Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5680
View
73
Reply

Tidur Ramai2 kat Kampung masa Raya. Share Pengalaman.

[Copy link]

Author: aurorae       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 20-6-2017 12:41 AM | Show all posts
True-X replied at 19-6-2017 04:16 PM
susah .. zaman skrg rambut pompuan tuh no. 1.

Boleh ade yg komen kt FB malas nak balik sebab berd ...

alasan je tu, sebenarnya memang tak suka balik rumah mertua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2017 12:52 AM | Show all posts
acikhan replied at 19-6-2017 03:12 PM
Aku kalo balik umah mertua mmg kdg2 cm nak nangis gak la....coz umah mertua family x nitikkan berat  ...

alhamdulillah suami acikhan memahami.   Biasanya rumah yang dah ada anak dah kawin, ada satu bilik pengantin yang guna masa kenduri dulu.  Ke dah jadi bilik anak perempuan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2017 12:54 AM | Show all posts
Hana replied at 19-6-2017 11:45 AM
Nak baca pengalaman orang lain.
pengalaman sendiri,akan rasa tahun depan.
tahun ini selamat l ...

sapa lambat tidur hotel la kalau tak nak tidur ruang tamu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
aurorae replied at 20-6-2017 12:52 AM
alhamdulillah suami acikhan memahami.   Biasanya rumah yang dah ada anak dah kawin, ada satu bilik ...

Adik2 mak lain laki aku nie ade 5 badik...pompuan semua nyer jd yg da kahwin 2 org semua duk sekali ngan ibu tiri laki aku ngan bapak mertua lgpun mak mertua tu jenis syg n nak suruh ank pompuan duk sekali...

Kalo ade 4 bilik 2 da jd bilik kelamin yg da kahwin n 2 lg tuk mertua n yg 1 lg tu bilik ank2 pompuan yg bujang tu...

Jd laki aku yg seibu sebapa nie 4 badik nie da kahwin semua apalagi tidur bersepah la kat ruang tamu tu tp alhamdulillah laki aku care ttg diri aku n ank2 nie  
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 09:43 AM | Show all posts
family in law ak besar. ank2x buah pn dh 30 org. rmh mak mrtua blik available 2 je. bilik yg available tu trpkse mengalah ngn ankx buah pompuan yg dah besar. tahun pertama kawen je tido rmh mak mrtua masa mlm raya. azabnya la tido kt ruang tamu. nk lelap pn ssah. bdak2x bkn tido awal. mlm raya kn... bising... mmg badmood ak time tu. huhuhuhu. sudahny skrg mmg tiap2x mlm raya tido rmh parents ak. nasibla rmh dekat. 12km je pooonnn.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 10:21 AM | Show all posts
Umah aku dekat je ngan umah mak .. so, kira x de la tido sana ... kalau tido pon selalu aku dgn anak2 je ... xde masalah sbb xde yg bukan mahram kat situ .. (adik2 pompuan semua belum kawen )

Umah PIL - kalau balik kg, memang kitorang akan dapat 1 bilik ... kalau balik lewat dr orang lain pon memang mek akan siapkan 1 bilik utk kitorng ... sebab aku menantu dok Bandar (hahhaha) ... x lah .. agaknya sebab mek takut aku x selesa la kot ... menantu yang lagi sorang tu dia mcm so-so aje, x pakai tudung pon dlm rumah ... so, priority was given to me la kekdahnya ... hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 11:02 AM | Show all posts
aurorae replied at 20-6-2017 12:54 AM
sapa lambat tidur hotel la kalau tak nak tidur ruang tamu.

hahahhaha..nanti nampak sgt menantu hantu.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2017 11:52 PM | Show all posts
Loh_83 replied at 20-6-2017 10:21 AM
Umah aku dekat je ngan umah mak .. so, kira x de la tido sana ... kalau tido pon selalu aku dgn anak ...

menantu lagi sorang kena tidur uang tamu ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 02:26 AM | Show all posts
Selalu time raya kena balik ke rumah atuk (tapi bukan kampung la). Nasib la x pernah kena sampai tidur kat luar sebab kalau x cukup bilik, yg perempuan tidur di bilik yg lelaki tidur di luar. Tapi yg susah ialah time yg mandi tu, toilet kat bawah so yg perempuan mestilah kena pakai baju yg tutup aurat ngan inner sekali, leceh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
True-X replied at 19-6-2017 04:16 PM
susah .. zaman skrg rambut pompuan tuh no. 1.

