Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3651
View
88
Reply

Syurga Isteri adalah redho dan Maruah suami...........edisi menjelang ramadhan

[Copy link]

Author: maaaanakautauu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2017 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 19-5-2017 12:14 AM

Bodow nyer Ko ni pembuli..

Bengap poun ya jugak

Dah Ko provoke aib n hina org..

What to expect..  Nak org yg Ko hina tu merayu dlm fd ni Minta Ko jgn aibkan Dia LG..

Mcm PM kita cakap..  Kan ke bangang tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 11:34 PM
Berwewenang membangsat dan mengkapirkan orang lain by her( mommymonter)own confession...seraya mem ...

Ko kan bijak manipulate ajaran Agama..

Bukan dlm Islam Kata.. Jaga kehormatan Hanya utk somi ikut perintah Allah Senang utk isteri ke syurga
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 19-5-2017 01:16 AM
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 11:34 PM
Berwewenang membangsat dan mengkapirkan orang lain by her( mommymonter)own confession...seraya mem ...


Apa kaitan redo somi dgn tindakan sorang pompuan bertaraf isteri yg Cuba defend diri dia Dari pembuli mcm Ko yg Suka mencarut n ngorat bini org.

OK ler tindakan mommy tu jaga Maruah dia Dr Makian Ko..

Xkan dia nak biarkan Ko hina somi dia

Kalo Dia x bela somi dia, kang Ko Kata somi Dia x redo Kat Dia.. Kang x memasal Ko kutuk Dia isteri derhaka tempatnya Kat neraka plak

Dia jaga maruah somi dia Dr Ko yg jahat Maki somi dia

Ko ketagih provoke pompuan termasuk bini org..

Ko Tanya diri Ko tu.. REDHO x Allah dgn perbuatan Ko Selama ni..

Mgkn Ko x sedo, Allah jauhkan jodoh KO sbb perbuatan Ko Selama ni yg Suka aibkan or buli org.

Selagi Ko tetap perangai Macam budak2 Camni.. Selagi tu lah Ko Akan sendiri

Sepi Tanpa pasangan.. Tempat KO lepaskan sepi n Cuba Cari bahagia Kat forum fd dgn provoke org..

Pethatic Ko ni.. Kesian..

Ko x sedo.. Ini ujian Allah utk ko

Setiap sesuatu tu Akan Ada balasannya.

What goes around comes around
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 11:34 PM
Berwewenang membangsat dan mengkapirkan orang lain by her( mommymonter)own confession...seraya mem ...

Ha ha ha..

Tau plak KO marah org bangsatkan Ko..

Dulu Ko hina aib carut maki org dlm fd ni..

Skrg Baru Ko tau apa rasanya kena hina..

Ko Marah.. Abih tu org lain x bole Marah..

Raisin lho..

Wat goes around comes around..

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu Tajuk Pembuli Wanita den tujukan khas wat Ko si pembuli..

Ikut lagu.. Pencinta Wanita.. Nyanyian Irwansyah..

Cuma ubah perkataan pencinta tu kpd pembuli..
He he. Jgn Marah no.. Nnt Lena jual
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 11:34 PM
Berwewenang membangsat dan mengkapirkan orang lain by her( mommymonter)own confession...seraya mem ...


Wow Marah LG..

Bukan ker Ko ni  cool..

Ko tiru SRK dlm cIter KKHH..

Dia Kata I'm cool2..

      
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 11:12 PM
Hang Nee memang penglipur Lara Kan???



Menggelar saya penglipur lara,  terleraikah laramu dek cakap ku ini
Mengejek sinis dlm ketawa,  kasihan........ rupa2nya ketawakan diri sendiri

Jgn mengatasnamakan ikhlas kerana Allah, sedangkan ikhlasmu tak pernah terserlah
Konon mengharapkan pendapat yg cerdas, madah helahmu sanggahnya pedas

Orang berhemah mengatur kata, Jangan kata membawa cela
Cela melakar budi pekerti,  budi pekerti itulah nilai diri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 07:55 AM | Show all posts
nolya replied at 19-5-2017 12:59 AM
Menggelar saya penglipur lara,  terleraikah laramu dek cakap ku ini
Mengejek sinis dlm ketawa,  k ...

Ini jenis posting sepertimana yg hang sebut diposting hang diatas.....terulang kebodohon hang??

Hang lupa ayat akhir hang...cukup sampai disini....



Anyway, If you cannot engage bersandarkan mauduk, then be gone...we will be fine here....insyallah...hang Takmo worry ok??


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 08:02 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 11:42 PM
Bodow nyer Ko ni pembuli..

Bengap poun ya jugak

Yang mengaku dirinya membangsatkan dan mengkapirkan orang kehulu kehiliq, atas dasar mulut atas dan mulut bawah Tak boleh control, is no one but mommymonter....Yang memberi redho pada isteri yang membangsatkan serta mengkapirkan sesama saudara seagama...adalah laki mommymonter....

