Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10015
View
129
Reply

sikap mak mertua

[Copy link]

Author: belasahgurlz84    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-5-2017 03:09 PM | Show all posts
kikuri replied at 26-5-2017 02:59 PM
kalo dorang wat tak dulik kau... ko buat lah tak dulik dorang... simple... tayah nak emosi sangat ok ...

hahahaha..betul jugak..semangat pulak aku dgo nasihat ko..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:10 PM | Show all posts
esok tt dh dpt baby, dorang layan la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2017 03:12 PM | Show all posts
myakayina replied at 26-5-2017 02:20 PM
faham dgn keadaan TT ni, tengah preggy of course la hormon dan mood berubah, jgn ikutkan sangat.. te ...

harap sgtlh pas aku ada nak,laki die sedar sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:35 PM | Show all posts
alahaiii... itu pun nak ambik port.... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:39 PM | Show all posts
Aku pun tak suka kalau ada org menumpang..menyemak jer..

Tp part TT nk perhatian mertua tu..lucu lah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:41 PM | Show all posts
Aku dulu pn selalu sgt family hb menumpang..adik beradik ok lg..ini makcik...sepupu..kawan2 ayah dia...selalunya yg buat keputusan offer org tumpang2 kete aku ni adalah bapak n mak mertua aku pnya kerja..

Menyampah sgt..

Sejak aku dh pandai buat muka garang dah takda yang berani nak menumpang lagi termasuk adik ipar..pandai dah she naik flight balik kampung..   
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:41 PM | Show all posts
Senang aja, ko tak payah le balik kg laki kau, dia nak balik suruh dia balik dgn adik dia...kalau itu boleh buat kau lagi tenanglah, jgn opulak laki kat kg dok call sokmo....TT umur berapa?

Pendapat aku samada mak sendiri atau mak mertua, elak jumpa selalu once in while, lagi jauh kasih panjang...dekat-dekat bau busuk aja, wanginya jarang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:45 PM | Show all posts
eh hangen plak aku bace... ape salah nye adik ipar nak tumpang balik kg.. bukan luak pun duit aiyoooo.... dah2.. takyah sensitif sangat, u tu orang luar, of koz laa mak mentua excited dpt cucu sulung, nnti dah lahir anak u, u plak serabut kalo orang lain over perhatian kat u plak... lex sudah... takyah nak rapat akrab sangat.. wat biasa2 aje...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:46 PM | Show all posts
belasahgurlz84 replied at 26-5-2017 02:58 PM
xde perasaan dengki pun.aku dh buat ape yg aku buat sebagai menantu..aku mmg terima family die.mas ...

kalau dah macam tu, stop memberi apa-apa pada anak dia..
buat tak tahu sudah..
benda takkan selesai selagi laki ko sanggup jadi kuli nak hantar amik adik dia ke kampung..
so why dont ko basuh sikit laki ko tu supaya utamakan family sendiri..
adik dia dah berlaki pun..
kejadah berlaki tapi nak harap abang hantar amik balik kampung..
tak pun lain kali laki ko kata nak balik kampung, suruh dia balik dengan adik dia je..
ko dok rumah bermalasan or keluar happy happy dengan kengkawan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:48 PM | Show all posts
tt kalau kat ID tu 84 tahun lahir tt, kurang2 tt dah 33 tahun ni..
kena matangkan diri..

harap2 ni sebenarnya hormon semata2, semoga perangai sebenar tt tidak seteruk ni..
tak elok berdengki ngan family..kesian suami awak kang tersepit antara adik, mak ngan isteri..
meols kekadang kalau husband akak meols tak dapat cuti, selalu jugak gi amek kakak balik kg sekali..
takleh bayangkan kalau tetiba husband cakap tak nak bagi kakak tumpang..

tt kena belajar untuk letak diri dalam situasi orang lain..
dapat cucu first memangla semua orang happy..
lagi pulak cucu dari perut anak perempuan dorang..
camtula perasaan ibu tt nanti..nanti tt dapat layanan lebih dari mak tt sendiri..
kan?

banyakkan tengok cite yang happy2 tt supaya hormon tt lebih stabil..orang mengandung, nak marah tt pun tak sampai hati..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Joannalee at 26-5-2017 04:02 PM

Sbr tt, tgh pregy Jgn x suke Sgt AdIk ipar mak mertua tu nnt kenan muka baby sebijik adik ipar. X menahan  nnt... hihihi...

Kite ni jd menantu hati mesti kental, org tak nak layan kite try je La ber ckp beramah mesra 2,3 kali xnk layan jugak.. lantak la dorg kat situ...  x mati tt klu mertua ipar xnk layan.

