Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9613
View
129
Reply

sikap mak mertua

[Copy link]

Author: belasahgurlz84    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-5-2017 11:51 AM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 11:28 AM
Dia mmg provok cara halus dan sopan pule di bulan puase ni  
Aku paham semue yg shin sampaik ...

tak sempat bersahur kot bu..tu yg lampi sikit, selalunya dia cerdas and gemilang part ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:52 AM | Show all posts
mannakRAMADHAN replied at 29-5-2017 11:32 AM
Jangan kerana atas alasan Kita bersangka baik pada orang yang sedang dalam pembawakan hormon Anak  ...

tu kan shin dah tegur tu, nak suruh buat caps semua ker? kang TERearly TT go into labour sapa nak tanggung?

abam manakkkkkkkkkkk jugakk
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 11:51 AM
tak sempat bersahur kot bu..tu yg lampi sikit, selalunya dia cerdas and gemilang part ni

Aku rase dia paham tp dia mmg akan cube twist ayat yg dia rase nk provok. Dia saje nk duga tahap ketahanan  kemarahan shin di bulan ramadhan ni. Dan mungkin dia x sahur kut  
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh. Maaf sasha aku melalut
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:35 PM | Show all posts
TT org mana ya
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 01:18 PM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 12:01 PM
Aku rase dia paham tp dia mmg akan cube twist ayat yg dia rase nk provok. Dia saje nk duga tahap k ...

larr takkan dia tak kenal shin lagi bu?

dah pergi bentang tikar sejadah agaknya abam manak, syukrann..cahaya ramadon kali ni turang bundurang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 01:25 PM | Show all posts
Kesian TT kemurungan masuk thread ni kena hencap...  

Takpe TT, maybe ada lg cerita ceriti yang TT tak ceritakan kat sini yang menyebabkan TT sakit hati sangat dengan SIL tu.. Lagipun mmg tahap mengada and manja SIL TT tu.. klu org normal meluat lah kan... tu biasa... Tapi ada juga yang boleh menerima dan redha dengan perangai gitu.. biasalahhh manusia kan bermacam jenis peel nya...

SIL aku pun manja juga... tapi aku mls melayan, kalau makpak dia or laki aku nak layan aku bt tatau jerlaa... buat bodoh jer...bukan kita boleh control hati dan perasaan org lain... nak paksa orang sayang kita tu memang mustahil lah sis...

But me nak melayan? memang no way lah.. aku buat bodoh.. & mesej aku sampai kt dia yang aku mmg tak suka dia dan perangai dia.. that is enough.. pernah kami sefamily nk pi melancong ke luar negara, aku bgtau MIL.. immediately MIL kata.. eee adik suka tempat tu, sampai hati tak bawak adik..  bawakla adik...  Iols  buat tak dengar je..

Time makan pun sama, if keluar makan ramai2...MIL n PIL akan tanya SIL nak makan apa dan kat mana..sedangkan SIL tu dah besar umur 16 tahun time tu... aku cepat2 divert & tanya anak aku pula yg berumur 7 taun, nak makan ape...aku akan ajak husband aku ikut anak aku nye citarasa. alasan sebab anak aku kecik. haha

Tapikan TT.. ko tak payahla nak amik ati sgt..orang bukan kesahkan hati ko sangat.. yang penting ko jaga laki ko supaya sayang kat ko... yang lain2 tu tak penting sgt lah...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 03:18 PM | Show all posts
Potpouri replied at 29-5-2017 01:25 PM
Kesian TT kemurungan masuk thread ni kena hencap...  

Takpe TT, maybe ada lg cerita ceriti yang ...
yang penting ko jaga laki ko supaya sayang kat ko... yang lain2 tu tak penting sgt lah...


or maybe orang yg nasihat and sounds -ve sebab dia ada pengalaman yg lagi teruk dari TT and thats why pada dia cerita TT ni takda hal sgt kot

yg shin quote tuh, haaa tuh yg penting..jaga hati suami kita, the rest will come thru..asalkan dia happy insyaAllah dia akan jaga kita. ni nasihat yg ada sorang kakak tu bagi kat shin dulu kat board gossip.kalau kakak membaca ni, dah 7 years shin still ingat lagi tau..hehe..tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 03:39 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 03:18 PM
or maybe orang yg nasihat and sounds -ve sebab dia ada pengalaman yg lagi teruk dari TT and th ...

