Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2127
View
28
Reply

--edited--

[Copy link]

Author: niknem    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2017 12:49 PM | Show all posts
OOO..lepas aku baca komen2 orang lain, baru aku paham.
tapi, sebab ko housewife tu aku tak paham tu.

adik ipar aku PJJ dgn suami dia dlm 1 negeri tapi, daerah berlainan.
satu keje kat Paka. satu keje kat KT. so, derang beli umah kat KT.  hasben dia duk umah utk pekerja.  hujung minggu balik. hasben dia tak hari2 berulang. penat katanya.
bulan puasa tahun ini, umah derang kena masuk pencuri, waktu SIANG. waktu keje.
nasib baik tu. waktu siang. kalau waktu malam, time adik ipar ppuan aku tdo dgn 2 orang anak derang yang kecik2 mcm mana?
adik ipar aku tu comei jugaklah. hihihi. orang muda lagi. 30an. mmg le masih comei & gantang.
so, solutionnya, letak CCTV.

satu lagi kes, kawan aku. dia beli umah kat mana tah, kat cheras.
keje kat KL. tapi, derang tak duduk kat situ. derang sewa umah kat area yang lagi dekat kat KL-ofis derang sbb tak larat dgn jem. teruk katanya.
tapi, aku tak dapat tangkap la area mana dia sewa tu. sbb setahu aku. cheras tu dekat jugak dgn kl.
takpela. geografi aku mmg fail dan aku pun tak dpt agak tahap teruk jem kat KL.

tapi, dua2 kes kat atas, wife bekerja. bukan housewife.


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Pindah je. Dduk dgn suami. Lbih2 lg u xde kmitmen keje yg mnybbkn u xleh pindah.

Sblm hsben u di ulit prmpuan lain n u mnyesal kmudian hari, baik la u berada di sisi suami. Ini klau u syg kn hsben u la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 12:50 PM | Show all posts
anakcik replied at 17-7-2017 01:26 PM
rasanya masalah awk ni x besar sgtla...

1. awk x berkerja

sy setuju sgt pandnagan awk ni.. kalau tt kije gomen, lain cerita. susah nk tukar, ni tt buat kije sendiri kan?


bg sy, cadangan ni yg tbaik.

kalau tt nk bg alasan utk x ikuti saranan @anakcik mmg byk lah boleh create alasan. hendah seribu daya tak hendak seribu dalih.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Solutionnya :

1) suruh laki cr kerja n pindah dok downtown jer (Dh ko x nk pindah sgt kan). So sgl expenses akan jd berkurangan sbb taraf hidup a bit low kt downtown abbey tuh. Lg pun laki ko sewa rumah jer. Cuma angkat kain baju je lah pindah.

Dgn syarat dptkan kerja dulu br pindah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
2. Psl mak pak tu.... dgr blh. Buat jgn. Sbbnya... laki ko pun x beriya sgt suruh ko ikut dia. Padahal dia blh ajer guna kuasa VETO dia. So ko anggukkan kpl ajer dgn semua ckp2 mak pak tu.

Sbbnya masa awal beli rumah tu mesti dh habis pk kan pro n con dia. So buat apa nk pening kpl skrg. Org patut PENING DULU SBLM BELI RUNAH. bkn skrg.

3. Habis dahh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana tt ni..hilang dah..sebagai akak senyor yg dah masak ber pjj...akak nasihatkan tt pindahler kl duduk dgn husb..cari flat murah2..tempat isteri disisi suami.org biasa pjj sbb kerja pun seboleh boleh nk duduk sekali jugak laki bini..nikan pulak tt tak keje..best ke tido mlm sensorang..peluk anak jerrr..tak best tt..nanti setan pun dtg menggoda..tak digodanya tt..digodanya laki tt pulak..pindahla duduk sekali dgn husb..dahla baru 3thn kawin..fasa2 hanimun lagi..rugi ooo tak tinggal sekali
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 22-7-2017 05:47 PM

Ikutlah suami kat kl duduk sama sama. Tt pon xkeje kan.sanggupke duduk jauh2 ni
Xcuriga apa2 ke..
Aku pon br pindah ikut suami ke kl setelah pjj selama setahun setengah. Bezanya aku duduk dgn parents konon nk jaga dorang. Tp rumah tangga aku plak yg xterjaga..last2 nekad ikut suami. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh suami cari rumah sewa utk uol je. Rumah sekarang ni sewakan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2017 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pindah KL je la.. duk ngan asben..rumah yg ade tuh sewakan
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
20.168585s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list