Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21567
View
203
Reply

Help...anxiety problem (18sx) - Updated - HIV (-)

[Copy link]

Author: ice_sky92    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-5-2017 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 14-5-2017 05:43 PM
Adik..a very good friend of mine baru je meninggal few months ago bcuz of aids..he was sebaik baik u ...

Inalillah kak. Sy memang betul-betul menyesal dan takkan buat benda ni lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahu....anak2 aku lelaki ..moga dijauhkn dr perkara2 mcm ni even dgn pmpuan pun..ape lg sjenis...

Smoga kata2 smgt dr bkas lgbt dpt ubah naluri ko dek..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 04:03 PM | Show all posts
setan akan merasuk dalam badan ko...perlahan2 burung ko akan bertukar menjadi nonok...abisslahh ko ..ko tak boleh kencing berdiri dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ice_sky92 at 11-6-2017 05:26 AM

Salam semua. It's been a week now and I feel better. Terima kasih semua atas komen2 anda. Btw, semalam aku dah buat test STD kat private. Termasuk HIV sekali. Huhu result kluar 2 mnggu lagi. Walaupun masih awal tapi aku nak sedapkan hati aku ni. I will test again this August...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 09:17 PM | Show all posts
Kenapa ramai lelaki jadi gay.
Takut aku nak kahwin macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerisauan tu adalah sumting yg positif. Semoga saudara akan kekal mrnjaga keselamatan. Goodluck
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 17-5-2017 07:28 PM
gadis_tulip replied at 14-5-2017 12:16 PM
Tak faham la. Oral sex nie ade high risk kat LGBT je ke? Yang somisteri?


Sama tinggi risknya if uol/your partner sexually active dengan orang lain without protection. Dan jika uol or partner tak jaga kebersihan diri pon peluang tinggi untuk dapat infeksi through oral seks.

Btw, dek Sky, sedangkan umat straight forum ni pon ramai berzina seblom nikoh. Pastu konon nak judgmental dengan umat LGBT. Ade je yang komen dalam tered ni acah2 suchi. Cet. Rilek le dek. If you want to repent, go ahead. Btw, selamat megenali dunia (akhirnya).  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
ice_sky92 replied at 9-5-2017 12:57 PM
Kalau result negative nanti aku takkan buat benda ni lagi...aku nak start buat baik & jaga hubunga ...

Kalau resut positive caner pula?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2017 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 22-5-2017 12:43 AM
Kalau resut positive caner pula?

Skg dah dua minggu dan aku rasa lemah sangat skg. Semua symptoms yang keluar aku kaitkan dgn HIV. Aku dah xde semangat nak pergi kerja. Aku ingat mati je....macam mana la nak survive sampai bulan 8 ni. I need someone to talk. Aku menyesal sangat skg. Kalau la masa boleh undur aku takkan utamakan nafsu daripada Tuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 09:56 PM | Show all posts
Edited by TEDDYASESARA at 24-5-2017 09:58 PM
ice_sky92 replied at 22-5-2017 12:35 PM
Skg dah dua minggu dan aku rasa lemah sangat skg. Semua symptoms yang keluar aku kaitkan dgn HIV.  ...


Salam sky
Alhamdulillah TT NEKAD nk berubah
kuatkan semangat oke...dont give up!!!
dah resut negative wat pe pikir2 lgi
lgi pun skarng kan musim sakit orng tua ,budk2 deman,sakit tekak nk dekat puasa lak tu
mingu2 sblum ne musim panas lah ne musim ujan

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2017 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
TEDDYASESARA replied at 24-5-2017 09:56 PM
Salam sky
Alhamdulillah TT NEKAD nk berubah
kuatkan semangat oke...dont give up ...

Wsalam. Insyaallah saya akan kuat semangat walaupun setiap hari asyik fikir je. Huhu. Btw thanks selamat menyambut Ramadhan....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ice_sky92 replied at 24-5-2017 11:03 PM
Wsalam. Insyaallah saya akan kuat semangat walaupun setiap hari asyik fikir je. Huhu. Btw thanks s ...

Mslh ko sme mcm aku..teringin nk dgn sejenis aku..cume bezanye ko laki aku pompuan..dan setakat ni aku masih blh di bendung sbb aku xjumpe org yg mcm aku   huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2017 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
belonair replied at 25-5-2017 02:14 PM
Mslh ko sme mcm aku..teringin nk dgn sejenis aku..cume bezanye ko laki aku pompuan..dan setakat ni ...

