CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3389|Reply: 10

Cry baby

  [Copy link]
Post time 20-6-2017 05:19 PM | Show all posts |Read mode
My little boy is an all time cry baby
He just can't stop crying during the night when he is awake in the middle of the night.
What should I do to stop him?
Any tips?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2017 05:31 PM | Show all posts
Is that because of the uncomfortable bed or pillow? or because your son is not feeling well?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai Cons! Anak kedua saya juga lelaki dan kerjanya sejak lahir menangis menangis menangis dan menangis sampai usianya 3 tahun!! Dia mula bercakap usia 3 tahun, bila dah mula bercakap barulah berhenti "penyakit" menangis dia.

Antara apa yang kami buat,

1: setiap kali lepas menyusu mesti kena sendawakan dia. Sebab anak saya doktor kata colic baby. Jadi perut dia macam rasa tak sedap selalu. Lepas mandi selalu massage perut dia sikit.
2: beli eletrik swing yang berbuai sendiri tu! Sangat membantu!!!! Kalau tiada benda ni memang alamatnya tak tidurlah kami selama 3 tahun tersebut! 3: the power of white noise! Kalau dia menangis sampai nak terkeluar anak tekak, buat apa pun tak jalan. Kami akan buka hair dryer atau penyedut hampagas bagi dia dengar. Magically kalau dia dengar bunyi2 tu dia akan tidur dengan nyenyak. Itu antara tips2 yang kami lakukan dulu. Kalau rasa bimbang please rujuk doktor. Now my boy is 5 years old. Very healthy dan sangat pintar. Chill!
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw saya harap awak dapat lalui this phase dengan tabah! To tell you the truth, kami sampai stress dan terpaksa melakukan 20 kali sessi terapi dengan doktor psikologi sebab terlalu stress, sedih, hampir give up dan lost. Saya harap awak suami istri dan keluarga terdekat selalu bantu membantu antara satu sama lain. Take care!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2017 05:22 PM | Show all posts
valerietanmmc replied at 20-6-2017 05:31 PM
Is that because of the uncomfortable bed or pillow? or because your son is not feeling well?

i already brough him for check up and everything but still the same.. we as parents had not been sleeping too...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2017 05:23 PM | Show all posts
d_alighieri replied at 20-6-2017 05:49 PM
Btw saya harap awak dapat lalui this phase dengan tabah! To tell you the truth, kami sampai stress d ...

really thanks a lot for the advice!! i should start trying too.. dunno if it will be working.. but i hope it will be.. thanks a lot ya ^^
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 01:34 PM | Show all posts
Hi tt... hope u n spouse u sabar banyak2 buat masa ni. memang ada baby jenis yg kecik2 xberhenti menangis. tapi nanti bila besar, dia akan jd happy n ok je... mcm anak masa baby dulu, susah nak nampak dia menangis. asyik senyum je. now dah 4 tahun ni, baru start menangis, merengek macam2..salah sikit atau tak sama dgn expectation dia, dia menangis..mcm2 lah... dulu segan nangis depan org, sekarang ni nampak org lain, lagi kuat dia menangis. dah macam i menculik budak dah org semua pandang. i terlampau stress sampai tak nampak pintu kaca depan mata n i langgar trus.. hidung i patah..huhuhu.. jadi tt, banyak2 bersabar ye...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2017 05:50 PM | Show all posts
ms.mango replied at 22-6-2017 01:34 PM
Hi tt... hope u n spouse u sabar banyak2 buat masa ni. memang ada baby jenis yg kecik2 xberhenti men ...

sekarang memang dah ok sikit.. dah banyak senyum dah.. at least tak alaways macam cry baby >< susah wehh on that time ><
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2017 11:20 PM | Show all posts
constanceleemmm replied at 25-7-2017 01:50 AM
sekarang memang dah ok sikit.. dah banyak senyum dah.. at least tak alaways macam cry baby >< susa ...

how old is your baby?

Siapa jaga? kalau malam sahaja dia menangis kemungkinan dia lapar.

Start buat his/her daily schedule.

My youngest is 6 months old - Aii sleep train him since he was 2 months old. Letak dlm crib biarkan dlm 10 min dia tidor dgn sendiri. He took only 3 naps. Morning bangun 6 pagi.
First nap 9 am (1 hour)
Second nap 12 non (2 hours)
Third nap 4 pm (35 to 40 mins)

Around 8 pm - tidor sampai 6 am the next day.

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 06:57 AM | Show all posts
DARSITA replied at 30-7-2017 11:20 PM
how old is your baby?

Siapa jaga? kalau malam sahaja dia menangis kemungkinan dia lapar.

Jap..bila hak milik anak majikan hang, berpindah pada hang, DAR????




Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 07:00 AM | Show all posts
constanceleemmm replied at 21-6-2017 05:23 PM
really thanks a lot for the advice!! i should start trying too.. dunno if it will be working.. but ...

Ada gangguan benda halus kategori graveyard shift kat dalam badan Anak hang nee......ajak anak hang main main waktu malam , despite Anak hang nak tidur..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 11:48 AM GMT+8 , Processed in 0.087362 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list