CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4198|Reply: 53

[Tempatan] Rumah Dirompak: Gadis 14 Tahun Dipukul Hingga Pecah Tengkorak Kepala

[Copy link]
Post time 11-7-2017 01:48 PM | Show all posts |Read mode
iols try cari kot dah ada yg bukak tp x jumpa.kalau dah ada thread ni mohon ampun ye mod.

credit to: kisahviral.com
July 9, 2017

Kuala Lumpur – Malang menimpa seorang remaja perempuan yang dipercayai dipukul hingga pecah bahagian tengkorak apabila rumahnya di rompak di Kampung Masjid, Kajang dekat sini, semalam.Menurut laporan Bernama, Syazana Amirah Asshaari berusia 14 tahun ditemui oleh ibunya Siti Rafiah Mansor, 48, dalam keadaan terbaring di atas katil dengan keadaan berlumuran darah serta kecederaan di kepala, dagu dan mulut, kira-kira 11.15 pagi.

Siti Rafiah berkata, beliau keluar bekerja awal pagi dengan mengambil upah mengemas rumah dan pulang ke rumah pada 11 pagi sebelum melihat keadaan anak bongsunya yang tidak sedarkan diri di dalam bilik.Saya terus minta tolong jiran untuk menghubungi ambulans untuk menghantar anak ke hospital, ” katanya ketika ditemui pemberita di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Katanya, ketika kejadian anak bongsu daripada lima beradik itu tinggal seorang diri di rumah memandangkan yang lain keluar bekerja.Siti Rafiah berkata, anaknya kini sedang mendapatkan rawatan di unit rawatan rapi HKL dan berada dalam keadaan kritikal.Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Kajang ACP Othman Nanyan dalam satu kenyataan berkata pemeriksaan mendapati tengkorak kepala mangsa di sebelah kiri dan kanan pecah dipercayai dipukul dengan objek tumpul dan tajam.

Selain itu, ibu mangsa mendapati dua buah telefon bimbit serta dompet milik mangsa telah hilang,” katanya.Beliau berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana samun mendatangkan kecederaan.Orang awam yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu diminta memaklumkan kepada polis atau boleh menghubungi pegawai penyiasat Insp Zazali Kenek di talian telefon 019-7100662. – Bernama


notekaki: sape la malaun jahat sgt ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 01:51 PM | Show all posts
kerja mat pet la ni kan??
kimak nya perangai kau dek.. harap mampus jah mat pet2 babi ini
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya.. Nakharom tu anak siapa la agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah sedihnya 14 masih jauh perjalanan semoga allah kejah lahanatullah tu sampai dapat:
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:05 PM | Show all posts
siannya... tak pasal kena camtu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Rompak pon rumah org susah, matpet punya keje la ni... Nak rompak, rompak jela. Gi pukul kepala buat apa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2017 02:24 PM | Show all posts
ada gambo remaja tu tgh koma dalam wad..tp x reti nk tepek...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:25 PM | Show all posts
semoga Allah permudahkan segala urusan keluarga adik ni

yg merompak tu,semoga keturunan ko kena hidup merompak utk tanggung kehidupan..biar sntiasa dlm kelumpuk org jahat2..bodoh bangat
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgr berita....pintu tak kunci...
Mgkin abg abg dia ingt adik dia ada kat rumah....tutup je pintu tu, tak yah lock...


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:31 PM | Show all posts
lasagnaklcc replied at 11-7-2017 02:22 PM
Rompak pon rumah org susah, matpet punya keje la ni... Nak rompak, rompak jela. Gi pukul kepala buat ...

mmg kene mat pet la yg tgh high la ni

janji dpt duit beli barang

rumah iols hr tu awal puasa kene pecah

yg lawak pam angin kolam mandi anak iols pn dia sebat


Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:32 PM | Show all posts
nak rompak rompak jer ler .. ni sampai nak membunuh ni pehal
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:35 PM | Show all posts
Kesian nya, perlu ke merompak sambil mencederakan orang lain?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:35 PM | Show all posts
ko ingat ni WWE ke nak hentak sampai pecah kepala
WWE pun xpecah kepala la
sial pendatang-pendatang ni semua
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:36 PM | Show all posts
babi nya perangai!!!! nak rompak tu rompak jelah!!!! pukimak!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Area Bangi Lama ni.
Jiran ada share kat group whatsapp ada buat kutipan derma. Kena pukul sampai koma dibuatnya, dah selamat dibedah kan.
Ganas perompak sekarang dengan budak pun dipukulnya. Ko nak rompak tu rompak je la, jangab sampai nak amik nyawa orang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 02:50 PM | Show all posts
tempat akak mat pet pecah kepala kena langgar lori. nasihat akak doa minta kat Allah. doa itu senjata orang mukmin.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya dah ditangkap sudah malaun2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:19 PM | Show all posts
tangkap dan hukum!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:22 PM | Show all posts
Ya Allah, kesian adik ni. Tak pepasal pecah tengkorak.
Lahanat punya perompak. Semoga kepala engko pula pecah!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 03:34 PM | Show all posts
Edited by zjen at 11-7-2017 03:39 PM

ada tak kemungkinan perompak india ?  memandangkan perompak india pon cukup garang   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.082300 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list