Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4765
View
94
Reply

(VIDEO) Lambakan Drama Air Mata Ketika Lebaran, Menyimpang Dari Makna Sebenar Aidilfitri

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2017 11:47 AM | Show all posts |Read mode

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Choong Ching Mun



Hari Raya Aidilfitri adalah hari kemenangan buat semua Umat Islam namun apa yang ditonjolkan oleh kebanyakan stesen televisyen adalah jauh menyimpang.


Kebanyakannya berlumba-lumba menayangkan drama yang mampu membuat penonton bercucuran air mata. Ramai tertanya-tanya mengapa agaknya kesedihan dijadikan elemen utama dalam menyampaikan mesej hari raya? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 02:55 PM | Show all posts
x da masa aku nk nengok
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu cter raya dulu2 ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 02:57 PM | Show all posts
betui. semalam baru dok ckp dgn husband iols.
dah kenapa aidilfitri semuaaaa cerita sedih2
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iklan raya pon sedih2, koserr...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 03:32 PM | Show all posts
semua iklan air mata...takde ke iklan yang menyambut kemenangan setelah sebulan berposa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 03:44 PM | Show all posts
meols mmg akan skipped cerita2 sedih time raya. kowser hurkey. raya nak gembira!
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon tak terbukak hati iols nak tengok citer2 sedih raya nanti ya. Tak raya pun tak kuasa iols nak melayan. Raya nak happy2 takde masa nak nangis  
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ye betul..iols pn heran..raya bkn utk bergembira bsame ke...mohtip nk gambarkn kesedehan manjang pulak
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 04:18 PM | Show all posts
Dulu2 asal raya je mesti ada siaran ulangan drama rasyid sibir yang mana 80% watak mati dalam keadaan tragis. Iouls suka telemovie raya dulu2 sepeti Lontong, bahulu bangkit (yg ni kot ada erra jadi tomboy - maaf ye kalau salah), to gate girl... riang2 baru lah raya
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul. Asal raya je, iklan ngan cerita sedih. Tak kuase negoknya
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 05:21 PM | Show all posts
kodoksilver replied at 22-6-2017 06:57 AM
betui. semalam baru dok ckp dgn husband iols.
dah kenapa aidilfitri semuaaaa cerita sedih2

tahun depan kalau husband u raya rumah isteri baru. confirm u sedih di pagi aidilfitri
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 07:45 PM | Show all posts
Kan, balik balik time raya, cerita sedih je memanjang. Pastu yg cerita sedih, ending dia semua sama, ada orang yg akan mati
Drama ramadan pon kadang kadang plot semua sama, pasal anak yatim yg teraniyai, kena buli dengan makcik la, mak tiri la yg nak curi harta dorang la, balik balik plot sama.
I cuma suka cerita raya yg komedi aja. Raya nak happy, xmo sedih
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 22-6-2017 04:18 PM
Dulu2 asal raya je mesti ada siaran ulangan drama rasyid sibir yang mana 80% watak mati dalam keadaa ...

ya ampunnnnnnnnn btl meols rindu btl drama lontong. skg ne iklan pun dh mcm drama pendek semua nk sedih2. lame2 meluat lak rse. meols nk happy2 je. mmgla fhm ada juga insan yg berduka pd hari raya tp kamon gais. kite kne jugak buat insan yg berduka tu hppy xrse ksong.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 08:00 PM | Show all posts
Takmau komen pasal drama sedih tapi nak komen pasal iklan raya mara yang sedih tapi sangat impressive. Setelah berapa hari trending iols baru tegok arini

Ternyata oldies kita acting memangsuperb.

Rasa tak mungkin aaron aziz ke Fatah amin ke mampoo make iklan terksan cam tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 08:00 PM | Show all posts
kat FB,since last week sorang,sorang dok post /shared psl iklan raya.
drama sedih2 ni last sekali tengok drama yg Fauziah Nawi berlakon.ada Rosyam,vanidah, zizie . meleret gaklah sampai part 3.
masa dok ngadap drama ni dulu, membebel mak aku..dah semua ngadap tv pastu sedih2
ditutupnya tv,suruh kitaorg keluar pi beraya

kat Msia, bkn setakat drama sedih..lagu raya pon sedih.adoii
dah jadi culture.susah nak ubah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
yang pasti mesti ada cerita industan. janam.. janam.. janam.. haa.. time tu spupu spapat makcik2 berlonggok depan tv
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak layan drama2 sedih time raya especially dari Rashid Sibir. Over sgt. Tak leh lupa drama yg ada Ellie Suriati, Nasir Bilal Khan. Satu family mati terbako rentung. Iols nak happy2 time raya. Org Asia ni suka sgt mode melankolik time raya. Padahal Aidil Fitri hari kemenangan utk happy2
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
i suka tgok lawak2 ja time raya ni, hati pun happy tp happy2 iolls xlupakan jgak owg yg kurang bernasib baik
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
utk org yg lupa diri ala2 tanggang sesuwei la iklan2 sedih mcm ni. bg makan dalam sikit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105748s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list