Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3655
View
88
Reply

Syurga Isteri adalah redho dan Maruah suami...........edisi menjelang ramadhan

[Copy link]

Author: maaaanakautauu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-5-2017 07:02 AM | Show all posts |Read mode
setuju???? Tak setuju?????



Jom kita kupas........
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 14-5-2017 07:02 AM
setuju???? Tak setuju?????



Belum tepat.  Kenapa tak mendahulukan redha Allah drp keredhaan seorang suami?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2017 11:08 AM | Show all posts
nolya replied at 14-5-2017 10:58 AM
Belum tepat.  Kenapa tak mendahulukan redha Allah drp keredhaan seorang suami?

Redho Allah Dah dapat sebab Dah dapat redho Ibu Bapa mengahwini jantan pilihan........so shall we proceed to next level???

You want to start first??


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 14-5-2017 11:08 AM
Redho Allah Dah dapat sebab Dah dapat redho Ibu Bapa mengahwini jantan pilihan........so shall we  ...

Belum.....belum tepat.  Ada juga yg berkahwin tanpa redha makbapak tapi nikah kerana terpaksa, dan atau sebab2 yg terpaksa. Sdr tentu maklum maksud yg tersirat.

Mengajak saya berbahas atas tajuk brkn saya tak mengelak ttpi sebelumnya (knowing u) suka saya peringatkan kalau ingin berbincang biarlah dgn maksud dn iktikad yg baik. Berbincang dgn hemah, ramah lagi berilmiah,  tidak disulami dgn kata2 seranah. Berbahasa dgn kalimat beracun membuat saya alah/alergi dgn kata kesat begitu. Lebih baik saya menyepi drp hati disakiti. Sdr setuju?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 12:01 PM | Show all posts
7 set


hahaha


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 09:15 PM | Show all posts
ermm..ada betulnya....
sbb..suami xde dosa ngan isteri..tapi berdosa dgn Allah..klau suami xbg nafkah..suami menzalimi dan berdosa dgn Allah..
tapi..kalau isteri...isteri marah2 suami...kena minta maaf kat suami dulu..sbb isteri berdosa kat suami...suami dah maafkan..baru Allah redha dgn kita..
mcm nak puasa ni...kita kena minta maaf kat semua org dulu..kalau tak..xsilap..amalan puasa kita tak dikira..terutama dosa dgn suami...
untuk suami yg beriman dan bertakwa dan mematuhi syariat Islam..

klau suami tu solat pun x...pastu minta isteri buat benda2 yg melanggar syarak...mc berpakaian seksi menampakkan aurat..mmg kita boleh x ikut dan x berdosa...

nak lbh terang..boleh le baca kat sini:

http://laman-seri.blogspot.my/20 ... ergantung-pada.html

ada kupasan mengenai redha suami dan redha ibubapa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 08:28 AM | Show all posts
setuju
selagi mana suami tu jalankan tugas sbg ketua keluarga
dan xbuat benda2 yg melanggar syarak
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 08:50 AM | Show all posts
thread cover line sempena diri sendiri kepanasan

try cover 10 thread alim2 sket lepas dah kebawah isu pasal kau tu

boleh la kau buat macam biasa ek?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 08:54 AM | Show all posts
bukak thread satu lagi manak pasal mencari redha mak

senang sket nak kupas adakah mak kau redho bila tau perangai anak nya seharam jadah camni kat alam cyber

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
forumcari777 replied at 15-5-2017 08:54 AM
bukak thread satu lagi manak pasal mencari redha mak

senang sket nak kupas adakah mak kau redho b ...

Dia ada mak ke? Ke mak panti asuhan je?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 01:36 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 15-5-2017 06:14 PM
Dia ada mak ke? Ke mak panti asuhan je?

tgk perangai jaja cite org mmg spesis terbuang je nmpknya....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:15 PM | Show all posts
nolya replied at 14-5-2017 11:59 AM
Belum.....belum tepat.  Ada juga yg berkahwin tanpa redha makbapak tapi nikah kerana terpaksa, dan ...

I can assure you that you will be fine here....kerana@ Mommymonter dan @sebum sejak Dua menjak ini mulut bangsatkan orang, kapirkan orang, kimakkk serta siyall Kan orang ,dah kurang, good news right????

Tapi kalau hang jenis spesis Yang mau diangkat kipas kerna berkongsi pandangan here...then Yang itu manak Tak boleh guarantee you will get....

So you want to continue, tred best nee.....?????

Sematkan dalam hati hang bilamana hang berkongsi disini.......ikhlas Kerana DIA..bukan sebab nak dijulang atau takut dimaki....itu seharusnya prinsip Yang ada pada diri hang kan????

Nak manak sambung lagik????




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:19 PM | Show all posts
testly replied at 14-5-2017 09:15 PM
ermm..ada betulnya....
sbb..suami xde dosa ngan isteri..tapi berdosa dgn Allah..klau suami xbg nafk ...

suami bagi redho atau 'terpaksa' bagi redho, isteri carut bangsat, kapir,  kimakkk kan orang dalam socmed...itu nak letak dalam kategori macam mana testis????

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:24 PM | Show all posts
forumcari777 replied at 15-5-2017 08:50 AM
thread cover line sempena diri sendiri kepanasan

try cover 10 thread alim2 sket lepas dah kebawah ...

Will get to you as we go along...but for now..it will be wise if you could get back to topic proper...sebelum hang kena pangkah pastuh ngadu domba kat tred dinding macam Makyeh kena belacan..Yang diri telah dizalimi oleh momod
















































Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:26 PM | Show all posts
forumcari777 replied at 15-5-2017 08:54 AM
bukak thread satu lagi manak pasal mencari redha mak

senang sket nak kupas adakah mak kau redho b ...

I don't carry out instructions from anyone here, especially from you......If you know what I mean???

Back to topic please......



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:29 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 15-5-2017 06:14 PM
Dia ada mak ke? Ke mak panti asuhan je?

wrong tred......

Please get back to the right path...

Sekian......


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:35 PM | Show all posts
dinopower replied at 17-5-2017 01:36 PM
tgk perangai jaja cite org mmg spesis terbuang je nmpknya....

Jaja citer orang dipanggil spesis terbuang......jaja kebodohan isteri yang harbam murakkab tak nak hantar Anak for vaccine jab...jenis laki dinobogelkanisteeri kah?????????

7 set.....

Tumpang tanya..ini the same makhluk Yang bernama  dino Yang nak jadik pejuang last last kena 'sumpah' jadi dinopower kah?????

7 set......

Anyway..please get back to topic..sebelum kena 'sumpah' lagik perhaps jadik Dinoterbakar lepas nee????

7 set


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 09:45 PM | Show all posts
maaaanakautauu replied at 17-5-2017 02:19 PM
suami bagi redho atau 'terpaksa' bagi redho, isteri carut bangsat, kapir,  kimakkk kan orang dalam ...

wow.....
'testis'....???????

jawab sendiri soalan u...

n ini menghina namanya..dan i tak akan maafkan u...Demi Allah..
biarlah amalan puasa u tak diterima utk tahun ni.....dan tahun2 selepas ini...

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 10:48 PM | Show all posts
testly replied at 17-5-2017 09:45 PM
wow.....
'testis'....???????

kamu kena faham si manak ini tak betul org. menghina, mencarutkan isteri org memang dia  lejen di sini (FD).
betul tak pak manap




Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 11:00 PM | Show all posts
testly replied at 17-5-2017 09:45 PM
wow.....
'testis'....???????

tak betul orang nya....another word sewel.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list