Bagus la awak boleh kawal diri. Jangan jadi macam saya. Nak menyesal pun benda dah lepas. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 07:53 PM | Show all posts
Edited by TEDDYASESARA at 25-5-2017 08:31 PM
ice_sky92 replied at 24-5-2017 11:03 PM
Wsalam. Insyaallah saya akan kuat semangat walaupun setiap hari asyik fikir je. Huhu. Btw thanks s ...

Tq SkySlmat bpuasa jg Sky
Sky bz2 kan diri ngan kje2 @ hepi2 kan diri (jngan tkurung, teperuk, monyok sorang2)
dah nk puasa ne sky coti lah lame skit spent time ngan family


Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama tak jenguk bod nI.
Anyway to TT, whatever happens please be strong! And whatever the result is, if you believe in God, then go back to Him. Trust me, it will helps. You start by buat basic things, ie solat 5 waktu, mengaji after solat even 1 page pun cukuplah.
I know, it's hard, believe me. I do know.
Sebab I pun macam you , cuma bezanya I suffer from bipolar type 2 and I batted for both teams( am sure you know what I mean)
Especially when I am in one of the episodes, where I couldnt sleep and my sex drive at that time jangan cakaplah,
I am ashamed to admit it, tapi there were times memang I pun nak ja cari partner and puaskan tapi I fikir balik what if waktu I tgh buat tu, I tetiba mati- mati and I tak sempat nak bertaubat.And oh God, what would my parents think of me? Worst, what would they felt if diaorang punya anak bongsu yang dibesarkan dgn penuh kesenangan dan privileges( bcause alhamdulillah my parents cukup la everything waktu besarkan I compared to my other siblings, they were struggling and juggling wktu tu nak besarkan anak- anak).Yes all those things .So I banyak fikir pasal Tuhan dan juga my parents and ofc death. Trust me, it is hard especially I discovered my 'probs' ever since I was in middle school lagilah susah nak hilangkan dan I pun tak expect nak get rid of them dalam sekelip mata. Anyway, I think you get my point what am trying to say after this long- s reply. Whatever the result is, I harap you keep strong and start whatever things you re doing that will keep you distracted from the probs. I wish you all the best I really do.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dan, kalau you rasa you tak boleh cakap dgn friends ( family I know memang tak boleh, especially since we are Malaysian where lgbt ni taboo ) you can always go to counseling, At least , you boleh cakap apa yang you rasa dan apa yang nam diluahkan.
Jangan keep all those to yourself, sebab lama- lama you akan stress dan stress triggers all sorts of things ie unwanted disease, graving illness and even mental illness also developed from stress. So please, please go and talk to someone kalau you rasa you nak cakap something, pls do. At least you ll feel much better
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2017 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
knnk replied at 28-5-2017 09:58 AM
Lama tak jenguk bod nI.
Anyway to TT, whatever happens please be strong! And whatever the result is ...

Thanks a lot. Really appreciate it. Btw skg awak on medication ke? You must be a very strong person....Sy harap dapat keyakinan macam awak skg ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ice_sky92 replied at 28-5-2017 03:26 PM
Thanks a lot. Really appreciate it. Btw skg awak on medication ke? You must be a very strong perso ...

Yup am still on meds, dan I memang ada appointment dengan doc but not as regularly sebab I belajar di negeri lain.
Haha, no prob. Oh no, am not that confident. I also suffer from anxiety dan constantly panic attack
No worries, am sure you will be able to get through it.
It takes time, it does. But in shaa Allah am sure everything will goes well, sure sometimes things do go according to what we planned tapi trust me dan in shaa Allah semuanya dipermudahkan.
X apa, take one step at a time. Baby steps pun takpa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2017 03:57 PM | Show all posts
ice_sky92 replied at 28-5-2017 03:26 PM
Thanks a lot. Really appreciate it. Btw skg awak on medication ke? You must be a very strong perso ...

Adik tuan tanah,

Sila jaga diri..jangan buat benda bukan2..akak kerja kat hospital..dah macam2 kes akak jumpa..yg terbaru budak hansem umur baru pertengahan 20an meninggal disebabkan AIDS. Hanya ayah dia saja yg dia benarkan pihak hospital bgtau penyakit yg menyebabkan kematian dia. Ko bayangkanlah perasaan ayah dia bila tahu kenapa anak lelaki hansem kesayangan dia meninggal dunia. Mesti sedih sangat...oh ya mamat yg kena AIDS tu gay..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Shamilia79 replied at 7-6-2017 03:57 PM
Adik tuan tanah,

Sila jaga diri..jangan buat benda bukan2..akak kerja kat hospital..dah macam2  ...

Saya memang takkan buat benda ni lagi kak. Ini pengalaman pertama saya and saya betul-betul menyesal...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076813s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list