Dalam konteks ayat diatas ini...syurga kelas manakah milik isteri seumpama ini.......

Kalau tak boleh jawab Yang ini....corner aja pada ayat...manak provoke orang utk laki orang menghalalkan isterinya bermulut bangsat kapirkan orang kehulu kehiliq...

Senang kerja hang Kan??


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 08:05 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 11:42 PM
Bodow nyer Ko ni pembuli..

Bengap poun ya jugak

A good half an hour or so after first posting to do editing???

Awat penjilatbintang??

Jari jemari gementar kah??


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 08:14 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 19-5-2017 12:21 AM
Ha ha ha..

Tau plak KO marah org bangsatkan Ko..

Yang lebih Besar "fadhilat" bagi orang yang membangsatkan serta mengkapirkan orang lain adalah, dapat mendayuskan Suami sendirik terutama jika Suami tahu...tapi tidak menegah ,jauh sekali menegur isteri utk mengawal mulut atas bawah....
Assuming laki bagi isterinya redho utk tidak mengawal mulut atas bawah sehingga keluar bangsat kapirkan dari mulut isteri kehulu kehiliq, syurga level manakah Yang layak utk isteri dan Suami jenis macam Nee?


Hang paham Tak nee??




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 08:15 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 19-5-2017 12:26 AM
Lagu Tajuk Pembuli Wanita den tujukan khas wat Ko si pembuli..

Ikut lagu.. Pencinta Wanita.. Nyan ...

Back to topic please

Thank you...


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Melucah ngan bini org... provoke sana sini..fitnah hari2 jd mknan ko....bila xjaya ngorat bini org mula sakit hati so mulala hina2 suami org bukn aku sorg je yg kena..ramai lagi... seblum aku pon ramai lg ko kutuk ko hina ko caci maki...ko putar belit...klu ko tak minta maaf ko igt ko boleh lepas??? ko jg igt ini forum dosa pahala xkira..

Lepas tu konon guna ayat2 agama konon.... berlagak mcm ularmak... perngai n kebusukan ko dlm kocek je..

Kalau xkafir apa namanya?? Perangai mcm tu..klu islam tahu dosa pahala..tahu bila nk stop.. tp ko bertahun2 memfitnah maki hamun melucah...
Sakit hati aku kafirkn ko..mmg kafir pon ... ko mmg kafir xtahu hukum hakam... so aku yakin ko bukn islam...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Do xpayah nk pura2 bercerita pasal bulan ramadhan...

Ko boleh minta ampun dosa ngan tuhan tp dosa ngan manusia ko xtahu ke kena minta maaf sendiri?? Dosa fitnhbtu besar lg dr bunuh org...

Sbb tu aku kt ko kafir...kt ci aku kafirkn lava..kt sini ko meroyan mcm mati laki.... mmg kafir pon buat perangai gitu..... byk sgt mkn benda haram...lg ngaku wine testing bagai so... islam ke tu???
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 19-5-2017 12:00 AM
Apa kaitan redo somi dgn tindakan sorang pompuan bertaraf isteri yg Cuba defend diri dia Dari pe ...

Sebab tu me kafirkn je..perangai islam ke gitu?

Lagi nk ngaku dia islam..sj nk malukn agama org...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:49 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 19-5-2017 10:23 AM
Melucah ngan bini org... provoke sana sini..fitnah hari2 jd mknan ko....bila xjaya ngorat bini org m ...

So meaning to say...Suami Hang Meng halal Kan perbuatan hang mengkapirkan, membangsatkan orang atas pretext Yang hang sebut diatas ini???
Matlamat menghalalkan cara?????






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:52 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 19-5-2017 10:26 AM
Do xpayah nk pura2 bercerita pasal bulan ramadhan...

Ko boleh minta ampun dosa ngan tuhan tp dosa ...

"paHALA" hang mengkapirkan, membangsatkan orang hang taknak kongsi kah?????



Yang lebih besar...hang mendayuskan suami non stop dgn mulut Tak boleh kontol atsa bawah hang sampai bila???




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:54 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 19-5-2017 10:29 AM
Sebab tu me kafirkn je..perangai islam ke gitu?

Lagi nk ngaku dia islam..sj nk malukn agama org ...

Kapirkan membangsatkan orang kehulu kehiliq...agama laki yang hang dayuskan  Kah????




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:04 AM | Show all posts
So let us reaffirm the situation....mommymonter membangsatkan mengkapirkan orang kehulu kehiliq...bukan satu fitnah, bukan satu cobaan, bukan satu creation..tapi kebenaran...

Kita boleh jadikan scenario ini untuk perbincangan kita dalam tred ini....

Bagaimana mulut atas bawah tak boleh control  isteri seperti ini boleh mendapat redho dari seorang Yang bergelar suami????

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 19-5-2017 10:49 AM
So meaning to say...Suami Hang Meng halal Kan perbuatan hang mengkapirkan, membangsatkan orang ata ...

So apa hang rasa matlamat and cara hang halal?????

Cakap xserupa bikin....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075357s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list