Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27484
View
587
Reply

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

[Copy link]

Author: annabellaruz2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-5-2019 07:51 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-5-2019 12:56 AM
Sori2. Tu belimbing pasir. Tersilap nama pulak.

meh la share gambar2 pokok2 u tanam.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekian lama menunggu... Akhirnya malam ni aku berpeluang melihat 5 kuntum bunga bakawali bakal berkembang malam ni..
IMG_20190815_213317_325.jpg IMG_20190815_213317_330.jpg IMG_20190815_212749.jpg IMG_20190815_212732.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 29-4-2019 04:11 PM
Diorang makan ke avocado ni? Tentu cantik kulit

Indon berlambak avokado...diorg biasa makan Dan tahu guna...kalau Kat jogjakarta tu air just avokado Paling fames.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 29-4-2019 10:32 AM
Semalam pi cabut pokok kunyit yg daunnya dah tua dan kering. Dapatlah lebih sekilo hasil kunyitnya.  ...


Rajin nya sis...seronok tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2019 08:15 AM | Show all posts
iloveselangor replied at 14-10-2019 09:51 PM
Indon berlambak avokado...diorg biasa makan Dan tahu guna...kalau Kat jogjakarta tu air just avoka ...

Betul...masa pergi Padang dulu, setiap ceruk inchi tanah pokok avocado.

Try jus alpukat dia, mmg sedap.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2019 08:16 AM | Show all posts
iloveselangor replied at 14-10-2019 09:52 PM
Rajin nya sis...seronok tengok

Mmg sejenis tak reti duduk diam. Lemau rasa klu tak berkebun..ahahaha

Lama dh tak share gambar pokok2..


Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:30 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 26-1-2019 08:42 AM
Lepas aku try bajakan dgn campuran yogurt & telur, barulah pokok2 bunga kertas ni keluar bunga. Hari ...

Sis ajar skit camna cara nak buat baja yogurt campur telur,
Petang semalam baru alihkan dan prunning pokok pokok bunga kertas kat rumah mak I.
Alih2 hari ni agak kelayu layuan lak pokok2 tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2019 08:31 AM | Show all posts
Eric.n9 replied at 15-10-2019 08:30 PM
Sis ajar skit camna cara nak buat baja yogurt campur telur,
Petang semalam baru alihkan dan prunn ...

aku pun dapat kat group gak..ada yg bagi petua nak lebatkan buah katanya..
3 sudu yogust camput 1 biji telur..pukul bagi rata
biarkan selama 3 hari....sesudu campuran td dicampur dgn 5ltr air...pastu siram kat pokok..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072574s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list