Betul sis.. jaga laki tu penting. kalau dia suka makan.. kita bagi makan sampai dia buncit..dia suka apa layankan jer.. so dia takde la kisah bende2 remeh psl adik segala tu.. time sakit nanti adikkk dia tu akan dtg tak membantu jaga dia? mujurlah..   so apa2 pun family first.. pil fil sil segala ni hanyalah sampingan jer..


Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hidup bermasyarakat mmg la akan facing benda2 macam ni.

Yg tu nak tumpang kereta la. Yg ni nak tumpang rumah la.

Hmmm. Macam2 la. Nak stress sgt pun buat sakit kepala je. Hujung2 redha jah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 08:52 AM | Show all posts
xyah marah2...enjoy u life dari dengki2 nie biar je perasaan tu pegi..baik sis pikir bila malaikat maut datang menjemput kita benda tu lagi important dari dunia v..amal kita mesti kene penuh orang kata mati tu xkira usia...

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 12:08 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-5-2017 03:41 PM
Senang aja, ko tak payah le balik kg laki kau, dia nak balik suruh dia balik dgn adik dia...kalau it ...

ini aku paling setuju. tak yah rapat lebih2 sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 12:12 PM | Show all posts
belasahgurlz84 replied at 26-5-2017 02:58 PM
xde perasaan dengki pun.aku dh buat ape yg aku buat sebagai menantu..aku mmg terima family die.mas ...

oo..ni kes adik ipar pon ada perangai jugak la ni.. perangai annoiying kan. heehhe.
TT, kalo aku jadi ko, aku syukur rahmah weih. tak yah nak berbaik sgt ngn mertua pon ok weih.
kurang satu beban bg aku. hahahahha...kalo aku mmg buat hal sendiri je la kt kg tu. maybe elok terperap je dlm bilik smbil surfing, kalo bilik ada aircond lagiiii la best. hahaha. ko takyah la semak2 fikir psl family mertua ko ni. lantak depa la nk layan mcm mana pon. ko buat hal ko sudah. kalo menyampah, suh je laki ko blk sorg. kalo aku  jadi ko, maybe aku mls da nk blk kg suami kot.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 02:18 PM | Show all posts
xyah peduli laa
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Emosi org mengandung ni macam roller coster, sy paham juga tt sebab skrg ni sy tgh berbadan dua juga.. Klu sy balik rumah mentua, sy x jangka pun layanan yg super duper baik dari keluarga mentua.  Sebab layanan kat anak sendiri x kan sama dgn layanan pada menantu.. Walaupun bukan semua keluarga mentua begini tapi kebanyakkannya seperti ini.. Sy buat mana yg sy rasa ok, apa tanggapan mereka tu terpulang la.. Sy layan suami dgn anak ja.. Jgn stress sgt, tak baik utk kandungan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2017 11:33 AM | Show all posts
ni berkira tahap apa ni TT. baca pon rasa malu. sedara tumpang searah je pon. sebab terasa hati benda kecil jadi besar.

xdpt la aku bayang kalau tt dh lama kawen tp xpreggy2 mau terksot hati sampai tggl besar kuman
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersyukur pulak dpt laki iols.dia x suke sape pun tumpang kereta ke rumah ke.be it his side or my side.n dia ckp direct je x boleh tumpang
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 05:14 PM | Show all posts
mzzenma replied at 26-5-2017 10:25 PM
Kalau mzz lagi suka orang x layan mzz..so i can sit one corner and do whatever i want to do. Korang  ...

takpe..mzz meh sembang dlm forum je

to TT, i rasa ramai yg bagi nasihat yg blh TT ikut dlm mengharungi rempah rasa berumah tangga ni. bertabah la & take care
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 05:16 PM | Show all posts
lazim replied at 10-6-2017 11:33 AM
ni berkira tahap apa ni TT. baca pon rasa malu. sedara tumpang searah je pon. sebab terasa hati bend ...

TT dah preggy dah pon. doakan je,manatau lps bersalin ok la kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah...sambil2 tumpang tu ko caraslah sikit duit minyak.. tu pon nak ajar ker..hahahha

Adik ipar pon satu miskin sangkak ke bebenor sampai nak tumpang kereta org??

Benci aku kalau ada ipar mcm ni.. ni kalau anak dia dah besar sikit kalau nak gi mana2 mesti dia tinggalkan anak ko kat rumah ko ... byk dh aku jumpa spesies camni jah oi.. ipar aku pon camni perangai..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076425s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list