Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4052
View
92
Reply

[Idea] Rumah impian yang praktikal

[Copy link]

Author: ninja boy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2018 05:01 PM | Show all posts
rumah landed pastu ada kawasan yang boleh bercucuk tanam..tanam sayur, tanam cili, tanam semua jenis yang boleh ditanam lah..hihi very kampung la mek ni..ahh whatever lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah impian yang banyak
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:26 PM | Show all posts
Rumah yang tinggi boleh intai orang gahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah impian lepas husband pencen. Nak sangat rumah macam ni.. Lepas husband pencen nak duk kampung je, rumah ni pandai2 lah anak-anak nak buat macam mana nanti. Nak duk ke, nak bagi sewa ke.. Janji kau tak gadai nak
Edupaint 20160402 Art04 IMG01 perbedaan-rumah-tradisional-dan-modern.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20191103_152838.jpg

Saya suka yang macam ni, kemas, efisien, praktikal, mesra kanak, family mode, sederhana dan modern look.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 3-11-2019 08:02 AM
Saya suka yang macam ni, kemas, efisien, praktikal, mesra kanak, family mode, sederhana dan mode ...

Akak nampak je buaian tu dek, dah lain dah pikiran akak.. Hahahaha akak ni naughty sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah landed... Xperlu besar.. xbertingkat.. cuma perlukan ruang/ laman yang luas untuk bercucuk tanam.. paling basic pokok pandan, kari, kunyit, limau purut
Ruang dlm xperlu byk perabot atau hiasan.. just simple

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Azharitubunga replied at 4-11-2019 05:12 AM
Rumah landed... Xperlu besar.. xbertingkat.. cuma perlukan ruang/ laman yang luas untuk bercucuk tan ...

Samalah, akak pon suka ruma yang tak banyak perabot. Semak..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah lah ad rejeki beli rumah
Rumah sendiri la best
Selerak ke kemas ke sendiri yg pening hihi

Hari cuti boleh tido bgn sesuka suki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 4-11-2019 11:47 AM
Akak nampak je buaian tu dek, dah lain dah pikiran akak.. Hahahaha akak ni naughty sikit..

Romantik kan, selain sesuai mesra kanak2 dan keluarga ianya juga mesra untuk meningkatkan libido suami
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 12:19 PM | Show all posts
Edited by Nora_29 at 7-11-2019 12:21 PM

Rumah yang saya stay right now adalah rumah sewa jenis flat

Duk aras bawah, maka sering 'dilawati' oleh makhluk SiTi, makhluk SiCi dan makhluk SiMeow

Dulu2 sewa rumah teres 2 tingkat duk ramai2 bukan function sangat pun, yang duk tingkat bawah akan jadi 'cleaner tak bergaji' duk sapu porch, tangga, living room, dapur, tempat sidai kain bla bla bla (penat weh...)
Maka, iolls buat keputusan sewa rumah flat sajor...senang nak kemas sapu sana mop sini hihihi

By the way, my dream home haruslah berdekatan dengan nature gitu. Malas nak beli rumah area bandar, kalau boleh nak pencen duk kampung sajo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah idaman iols ialah rumah kecik yg lengkap mcm omputeh buat tu. Tiny house. Buat kat kawasan terpencil. Ada sungai. Cucuk tanam. Bela ayam. Tanah dlm 1ekar.

Nanti anak2 i dah besar, nk suruh diorg buat tiny house comel2 masing2 dekat2 tiny house kami. Kira leh la  mcm ala2 duduk sekali kan.  Doakan i cukup duit nk beli tanah yg strategik demi realisasikan impian ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah undi salah satu diatas. Rumah sekarang Alhamdulillah berpuashati. Rumah tak besar, sederhana sahaja. Perabot tak banyak cukup untuk keperluan satu family yang biasa2 sahaja. Rasa selesa dalam rumah sebab berdepan dengan padang. Angin banyak masuk tak lah panas sangat. Dari segi keselamatan jiran2 ambik berat. Cumanya rasa teringin sangat rumah yang dekat dengan sungai yang cantik dan bersih. Boleh nampak sungai dari rumah boleh dengar bunyi air mengalir. Petang2 boleh ke sungai dan dapat rasa segarnya udara.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115283s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list