Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9686
View
129
Reply

sikap mak mertua

[Copy link]

Author: belasahgurlz84       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2017 10:40 AM | Show all posts
mannakRAMADHAN replied at 28-5-2017 09:30 AM
INSYAALLAH semoga kamu dapat peroleh kesedaran untuk tidak mengekori saya , yang  kamu harapkan it ...

Selagi pak manap menganggu & membuli wanita di porem FD....maka nya pak manappp akan lihat saya di depan pak manappp....jgn sentap yer pak manpp...pak manapp kena redho. Ingat ini bulan ramadhan bulan mulia....

#terserlahketenanganjiwapakmanak #ramadhan2









Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 10:49 AM | Show all posts
Monafake2 replied at 28-5-2017 10:40 AM
Selagi pak manap menganggu & membuli wanita di porem FD....maka nya pak manappp akan lihat saya di ...

alhamdulillah...jika bimbingan Kejalan ALLAH yang kamu perlukan dalam pengekoran kamu ini, Saya bersyukur kerana TUHAN telah gandingkan kamu untuk dibimbing oleh saya.....tanggunjawab Yang besar buat saya.......
INSYALLAH INSYALLAH......

Ayuh kita mulakan dengan beri hormat pada pembuka thread ini dgn tidak mengganggu perjalanan trednya......

We can right??






Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 10:53 AM | Show all posts
mannakRAMADHAN replied at 28-5-2017 10:49 AM
alhamdulillah...jika bimbingan Kejalan ALLAH yang kamu perlukan dalam pengekoran kamu ini, Saya be ...

alrite pak manapppp


#terserlahketenangjiwapakmanak #ramadhan2




Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Monafake2 replied at 28-5-2017 10:40 AM
Selagi pak manap menganggu & membuli wanita di porem FD....maka nya pak manappp akan lihat saya di ...

Me toooo!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Semaknye. Kalau aku pun nyampah. Cemane die tumpang selalu tapi tak pernah datang rumah? Senang eh hidup berjemput berhantar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Lenkali jgn kawin kalau asyik mengutuk mertue. Anak dia kamuorg mahu tp family dia kamuorg tak hormat.  Ape kate bawak laki kamuorg ke forum ni biar dia tahu kamuorg mengutuk mak dan adik dia yg melahirkan dia dan darah daging dia yg tinggal lame dgn dia.  Takut aku mase depan pikir dpt menantu yg mengumpat aku dan x suke aku dlm diam.  Cube kamu org ditempat mertue kamuorg atau di tempat suami kamuorg atau di tempat adik beradik die pule.  Busuk hati masing2.bulan puase pun hati busuk mengutuk mertue mcm2.  Ape kamu org mmg kene dera teruk dgn mertue ke dan mertue tu mmg jahat sgt ke? ???:zz:zz
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:00 AM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 07:31 AM
Lenkali jgn kawin kalau asyik mengutuk mertue. Anak dia kamuorg mahu tp family dia kamuorg tak horma ...

bersangka baik hormon orang preggy kot sebu, sebab her first time jadi dia clingy and nak semua orang put her 1st, nasib tak baik cucu sulung dari anak pompuan yg keluar dulu

kalau umur belasan tahun boleh jugak acik shin rasa simpati, dah over garisan 30s and still nak merempan panjang lebar hal family sendiri, yer family sendiri yer kawan2, mertua tu ibarat mak pak kita tau. tiada maaf bagimu, kan lebih elok masa yg terluang tu gi baca mcm mana nak sambut kehadiran baby, because once baby dah keluar, YOU dont even exist to others, its all about your baby, takkan nak mengamuk dgn anak sendiri kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:21 AM | Show all posts
pembawakan budak je tu tt, nanti2 ok lah tu
jgn emo sgt k
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:30 AM | Show all posts
muhasabah diri la kak.. akak pun bnyk xkene kalau bace dr luahan hati akak ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 10:00 AM
bersangka baik hormon orang preggy kot sebu, sebab her first time jadi dia clingy and nak semua or ...

Ye oshin dpt mertue yg mcm Pakistan,  India  atau Lombok yg menantu kene Cucuh kene pukul tu atau x dibagi balik jumpe keluarge terus Tu baru tahu tu mmg patut diroyan dikutuk mertua kejam.  Niiiiii takat mcm ni pun hebohhhh burukkan mak laki adik beradik laki

  Maaf tt jike mmg kate2 aku kasar tp kite cube berade tempat mrk.  Adik ipar tu mungkin manja dgn suami kamu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 10:50 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 10:00 AM
bersangka baik hormon orang preggy kot sebu, sebab her first time jadi dia clingy and nak semua or ...

Kerana Kita bersangka baik, hanya kerana hormon orang preggy, Kita menghalalkan cara serta perbuatan  Yang tidak selaras dengan roh agama?????

