CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5850|Reply: 12

whatsapp menggunakan pmjer.com

  [Copy link]
Post time 20-6-2017 09:38 AM | Show all posts |Read mode
hi peniaga peniaga,

saya nak share satu kemudahan untuk whatsapp ni menggunakan pmjer.com . biasanya bakal pelanggan kita perlu save phone num kita, kemudian baru boleh whatsapp ke nombor tersebut..

tapi sekarang, bakal pelanggan boleh terus whatsapp ke nombor kita tanpa perlu save terlebih dahulu. sebagai contoh: pmjer.com/selamatbercuti kalau anda klik link ni, terus boleh whatsapp ke staff selamatbercuti.com

situasi lain, contohnya anda jual Coway, dan ada dah register pmjer.com/coway, anda hanya perlu share link ni utk orang whatsapp anda. atau pmjer.com/hotfm , dari mereka bagi phone num 01xxxxxxxxx yang susah kita hafal, baik bagi pmjer.com/hotfm dan bila orang type di browser, terus boleh whatsapp tanpa perlu hafal / save phone num tu.

semoga bermanafaat.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2017 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
pmjer/ikattepi
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 10:33 AM | Show all posts
Muhammad Azree owner domain?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 01:30 PM | Show all posts
syazwan zanini travel planner
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 12:41 AM | Show all posts
caricemariku replied at 20-6-2017 10:33 AM
Muhammad Azree owner domain?

ya saya owner nya, pmjer v3 sudah keluar. Saya juga yg buat tubestay dan buat rumah kontena yg selalu kena ngumpat dlm forum tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 12:41 AM | Show all posts
mdhelmi replied at 20-6-2017 01:30 PM
syazwan zanini travel planner

syazwan zanini owner selamatbercuti.com, dia pengguna setia pmjer dalam setiap iklan FB nya
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 08:21 AM | Show all posts
TAk paham lah tt.....

blh terangkan dgn lebih detail lagi....

TQ
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2022 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Gunakanlah official Whatsapp API iaitu:

  1. https://wa.me/<number>
Copy the Code


Contohnya, https://wa.me/+60123456789 untuk Whatsapp nombor telefon orang dalam  Malaysia 012-3456789.

Sumber: https://faq.whatsapp.com/general/chats/how-to-use-click-to-chat/?lang=en

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2022 06:35 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 24-3-2018 08:21 AM
TAk paham lah tt.....

blh terangkan dgn lebih detail lagi....

itu dah zaman batu dah tu.orang sekatang kalau nak whatsapp orang tanpa save nombor handphone boleh guna link ini

https://easymessage.app/

atau download sahaja application ni..mudah,saya guna yang ini



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 29-10-2022 06:35 AM
itu dah zaman batu dah tu.orang sekatang kalau nak whatsapp orang tanpa save nombor handphone bole ...

TQ dikk.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 10:14 PM | Show all posts

ni kaka jaza yg selalu kena usik dengan manak tu ke? maaf kalau silap hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 29-10-2022 10:14 PM
ni kaka jaza yg selalu kena usik dengan manak tu ke? maaf kalau silap hehe

Iya lah.....

Dulu geng, tapi sejak dia dah hilang ingatan skrg ni, dah tak geng dah.....


Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 10:31 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 29-10-2022 10:26 PM
Iya lah.....

Dulu geng, tapi sejak dia dah hilang ingatan skrg ni, dah tak geng dah.....

hahaha  syabas kaka. teruskan berforum ,..terima masih sudi support Cari selama yinni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 01:52 AM GMT+8 , Processed in 0.122541 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list