Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10598
View
80
Reply

Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur

[Copy link]

Author: Penglipurtales       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-5-2017 03:52 PM | Show all posts |Read mode


Ini kisah nyata, ramai yang menjadi mangsa kepada benda ni cerita pendek je tak panjang

Kisah pertama
Dalam KMKL ada lokap polis, dekat basement bawah area belakang KMKL. Guard-guard situ selalu kena, setia pukul 1pagi atau 2pagi dan keatas, akan ada budak kecil umur dalam lingkungan 4-5 tahun atau perempuan berbaju hitam berambut panjang mengurai akan datang ke kaunter Guard tnya jalan balik atau jalan keluar dari mahkamah.

Setiap orang yang kena ganggu akan rasa seperti dipukau(blurr) , orang yang kena tu hanya akan menunjukkan jalan keluar tanpa bertanya apa-apa sehingga benda tu benar benar tembus dinding mahkamah atau menghilangkan diri, barulah terdetik dari perasaan sanubari orang yang diganggu tu berasa seram dan hilaian yg kendengaran.

Kisah Kedua
Tingkat 4 aras kiri, staff akan terkena apabila pulang lewat, orang yg diganggu aku brhadapan dengan makhluk berpakaian serba putih, pandang dengan pandangan yang tajam dari hujung blok.

Makhluk tersebut akan mengekori mangsa sehingga mangsa berjaya masuk lift turun ke tingkat bawah, semakin laju mangsa itu berjalan atau berlari, semakin laju makhluk itu mengekori.

Kadang kadang, makhluk yg menyerupai lawyer akan menjelma, ramai guard yg kena. Satu hari tu mereka tengah buat rondaan, mereka nampak ada lawyer walau pun da pukul 9, semakin mereka mendekati semakin pelik keadaan lawyer tersebut dimana hanya kepala hingga ke perut sahaja kelihatan.

Kisah Ketiga
Masih ditingkat 4 tetapi diaras kanan, ada satu bangku berdekatan dengan bahagian dagang 7, ramai orang terserempak atau tegur makhluk yang duduk dibangku itu dengan menegur "Hoiii Tak Balik Lagi Ke??" benda itu akan pandang, terbang dan menghilang. Kebiasaan yang terkena tu akan berlari untuk turun kebawah..

Banyak lagi kisah kisah di KMKL, cuma better sesiapa yang ada pengalaman di KMKL boleh share dalam ni.

mahkamah.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 05:45 PM | Show all posts
ada kereta kuning audi  tanpa pemandu sering keliaran.. siapa terjumpa akan dengar suara mengilai ngilai..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:07 AM | Show all posts
malam2 cuba gi lalu kawasana situ, takyah masukpun, lalu je....seremmm
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:43 AM | Show all posts
3 bulan praktikal kat sini.. mujur tak penah jumpa or rasa apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:22 AM | Show all posts
@Andyscenes rasanye byk cite pasal KMKL ni

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Good writing, TT. Ingatkan penjara aje banyak kisah2 seram, mahkamah pun ada rupanya...Tak sabar nak baca pengalaman orang lain pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:18 PM | Show all posts
Aras 3 kanan...tempat yang lebih angker..ramai yang bercerita..pernah ada kena kacau dalam toilet staff..dulu..ada satu mahkamah..tulisan di whiteboard seolah-olah jatuh ke bawah whiteboard..ini cideritakan oleh member dalam mahkamah tu..itu belum bilik stor fail tingkat B2...boleh dikatakan banyak jugak benda berlaku dekat sini..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:25 PM | Show all posts
mahkamah pun angker ya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:37 PM | Show all posts

Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur ni antara yang terbesar dalam dunia..kedua kot kalau tak silap..memang la angker kalau dah bangunan besar macam tu..silap jalan boleh sesat tau..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:46 PM | Show all posts
zamzuri12 replied at 29-5-2017 12:37 PM
Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur ni antara yang terbesar dalam dunia..kedua kot kalau tak silap..mem ...

tak pernah jejakkan kaki lagi ke sini.. lalu kat depan pernah la tapi tak tau pula ada misteri kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 02:11 PM | Show all posts
myakayina replied at 29-5-2017 12:46 PM
tak pernah jejakkan kaki lagi ke sini.. lalu kat depan pernah la tapi tak tau pula ada misteri kat ...

Tempat besar lain bole ada keangkeran sendiri..ini kan tempat yang dulunya hutan belantara...besar pulak tu sah sah ada penumpangnya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 04:17 PM | Show all posts
wahh ada benang baru..parking dulu tt..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 10:11 AM | Show all posts
Ada satu cerita..dari member..tak seram sangat tapi agak mendebarkan katanya..

Benda ni jadi masa malam sebelum hari sukan mahkamah kuala lumpur,jadi sebagai ajk..terpaksa la dia stayback dengan ajk lain untuk siapkan barang-barang untuk upacara perasmian majlia sukan tu.

Tengah syok buat kerja di aras 5 sayap kanan..ada la kerja pertukangan sikit dalam bilik tu..tiba-tiba ada pulak yang bertukang luar bilik,bila dah dengar tu semua berhenti buat kerja sekejap,tapi bunyi bertukang dekat luar tak berhenti buat kerja dia,diaorang ni dah cuak sebab bunyi bertukang tu makin kuat bunyinya,kerja tak boleh tinggal nak tak nak terpaksa siapkan jugak,dalam takut tu buat kerja laju jer la..makin laju buat kerja makin kuat bunyi 'kerja' diaorang,siap jer kerja-kerja ajk ni laju je packing barang balik dalam pukul 3 pagi kalau tak silap..

Itu salah satu cerita yang ingat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 01:17 PM | Show all posts
ooo patut laa pukul 5 je semua chow on time.... and bila carian file, file ada kat stor file B2, semua nya krik krik.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 01:32 PM | Show all posts
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..boleh pulak bukak pasal KMKL ni..baru semalam aku lalu wing kanan and rasa semacam je masa lalu tangga nak ke parking tu..siyes shit memang scary la tangga tu..tertoleh2 aku di bawah tangga takut2 ada yg tengah menyangkung ke..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 01:36 PM | Show all posts
zamzuri12 replied at 29-5-2017 04:18 AM
Aras 3 kanan...tempat yang lebih angker..ramai yang bercerita..pernah ada kena kacau dalam toilet st ...

Toilet paling hujung tu ke?last week aku g session court then tak tahan nak mengucil terus g toilet paling hujung..sesuatu sangat toilet tu..lampu toilet pun malap je..

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 01:43 PM | Show all posts
schha replied at 30-5-2017 01:36 PM
Toilet paling hujung tu ke?last week aku g session court then tak tahan nak mengucil terus g toile ...

Toilet untuk staff...bukan yang public punya...public kira meriah lagi orang ramai..kalau yang staff punya..orang tak ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 01:43 PM | Show all posts
schha replied at 30-5-2017 01:36 PM
Toilet paling hujung tu ke?last week aku g session court then tak tahan nak mengucil terus g toile ...

aku suka gi toilet hujung2 ni...nyaman je
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut la rasa seram sunyi je..aku pernah datang opis pakcik aku. Masuk pulak toilet staff hujung tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 11:12 AM | Show all posts
hui seram juga kat mahkamah ni......... x sangka ...........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106413s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list