Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
995
View
28
Reply

Akibat Hakisan Tanah, Dua Kereta Terjerumus Ke Dalam Lubang Hakisan Itu

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2017 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Add Image Caption Here



Berikutan kejadian tanah runtuh di kawasan parkir kenderaan berdekatan Flat Taman Midah, Cheras, Kuala Lumpur, dua kereta milik penghuni flat tersebut yang kebetulan meletak di kawasan kejadian itu terperosok ke dalam lubang besar sehingga mengalami kerosakan pada awal pagi ini.


Memetik laporan Berita Harian, Ketua Pusat Gerakan Operasi Jabtan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Zamani Ismail berkata, kejadian dipercayai berpunca daripada pergerakan tanah yang disebabkan aliran air longkang daripada saluran longkang yang pecah.


Tambahnya, tujuh anggota bersama satu jentera daripada Balai Bomba dan Penyelamat Tun Razak dikerahkan ke lokasi bagi bantuan sebaik saja menerima panggilan awam memaklumkan kejadian jam 6.46 pagi.

"Setibanya di lokasi jam 7.02 pagi, anggota mendapati terdapat kejadian tanah runtuh dan kejadian tidak membabitkan mangsa."

"Hanya dua kereta model Proton Wira dan Honda Jazz didapati masuk ke dalam longkang akibat kejadian itu."

Kes ini diklasifikasikan sebagai kes hakisan tanah dan siasatan penuh akan dilakukan bersama Jabatan Parit dan Saliran bagi mencari punca sebenar kejadian.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya betul.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya insurance x cover claim disebabkan kejadian alam unless ade extend cover utk ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:36 PM | Show all posts
tapi ni kira okey lagi la lubang x brp besar..nampak mcm masih bleh diselamatkan je lagi keta2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 05:12 PM | Show all posts
Takziah kepada pemilik2 kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 05:12 PM | Show all posts
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
www.luckystar118.weebly.com
=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 05:12 PM | Show all posts
saladin780 replied at 15-7-2017 04:36 PM
tapi ni kira okey lagi la lubang x brp besar..nampak mcm masih bleh diselamatkan je lagi keta2 nih

Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik x remuk@kemek..bertabahlah kpd pemilik kereta tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak claim senang je tu
Janji pandai plan dan buat crita.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 06:43 PM | Show all posts
insulin replied at 15-7-2017 05:12 PM
Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....

pakai honda tapi tetiap hari makan megi, mana kita tau...  hahaha...  tapi kan, dalam kes ni takleh ke tuntut kat majlis perbandaran?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 15-7-2017 06:43 PM
pakai honda tapi tetiap hari makan megi, mana kita tau...  hahaha...  tapi kan, dalam kes ni takle ...

Ini pun ada betul jugak  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur takde casualty
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 15-7-2017 05:12 PM
Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....

tp dok flat?  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 08:39 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 08:43 PM | Show all posts
bahaya nya


Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dinoloveshasha replied at 15-7-2017 08:11 PM
tp dok flat?

Boleh la nyanyi lagu altimet..
Duduk rumah sewa tapi pkai keta mewah..amboi..amboi..


Aku pun bru pkai city..rsa nyesal gak ambil..sbb dlu guna saga jer.mlpas accident n total lost..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 15-7-2017 08:43 PM
bahaya nya

flat tu selamat ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
hanasensei replied at 15-7-2017 09:43 PM
Boleh la nyanyi lagu altimet..
Duduk rumah sewa tapi pkai keta mewah..amboi..amboi..
  

insurance roadtax brp stahun?  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Gediknye tajuk ko dek
Dulu kat kajang camnilah musim hujan...tergolek2 kete jatuh lam longkang
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:43 PM | Show all posts
natural disaster insurans tak cover...

habislah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dinoloveshasha replied at 15-7-2017 10:31 PM
insurance roadtax brp stahun?

1.8k  sbb ncv keta lama 0 kan..    suami slalu ckp pdan muka..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ciwi1166 replied at 15-7-2017 10:43 PM
natural disaster insurans tak cover...

habislah

cover kalau ambik xtra coverage...which i doubt owner ni ambik. Ni subsidence sbb gradually tanah terhakis..i concern apartment tu...mcm tak selamat saja
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hanasensei replied at 15-7-2017 10:52 PM
1.8k  sbb ncv keta lama 0 kan..    suami slalu ckp pdan muka..

mmg pdn muka pun uols.... hebat dimata org... tak hbat di poket kite haha....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:25 PM | Show all posts
nasib baik kena area parking. Kalau kena kat flat?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:39 PM | Show all posts
mjla replied at 15-7-2017 06:07 PM
Nak claim senang je tu
Janji pandai plan dan buat crita.

nak buat crita macam mane kak...

dah masok berita viral ape jadah...

kihkihkih
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066115s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list