JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1816
View
25
Reply

Aduhai, Bila Parent Nak Follow FB, IG Anak...

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-7-2017 03:14 PM | Show all posts |Read mode

Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Choong Ching Mun | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l



Ahli keluarga mengikuti (follow) akaun media sosial masing-masing adalah satu perkara biasa, malah ia memudahkan ahli keluarga mengikuti perkembangan masing-masing terutama bagi mereka yang tinggal berjauhan.


Persoalannya, mungkinkah terdetik di hati anak-anak privasi mereka terganggu dengan kehadiran ahli keluarga sebagai pengikut di akaun media sosial mereka? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Napelah isu semasammakin merepek ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Yesss dah lama x update fb sbb ramai sgt kaum kerabat... kat ig jer la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Tau tape,asal aku meroyan sikit je..mak aku da wasap..si polan,pdmlah status ko tu?ahai..den da 30thun,lgpun x toruk pun..cumo ayat mkn dalam..tp yola,hormatkn..pdm yo..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 03:12 PM | Show all posts
kalau spender pun mak ayah beli, memang selayaknya la diorang follow fb anak2. Takdenya nak privasi2 semua. Kalau nak privasi, ko keluar dari rumah mak bapak ko dan beli spender ko sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko nak cakap pasal privasi lepas ko dah keje guna duit sendiri..

Selagi hp pon mak bapak yg belikan..internet letrik makan minum tinggal pon kat rumah parents n semua parents bayar privasi kejadah apa...

Pemikiran ni jgn nak menular dalam masyarakat ye.. ko nak urban ikut mat saleh ko boleh berambus..
Mmg emo ni..:
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 06:52 PM | Show all posts
setuju dengan mommymonster huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
If you have nothing to hide, why worry kalau parents nak follow? Kalau nak private things stay private, jgn live your life on social media. Bkn semua benda relevant utk di share kat social media, tak kisahla parents follow ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Eleh.. Spender pun makpak belikan
Bila lapar ko sental gak nasik yg mak ko masak beras yg bapak ko belikan, privacyyyy konon
Kalo bbnu kata nak privacy, aku suruh diorg survive using their own money. Pls get a job!
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
For me better mak bapa follow socmed anak2.selain dpt memantau,dpt juga tgk mcm mna perangai anak2 dlm socmed
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak bapak satu je aku nak cakap. jangan bodoh.aku nampak ramai sangat budak sekolah yang kantoi ada acc social media lebih dari satu.

untuk mak bapak, gambar yang molek2 je semua..dalam acc birah, gambar terkangkang sana sini. sebab tu ada setengah parent ingat anak dia baik, tapi hakikatnya ditipu hidup-hidup.

kalau anak ada acc socmed tapi jarang update kena pantau gak. ada kemungkinan anak anda sedang bermain wayang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 12:41 PM | Show all posts
klu macam meols. ada 2 account, 1 khas utk famili. satu utk org luar, kire bebas siket nak cikcur
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 07:50 AM | Show all posts
bihun_goreng replied at 23-7-2017 07:24 PM
Mak bapak satu je aku nak cakap. jangan bodoh.aku nampak ramai sangat budak sekolah yang kantoi ada  ...

memangla. remaja kan what do you expect. tapi as parents, mcm mana nak tau acc anak dia yg dia sorok tu..kena selongkar hp dia la nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:18 AM | Show all posts
beli nokia 3310 bg kt anak...settle
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 11:30 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 22-7-2017 03:15 PM
Ko nak cakap pasal privasi lepas ko dah keje guna duit sendiri..

Selagi hp pon mak bapak yg belik ...

mak pak pun sebenarnye ade mcm2 keje yg berfaedah lagi yg nak kena buat sebenarnye
tp dah skrg ni zaman media social, nak x nak terpaksa jgk skodeng anak sndiri
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 25-7-2017 11:30 AM
mak pak pun sebenarnye ade mcm2 keje yg berfaedah lagi yg nak kena buat sebenarnye
tp dah skrg ni ...

Kan..
Memantau aktiviti anak2 adalah salah 1 tanggungjawab ibu bapa..
Tanggungjawab yg wajib dibuat..

Karang xpantau dituduh tahu beranak je..  
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
CARI-MAMS replied at 22-7-2017 06:52 PM
setuju dengan mommymonster huhu

Tq..tq    emo
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 01:19 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 25-7-2017 11:59 AM
Kan..
Memantau aktiviti anak2 adalah salah 1 tanggungjawab ibu bapa..
Tanggungjawab yg wajib dib ...

dugaan mak bapak zaman skrg...mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 25-7-2017 01:19 PM
dugaan mak bapak zaman skrg...mcm2..

Skrg ni dugaan besar sbb dunia teknologi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku teringat salah sorang bos kat opis aku. Dia cite pasal anak dara 17 thun dia bising la.. konon takde privacy. " so i said to her beautiful face - don't talk about privacy when you came from my private part"gitu la bunyinya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102477s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list