Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4001
View
91
Reply

[Idea] Rumah impian yang praktikal

[Copy link]

Author: ninja boy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2017 02:07 PM | Show all posts |Read mode
Rumah yang kamu diami sekarang adakah menepati citarasa kalian.
Mari diskas idea rumah impian korang


Multiple Polls: ( Max 6 choices ), Total 75 Users voted

Count down: 9103 Days15 Hours44 min.

Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 02:52 PM | Show all posts
satu pun tak kena jawapan..
sekarang duduk rumah sewa..
memang jenis asal ada tempat berlindung la..
nyaman pun sekadar dalam bilik...
rumah sendiri pulak bagi sewa..
satu hari nanti kalau rasa nak duduk sendiri, baru la cuba buat jadi rumah impian..
walaupun sekadar apartment sekangkang kera..
rumah yang betul impian, adalah rumah sebiji yang sederhana besar..
dikelilingi tanah untuk bercucuk tanam dan berlaman berpokok buah..
so buat masa ni, rumah impian ni buat dalam the sims je la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 03:03 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-6-2017 02:52 PM
satu pun tak kena jawapan..
sekarang duduk rumah sewa..
memang jenis asal ada tempat berlindung la ...

sims tu apa.. maafkan dubuk.. dubuk budak wechat

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 03:04 PM | Show all posts
7.  Rumah indah khabar dari hakikat hidup tu rumah macammana
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 03:13 PM | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 6-6-2017 03:14 PM
dubuk replied at 6-6-2017 03:03 PM
sims tu apa.. maafkan dubuk.. dubuk budak wechat

the sims tu pc game..
create orang pastu buat/beli rumah beli perabot..
main dia macam orang dalam real life la..
from baby kena gi sekolah masuk u gi kerja tua then mati..
pastu sambung generasi ke generasi..



contoh rumah yang dorang design:






banyak lagi la.. google the game the sims..
dia ada the sims, the sims 2, 3 & 4..
the sims 3 dengan the sims 4 memang advance gila la..
sy stuck kat the sims 2 je.. tu pun dah cukup lalai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 03:23 PM | Show all posts
Meols duduk dgn family in-law ...memang rasa tak best. Lagi pulak ada ipar yg Oku. Haihhh ...ntah.
Rumah ni pada meols sekadar tempat berlindung je la


Apa2 pun bersyukur sgt sbb masih ada tempat berlindung.
Bilik pun ada ekon.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 04:24 PM | Show all posts
RUMAH ITU BUKAN MILIKKU

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 04:49 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-6-2017 03:13 PM
the sims tu pc game..
create orang pastu buat/beli rumah beli perabot..
main dia macam orang dal ...

wooooooo hebatnya benda ni.. nak buat rumah dalam ni juga lah!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2017 05:55 PM | Show all posts
dubuk replied at 6-6-2017 03:04 PM
7.  Rumah indah khabar dari hakikat hidup tu rumah macammana

bermaksud rumah yang kita duduki tidak seperti digambarkan seperti sepatutnya. dalam internet kemain bagus susunatur/design rumah hakikatnya kita tidak hidup sebegitu.
contoh ada bilik tidur tetapi semua tidur pakai toto di ruang tamu, ada kerusi bertenggek kain baju korang pula duduk di lantai,
terdapat dapur gas heavy duty yg mengoreng hari2, ada mosikal masuk dalam ruang dapur tak mau kena curi. grill terjulur yard apartmen/flet tempat simpan periuk besar



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 06:31 PM | Show all posts
ninja boy replied at 6-6-2017 05:55 PM
bermaksud rumah yang kita duduki tidak seperti digambarkan seperti sepatutnya. dalam internet kema ...

macam rumah pprt

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 02:08 PM | Show all posts
haruslah iols vote for rumah itu bukan milikku.. sebab masih sewa rumah kekdahnya..
dlm proses utk beli rumah. rumah yg bakal dibeli pun vote for rumah utk tempat berlindung konsepnya. pelan2 kayuh uols.,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 02:13 PM | Show all posts
no. 5.      

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 01:14 AM | Show all posts
Rumah idaman iols tu rumah sebiji, ada halaman yg luas depan, dan di  belakang dipenuhi tanaman.
Skg ni dah beli rumah pn undercon, tp bukan rmh idaman la, pn cukup2 buat aset dulu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 01:25 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-6-2017 02:52 PM
satu pun tak kena jawapan..
sekarang duduk rumah sewa..
memang jenis asal ada tempat berlindung la ...

I kalau main sims, sibuk buat rumah berhari hari tapi rumah dah siap, mainnya sekejap je. Berangan nak rumah idaman. Dalam sims pun jadilah khennnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 01:27 AM | Show all posts
Kalau ikut i nak rumah pokok dalam hutan tapi ada good internet connection and still accessible to big city boleh? #veranganlahkau

Yang lebih realistik, i suka rumah sebiji dgn laman yang luas and ada my own personal garden.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah itu bukan milik ku.. Tu rumah mak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka rumah yg sederhana besar.setiap.bilik tidur ada tingkap sbb iols suka pengudaraan semulajadi supaya x bau kepam.skrg iols ada rumah sendiri,mmg buka tingkap selalu.mujur dah pasang mosquito net utk elak binatang yg berbahaya masuk rumah.

Deko pula x nak sarat dgn segala mala bunga.cukuplah yg praktikal dan ringkas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2017 01:20 AM | Show all posts
huehue replied at 8-6-2017 01:27 AM
Kalau ikut i nak rumah pokok dalam hutan tapi ada good internet connection and still accessible to b ...


agak2 pokok itu rela memikul rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2017 01:35 AM | Show all posts
cerita ttg rumah tinngi dan tanah sempit ai terfikir rumah konsep kurus dan tinggi. cth




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2017 01:51 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105603s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list