Yg penting, buat slambe je kan pregy klu lapar mkn, klu mngantuk tdo... xnk buat keje pure2 nak pengsan or sakit belakang.. siap kuar air mata lagi...
Cucu sulung dia , biar je La org tu tgh excited... u buat hal u je ... xpyh layan n sakit hati Sgt... x berbaloi....  u tanye la time masa balik tu laki AdIk ipar tu buat ape kenapa x balik kg skali ? Ramah2 kn diri tt...  tgu baby u kuar tgk McMane layanan mertua tu nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
belasahgurlz84 replied at 26-5-2017 02:43 PM
xpnh nk hulur duit minyak pun..tol pun idak...tp bab ni x kisah pun..

Emm..sabarlah tt..
Yang lain2 tk pyh la nk kondem tt ni sgt..adik ipar dia dah bersuami, sepatutnya tanggungjawab nk hantar / ambik dr kg tu tanggungjawab suami dia.
Sekali sekali okey je nk menumpang ni..tp kalau dah semedang nak menumpang dan suami dia lepas tangan, i pun akn naik berang.. :
Takpela tt..lps bersalin nanti pasang baby car seat, angkut stroller bagai..bila nk tumpang ckp kete dah penuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2017 04:33 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 26-5-2017 03:41 PM
Senang aja, ko tak payah le balik kg laki kau, dia nak balik suruh dia balik dgn adik dia...kalau it ...

hehehe..senangkan mcm tue..umo 33..balik kg masing2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:24 PM | Show all posts
part menumpang tu.. yelah memang rimas pun. orang nak berduaan je tetiba ada orang lain tapi dari cerita tt, husband SIL pun tak balik kan... so maybe dia terpaksa tumpang sebab husband tak dapat balik. bersangka baik lah... lepas ni ada anak... tt pikul segala mala peralatan anak.. cakap je takde space nak letak SIL dengan anak dia..

part nak mil manja tu.. ya rabbi... lawak hokey. TT ni baya-baya i je pun... matanglah sikit. itu kan anak perempuan dia. maybe MIL tt rapat dengan SIL dulu. dan fyi TT, nenek-nenek ni kan dia kalau dengan cucu dia (especially cucu dari anak perempuan) dia punya sayang lain macam. at the same time dia teringat time-time anak perempuan dia kecik baya-baya cucu dia tu. lepas tu tak duduk sama, so rinduuu manjang lah. bila cucu depan mata, mestilah dia ambil peluang nak lepaskan rindu. motip apa nak belai-belai menantu

kita dah kahwin ni, pandai-pandailah bawa diri. takkan tt tiap minggu balik kampung? takkan? so takdelah isu sangat punnn......

lawan sikit emosi tak baik tu.. time pregnant ni tak elok negatif-negatif ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:31 PM | Show all posts
TT... sebelum kahwin, uols gigih mencari bf/suami sampai terkawan suami orang.. ni dah kahwin, benda kecik macam ni takyahlah anggap sebagai issue besar. esok 4-5-6 tahun kang ada lagi cabaran lain datang... apa kata banyakkan membaca pasal parenting
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:36 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 26-5-2017 05:31 PM
TT... sebelum kahwin, uols gigih mencari bf/suami sampai terkawan suami orang.. ni dah kahwin, benda ...

Yang penting tahu mana nak carik borang....




Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:46 PM | Show all posts
maannakautauu replied at 26-5-2017 05:36 PM
Yang penting tahu mana nak carik borang....

yeahhhh betul tu mannak!! tolong behave ye mannak... jangan tanya ukurlilit dada orang merata ye mannak....




Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:51 PM | Show all posts
aww kesiannya adik ipar tt..... nak tumpang balik kampung bawa cucu jumpa nenek... aku boleh bayangkan betapa excited nya mak mertua tt.. cucu sulung kot... besok anak tt pun sama je.. mesti dorang excited juga.. tp kalau tt buat negatif mcm ni.. takut besok org nyampah kat u ngan anak2 u skali..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 26-5-2017 03:45 PM
eh hangen plak aku bace... ape salah nye adik ipar nak tumpang balik kg.. bukan luak pun duit aiyooo ...

Kang kalu mak mertua dia excited dgn anak dia, dia kabo MIL nak bolot anak dia pulak..

Tgk tv sorang2 pun jadi isu.
Kalau ai, lg best kot sbb blh pilih channel mana ai suka...

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Elokla tt dorg x peduli..senang nak buat hal sendiri..

Pasal adik tumpang tu biarla....bukan org lain.. cuma fahamla perasaan u maybe nak mesra2 manja2 seganla dah ada org...

Jangn beli keta besar tau..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082567s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list