Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3257
View
88
Reply

Syurga Isteri adalah redho dan Maruah suami...........edisi menjelang ramadhan

[Copy link]

Author: maaaanakautauu       Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2017 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 18-5-2017 01:49 AM

Hooii tuan tanah kedaung..

Bini pon tarak.. Ada Hati nak sembang pasal syurga isteri..

Patutnya Ko wat thread Tajuk Macam Kat bawah nun
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 18-5-2017 01:56 AM

Syurga manusia Macam Ko ni adalah atas redho manusia lain yg ko Cuba ngorat tp dibolayankan, juga  manusia lain yg Ko carut, aibkan, maki,

Guna Ayat2 Agama nak tunjuk baik n bagus Kat fd ni..

Lepas nasihat org lain guna Agama.. Ko mencarut n aibkan org plak.. Islam suruh mcm yg Ko buat Selama ni ke..

Lepas aibkan n provoke org lain..  Ko ketawa berdekah2 atas kejayaan Ko tu

Dasar publisiti murahan..

Guna Agama utk dapat perhatian pompuan..

Mcm penunggang agama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 08:18 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 01:46 AM
Syurga manusia Macam Ko ni adalah atas redho manusia lain yg ko Cuba ngorat tp dibolayankan, juga  m ...

Thread luahan disebelah.....
Harap maklum






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 08:21 AM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 01:39 AM
Hooii tuan tanah kedaung..

Bini pon tarak.. Ada Hati nak sembang pasal syurga isteri..

Nak tunggu hang isteri hauk bukak thread...bulan pun retak Kan????



Udah Tak payah ambik pot siapa Yang bukak thread, Yang penting if you have nothing to share.....just shut up.....

Ngerti????



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 08:24 AM | Show all posts
testly replied at 17-5-2017 09:45 PM
wow.....
'testis'....???????

Menghina kehulu menghina kehiliq jerk Yang mampo hang sebut???

Harlowwwwww...nak feeling feeling diri tuh besar.......dapat privilege utk tidak maaf Kan orang diluar sana...bukan sini tempat nya ok???

Bak kata bidalan..kalau setakat jiwa kecut tapi semangat Besar nak be rumah ditepian pantai tapi takut dipukul gelombang..baik dok rumah bungkus diri dgn kain pelikat cap Gajah jerk...

Udah...back to topic.....


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk bukti mana aku tulis kimK kan org . Setakat marah n guna bhasa kasar ye...tp aku xde carut marut ye..

Kalau setakat lahabau dayus bangsat kafir cam ko mmg elokla kena kutuk je...xtau limit..dgn bini org pon gigih nak menggatal melucah..

Lagi xsedar diri... fitnah jd mknan hari2 ko...  
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dayus mcm najis ni mmg berani lm forum je...face to face tgkla.. berdesup lari..kuncup layu xnaik2..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 12:21 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 18-5-2017 10:59 AM
Tunjuk bukti mana aku tulis kimK kan org . Setakat marah n guna bhasa kasar ye...tp aku xde carut ma ...

7set...
Jap jap jap....hang marah??? Seriously????? Hang kehulu kehiliq sebut orang lain sentap..rupa rupa nya hang Yang sentap????

Ok jap...let manak log in Yang ini dulu..................ok done.....

Ok utk tidak keluar dari mauduk.......since hang sebut membangsatkan serta Mengkapirkan orang lain memang hang Yang merata rata laungkan ..walau  hang so called yakin tidak sehina mencarut( so you said)....forummers kat sini nak tahu...what laki hang has to say about Kelancangan mulut hang nee????

Kalau laki hang jenis Yang tahu Akan kelancangan mulut cheebye bye hang nee..tapi Dia berdiam diri...Dia boleh terjatuh dalam kategori laki atau Suami dayus Tak Momi????

Atau macam mana???syurga hang dalam konteks Nee letak kat mana momi???? Redho Suami Yang beri izin kat hang utk mengkapirkan , membangsatkan orang luar????

Ce citer .....cer citer.....

7set.......





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 12:25 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 18-5-2017 11:01 AM
Dayus mcm najis ni mmg berani lm forum je...face to face tgkla.. berdesup lari..kuncup layu xnaik2.. ...

dah berapa jantan hang face to face kat luar sana dgn izin laki hang, Yang Kuncup layu tak naik naik Mommy????

Ini syurga gred berapa Yang laki hang kasi kat hang????



Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 17-5-2017 02:15 PM
I can assure you that you will be fine here....kerana@ Mommymonter dan @sebum sejak Dua menjak ini ...