Jika perlu untuk menegur....niatkan kerana ALLAH..maka tegurlah


Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:00 AM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 10:41 AM
Ye oshin  dpt mertue yg mcm Pakistan,  India  atau Lombok yg menantu kene Cucuh kene pukul tu ...

tu lar bu, manja sgt aihh..pak mertua tak layan pun jadi cerita, orang tua tu biarkan dia dgn dunia dia sendiri, kot2 Inlaws pun dah tau peel suka merempan ni, tu yg dorang pun jauhkan diri, takut tersinggung lagi perasaan halussss si preggy mom ni kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:03 AM | Show all posts
mannakRAMADHAN replied at 29-5-2017 10:50 AM
Kerana Kita bersangka baik, hanya kerana hormon orang preggy, Kita menghalalkan cara serta perbuat ...
dah over garisan 30s and still nak merempan panjang lebar hal family sendiri, yer family sendiri yer kawan2, mertua tu ibarat mak pak kita tau. tiada maaf bagimu, kan lebih elok masa yg terluang tu gi baca mcm mana nak sambut kehadiran baby, because once baby dah keluar, YOU dont even exist to others, its all about your baby, takkan nak mengamuk dgn anak sendiri kot


mohon abam manak berhusnuzon dlm membaca and digest post shin ni

mari lar kita beramai2 amal ma'ruf nahi mungkar bang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 11:00 AM
tu lar bu, manja sgt aihh..pak mertua tak layan pun jadi cerita, orang tua tu biarkan dia dgn duni ...

Kite sbg menantu dan org luar yg baru masuk ke family org lain mmg mudah terase. Tapi cube kite tepis perasaan negatif dan cube cari ape kelemahan kite dan cube tingkatkan kelebihan untuk menyesuaikan diri dalam family baru tu. Lame2 kite akan faham dan menerime dgn hati terbuke yunk.  Even dgn family kite mak kite adik beradik kite pun x sempurne semue. Kalau mak kite tegur kite pun ttp kite terase tp kite tahu sejak kecil peel mak kite. Tp bile mertue buat cara yg same kite mmg terase abis sbnye dia org baru dan kite org baru juge.  Kunci utame dlm hal ni  sabar dan cube memahami dan jgn kite ikut perangai kite je dan harap org lain sembah kite ikut perangai kite.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:12 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 11:03 AM
mohon abam manak berhusnuzon dlm membaca and digest post shin ni

mari lar kita beramai2  ...

Anything below 30 is fine perhaps?

Wallahhuaklam


Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:13 AM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 11:11 AM
Kite sbg menantu dan org luar yg baru masuk ke family org lain mmg mudah terase. Tapi cube kite te ...

SInar RAMADHAN.....


Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:23 AM | Show all posts
sebu1 replied at 29-5-2017 11:11 AM
Kite sbg menantu dan org luar yg baru masuk ke family org lain mmg mudah terase. Tapi cube kite te ...

thats the best way bu..mcm shin if balik rumah mertua mmg bagi my hubby time with his family, duduk semeja and ngobrol, shin ok jer lepak depan tv with anak or bawak dia jalan2, tak perlu nak amik tau semua pasal family dia pun, if penting sgt nanti dia update apa yg perlu shin tau, sebab kadang2 ia melibatkan 'aib' or secret dorang, and am fine with it.biar dorang bertepuk tampar adik beradik.no hal pun..

kadang2 kita nak orang amik hati kita, tapi kita lupa dorang yg lebih tua, jadi kita tundukan lar ego kita tu, takda sapa yg rugi, jgn nanti hubby pun malas nak layan peel kita, lagi kita rugi
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:24 AM | Show all posts
mannakRAMADHAN replied at 29-5-2017 11:12 AM
Anything below 30 is fine perhaps?

Wallahhuaklam

in case you mixed it up (baru puasa ketiga bang) am not one of FD so called vigilantes, so you can skip making such comments in the hope of illiciting some foul answer from me

domo arigato
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 11:24 AM
in case you mixed it up (baru puasa ketiga bang) am not one of FD so called vigilantes, so you can ...

Dia mmg provok cara halus dan sopan pule di bulan puase ni
Aku paham semue yg shin sampaikan.  Manak tu mungkin selow sb dia pose haha aku pule terase jahat  
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 11:32 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 29-5-2017 11:24 AM
in case you mixed it up (baru puasa ketiga bang) am not one of FD so called vigilantes, so you can ...

Jangan kerana atas alasan Kita bersangka baik pada orang yang sedang dalam pembawakan hormon Anak dalam kandungan...Kita hold back untuk menegur....dalam erti kata lain, seolah Kita menghalalkan perkara Yang tidak baik Yang telah dilakukan.....tegur jika terpanggil ..dgn niat kerana ALLAH..tidak kiralah  samada seseorang itu sedang dalam ber badan dua...BAWAH 30 atau merentasi 30 tahun keatas.....

wallahhuaklam


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list