Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8887
View
129
Reply

sikap mak mertua

[Copy link]

Author: belasahgurlz84    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-11-2017 01:36 PM | Show all posts
Terima kasih dgn jawapan korang sume.aku terima dgn ati yg terbuka..alhamdulillah aku dh selamat lahirkan baby girl aku yg comel pd bulan 7 ari tu.now dh 4 bulan.since aku dh ada anak nie,benda yg sama tetap berlaku.adik ipar aku tetap perangai yang sama.baru2 ni aku balik kg suami aku juz balik saja2lh.nk dijadikan cerita,sebelum tu adik ipar aku dh balik kg dgn laki die.jadi kami balik lambat ,tiba kt kg adik ipar aku ada tp laki die xde.rupanye laki die dh balik dulu.aku tanyalh laki aku knp adik die x ikut laki die balik?laki aku ckp die nk duk lama kt kg.ok aku terimalh.lgpun mak mertua aku duk sorang kt kg sbb suami mak mertua aku ada kerja luo ckit

.then kami duk kejap je 2 ari kt kg so kami pun nak balik.sblm balik,adik die nk tumpang balik umh so laki aku pun bglah.dh nk sampai umh die adik ipar aku,die boleh kata kt kami,laki die cuti esok.persoalan yg timbul adalah, mak mertua aku duk sorang kt kg tp boleh pulak nk balik nk tumpang kami pahtu laki die cuti esok pulak?so knp die xnk balik dgn laki die,suh laki die amik die kt kg?aku kt dlm kete dgn barang baby lagi..mcm x phm bahasa pulak.

aku ingatkan aku dh ada ank ni xdelh nk tumpang2 lg.bg aku boleh je die nk tumpang tp x kena dgn situasi.contoh mcm nielh.aku sendiri malu nk tumpang kete kak ipar aku inikan pulak org luo.jd kami pun bergaduh pasal benda nie dan laki aku minta maaf kt aku.die pun x boleh nk buat ape.juz pas ni kami pikir biarlah kami balik cara mengejut dan last minute kt kg.



Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 03:55 PM | Show all posts
belasahgurlz84 replied at 14-11-2017 01:36 PM
Terima kasih dgn jawapan korang sume.aku terima dgn ati yg terbuka..alhamdulillah aku dh selamat lah ...

nak tumpang ketapun jd issue sib baiklah tak minta berhutang duit. Cubalah jadikan isu menumpang kereta ni sesuatu yg ceria dan best. Rasa merobok dlm perut tu tukar jadi sesuatu yg lebih positif..fikirlah apa-apa yg patut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua ada masalah dgn mentua. Kalau xnk, cari bakal suami yg xde mak bapak. Lg senang.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 12:22 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-5-2017 03:41 PM
Senang aja, ko tak payah le balik kg laki kau, dia nak balik suruh dia balik dgn adik dia...kalau it ...

kahkahkah gelak plak aku baca ayat ni
tp mmg betul laa..suh aje dia balik ngn adik dia tu...
tu mmg payah kalau dekat2 ngn adik beradik...
aku salah sorg yg sama mcm TT...tiap kali balik nk knea bgtau semua org..so kot2 cuti sama bleh tumpnag..
bertahun kot aku nyimpan lara hati hahha...tp skang jarang laa sbb keta aku pun penuh ngn anak2 ajer haa...
nk numpang boleh...tp anak2 aku kena selesa...so kalau nk senyap sunyi dlm keta sila la balik sendiri...hahha
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 12:24 PM | Show all posts
tajuk ni TT kena tukar kot...ni bukan kes makmentua  lebih pada adik ipar..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2017 12:16 PM | Show all posts
kekgebu replied at 30-5-2017 12:08 PM
ini aku paling setuju. tak yah rapat lebih2 sgt.

yes...btul honey pun dh rasa dh xpyh baik sgt. mcm honey buat kuih pun dikondem sbb diorg ckp diorg buat lg sdp. lps tu mmg aku buat xkisah je

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2017 12:19 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 14-11-2017 03:55 PM
nak tumpang ketapun jd issue sib baiklah tak minta berhutang duit. Cubalah jadikan isu menumpang k ...

kerap sgt menumpang apa ke hei nya..ni la klu jnis mcm ni klu duk dkt xelok tau x. jauh bau bunga dkt bau taik. jaga privacy orgla sikit itu pun xpahem ke

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduiii tt ni blajalah hidup tolong menolong...patut le Mak mentue n pak mentue x ske..jd kemudaratan ke klo belah laki x amik port psl anak tt..come onlah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 10-6-2017 03:33 AM
ni berkira tahap apa ni TT. baca pon rasa malu. sedara tumpang searah je pon. sebab terasa hati bend ...

Betul terok btl perangai tt ni...eeee x bleh aku idup ngn org cmni.. serba serbi nk berkira..blaja2 le hidup tolong menolong ngn bersangka baik...eeuuuwwww
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu1 replied at 28-5-2017 11:31 PM
Lenkali jgn kawin kalau asyik mengutuk mertue. Anak dia kamuorg mahu tp family dia kamuorg tak horma ...

Yessszzaaa even though benang ni capuk tp I dont like tt punye perangai Lw class gituk... Klo Allah bg kekayaan kt die ni nti huh abislah pil mil tu...anak die nk pulak...eee malu tau baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2018 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 03:00 AM
tu lar bu, manja sgt aihh..pak mertua tak layan pun jadi cerita, orang tua tu biarkan dia dgn duni ...

Benang tt ni jd hencapan forumer sekalian..Kuikuikui
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
4.581270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list