Membaca posting balas u dn yg lain2 berikutnya, saya bagaikan hilang punca  mencari satu pengertian apa sebenarnya yg mau u sampaikan. Dianggap saya menulis untuk mencari tenar, itu tidak benar.  Kalau dikatakan saya takut dimaki......iya, setuju kerana saya di hadir di sini  bukan untuk dicaci, tidak juga minta dipuji. Saya kemudian mengambil kesimpulan begini:

Dikait jala jalanya lebar, menjala ikan di teluk bali
Bermulut besar menempik mencabar, saya yg kerdil acah2 membeli

Adat berkarya nilainya berseni, adab berbahasa cerminan budi
Adat berkata aturlah kalimat, fitnah dn takabbur jgn tersemat

Ukurlah baju di badan sendiri,  lain orang ukuran tak sama
Konon berikhlas kpd Ilahi, mengapakah kata2 bersulam nista

Caramu tuan dpt kubaca, caramu tak sesuai di diri saya
Tidakku sudi menyemai sengketa, biar ku bungkam seribu bahasa

Sudah ya....cukup2lah sampai di sini
Jgn bodohku terulang lagi


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 08:21 AM
Nak tunggu hang isteri hauk bukak thread...bulan pun retak Kan????



Ko  marah ke...

Wow..  Selalu ko cool jer..

Ini Kali ke2 ko marah aku..

Hang x dak bini.. So sapa yg hang nak redhokan n maruahkan menjelang Ramadan ni.. Si pembuli oiii..

          
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
X pa aih..

Hang pi tumpang redo Mat Over..

Untung2 hang dapat sedas dua..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 12:25 PM
dah berapa jantan hang face to face kat luar sana dgn izin laki hang, Yang Kuncup layu tak naik na ...

Hang plak.. Dah berapa Ramai pompuan yg reject hang.. Sbb btg hang tecit n lembik  mcm cacing..

TU sbb hang x dak bini sampai la nii..

At least mommymonster da ada anak sbg Bukti somi dia Ada ummph..

Hang apa Ada..

Btg hang tu..  Bagi Kat boya pon.. Boya ludahkan ajer..

Jgn Marah ha pembuli..



          
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 12:25 PM
dah berapa jantan hang face to face kat luar sana dgn izin laki hang, Yang Kuncup layu tak naik na ...

Pengertian n ciri2 Fasik..

Menuduh wanita2 suci.. bla.. bla..

    
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 08:08 PM | Show all posts
nolya replied at 18-5-2017 01:50 PM
Membaca posting balas u dn yg lain2 berikutnya, saya bagaikan hilang punca  mencari satu pengertia ...

setuju ngan ni..

cukuplah...

mengalah bukan bererti kalah...
daaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 18-5-2017 08:43 PM
maaaanakautauu replied at 18-5-2017 08:24 AM
Menghina kehulu menghina kehiliq jerk Yang mampo hang sebut???

Harlowwwwww...nak feeling feelin ...


Mmg itu Ciri khas Ko.. Masuk fd utk hina n aibkan org..

Mak pak Ko x ajar ko Adab ke..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:12 PM | Show all posts
nolya replied at 18-5-2017 01:50 PM
Membaca posting balas u dn yg lain2 berikutnya, saya bagaikan hilang punca  mencari satu pengertia ...

Hang Nee memang penglipur Lara Kan???



pssssttttt...no one can bring you down without your permission........hence bila terpanggil untuk berkongsi buat lah atas dasar ikhlas Kerana DIA...nothing else matters........




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:17 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 08:41 PM
Mmg itu Ciri khas Ko.. Masuk fd utk hina n aibkan org..

Mak pak Ko x ajar ko Adab ke..

No effort is actually needed utk hina dan aibkan makhluk macam hang...coz it's already written and stamped all over you....




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:26 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 07:52 PM
Pengertian n ciri2 Fasik..

Menuduh wanita2 suci.. bla.. bla..

By Mommymonter own admission, memang bukan satu fitnah bahawa mulutnya Yang berwewenang membangsat  dan mengkapirkan   Saudara seagamanya...sedangkan Suami Yang ada hanya membatu diri...menegah tidak,  jauh sekali menegur...

So persoalan Yang mungkin hang boleh Bantu Mommy untuk membela diri....jenis laki apa Kah Yang Dia pelihara??? Would dayus  be the perfect answer???

And you were saying menuduh Wanita suci??? Wanita suci apa Yang mulut membangsat dan mengkapirkan orang lain ????

and the best of all...Suami redho....samada redho dalam kepasrahan atau keterpaksaan...tapi Yang penting...redho....

How????



Stick to mauduk in reply please.......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:34 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 18-5-2017 07:33 PM
Hang plak.. Dah berapa Ramai pompuan yg reject hang.. Sbb btg hang tecit n lembik  mcm cacing..

...

Berwewenang membangsat dan mengkapirkan orang lain by her( mommymonter)own confession...seraya memdapat redho dari suaminya .....
Dimanakah syurga bagi golongan isteri seperti ini????




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079979s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list