Boleh ade yg komen kt FB malas nak balik sebab berd ...

Poyonya orang macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kecik happeningnya raya.. bersusun kitorang tido ikut family. Tapi mostly lelaki tido sepah-sepah depan tv. Adik i keji, tak berganjak dari jam 8pm sampai subuh baring atas sofa semata nak chop tido atas sofa

Sekarang semua dah kahwin beranak pinak, family i memang duduk homestay. Ada lah 1 family je stay rumah arwah nenek sebab rumah tu dah tinggal dapur je..... bila siang je kitorang berkumpul kat rumah Tu. Tapi weols bukan jenis berstokin segala.. cukup setakat pakai tshrt longgar dan seluar.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tidor hotel.selesa kerna tak biasa hidop kampung
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tidor hotel.selesa kerna tak biasa hidop kampung
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Xselesa betul kalu tido ramai2 sepupu sepapat satu rumah..gile, nasib baik kite kat kg ade rumah sendiri, bile nak beraye pi rumah bpk sedare,habis beraye balik rumah kg kite,tutup pintu pastu berguling berkemban free hair segale duduk dpn tv,pastu bersiap balik pg rumah org lain pulak
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 11:33 AM | Show all posts
rumah arwah mak mertua kat kg tu besar tp bilik yg available mcm xde
sbb bilik tu cam tempat utk letak bag dan alatan lain
rumah ayah sendiri walau town area tp mencukupi
bila anak menantu cucu blk ayah mengalah tido luar
ayah kata yg pompuan tido bilik
so ayah serta anak2 lelaki, menantu lelaki dan cucu lelaki semua tido luar
2 adik lelaki tido kat beranda
dia kata x selesa tido dlm rumah sbb ramai sgt

ms kecik dulu arwah tok belah ibu mmg sediakan 2 bilik khas utk cucu pompuan
cucu lelaki pun ada bilik tp khas utk brg2 diaorg jer
arwah tok kata mcm mana rapat pun sepupu bukan muhrim so xleh nk tido sesama
walau ms tu kami kecik lg
bila dah terbiasa mmg agak terkejut ms memula br kawen dan blk rumah in law
semlm aje tido kat rumah in law
lps tu mmg mostly kat rumah ayah sendiri
nsb baik arwah suami memahami
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
biasanya kami yg kena tido luar.. takpelah beralah skit dgn adik2 ipar lain.. mcm aku kena jaga aurat tido dlm bilik dgn mil.. husb dan anak2 tido kt ruang tamu.. tahun ni mil dh takda.. so kami daytrip je blk kg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 11:04 AM | Show all posts
Hana replied at 19-6-2017 11:45 AM
Nak baca pengalaman orang lain.
pengalaman sendiri,akan rasa tahun depan.
tahun ini selamat l ...

Nak reply, ke tak nak reply?????




Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 11:05 AM | Show all posts
Hana replied at 20-6-2017 11:02 AM
hahahhaha..nanti nampak sgt menantu hantu.

Nak reply ke? Tak Nak reply???


Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 11:13 AM | Show all posts
sebu1 replied at 19-6-2017 07:20 AM
Kalau berkumpul semue adik beradik ipar duai anak.cucu ade 30 org berkumpul 1 rumah mak ayah aku.  6 ...

Yang terpenting suami masing masing kasi lesen redho...Kan sebum????samada hang nak pakai spaghetti strap depan Mertua ataupun tidak.....


Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 11:16 AM | Show all posts
Edited by maannakautauu at 26-6-2017 11:18 AM

boleh stay up till late untuk immerse with suasana ber kumpul menjelang raya  ..masak wajik, rendang , Bakar lemang and what have you...tapI tak perlu tidur dalam keadaan sardine dalam tin...

Hotel ada dari 2star sampai 5 star...pilih jerk....

What's the commotion????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.138834s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list