CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: theflash

Dugaan Si Tukang Urut (NEW-6MAY 930AM)

  [Copy link]
Post time 5-5-2017 02:45 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 2-5-2017 03:54 PM
I penah gi urut dgn sorg acik ni
Dia ckp kne urut 3x
Yg penutup tu,pesakit kne bg garam kat dia. ...

alamak....
aku pun ada urut dgn sorang akk ni mcm tu
mesti 3x berturut
pastu kali pertama mesti bagi garam sebungkus n kain batik lepas
bayar pun beberapa sen satu mlm x 3

then nk urut lain kali just bayar upah sen2 tu je
garam dgn kain x yah dah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2017 02:47 PM | Show all posts
syue86 replied at 2-5-2017 04:41 PM
mak aku pnye style pn cm ni
urut 2x pastu dh hbs nnt upahnya
bagi kain batik shelai, garam n asa ...

haaaa lps baca explanation ni baru aku rasa lega skit
putus ubat rupanya

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
beldandy replied at 5-5-2017 02:45 PM
alamak....
aku pun ada urut dgn sorang akk ni mcm tu
mesti 3x berturut

Xpe kot..garam ngn kain tu syarat putus ubat ngn pengurut tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
beldandy replied at 5-5-2017 06:38 AM
wahhh...serious eh?
aku tak tau pun ni....


biasanya orang jenis menurun macan ni bila ko pergi tmpat di berurut dia akan sambut dengab asap kemenyan. dan ada setanggi. kalau tukang urut yang original. dia tukang urut sahjaa. mereka tidak boleh mengubati apa apa penyakit. tapi kalau tukang urut tu seorang bomoh..dan ubati penyakit yang ni kena berwaspada.

kalau urut original dia akan sambut kau dengan bau baun wangi lavender.
tapi elakkan minum sebarang air yg di tawarkan pusat urut seperti air ginseng lah. air herba lah. just minum plain water ok.

tukang urut yang betul betul kuat adalah tukang urut yang dah kahwin dan ada anak.kalau yang picit macam tak makan tu rata rata umo 20 dan. masih ada dara.

tukang urut yang bagus dia tahu mana urat tengkuk. mana urat belikat. sekali dia tekan dia dah boleh tahu ko minum air masak atau tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 04:26 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 5-5-2017 03:36 PM
Xpe kot..garam ngn kain tu syarat putus ubat ngn pengurut tu..

tu la lps baca abis td baru aku rasa lega

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:15 PM | Show all posts
gigahertz replied at 5-5-2017 04:24 PM
biasanya orang jenis menurun macan ni bila ko pergi tmpat di berurut dia akan sambut dengab asap k ...

owhhh macam tu
maknanya org yg dtg berurut di rumh kita xde masalah la kan

tahun 2015 aku tiba2 sakit tgn belah kiri
makin lama makin sakit sampai aku mmg x boleh naik motor dgn husband aku
waktu aku drive pun aku kena angkat2 tgn sbb rasa lenguh2 n x selesa

after few months sakit laki suh aku pi hosp n urut sbb dia dah x bleh naik motor dgn aku lagi
aku pun pegi la hosp cek bagai n at the same time aku urut dgn sorang akk ni

masa dia sentuh tgn aku tu, dia tanya aku demam ke
sbb bdn aku panas mcm demam katanya sedangkan aku mmg sihat xde demam
dia teruskn urut tp dia rasa pelik
dia byk soal aku...ada pegi mana2 ke hutan ke apa ke
aku mcm pelik la...apasal?

then dia ckp...tgn kamu ni lain macam la dik
mcm ada benda nk ganggu kamu, tp akk tak tau apa
mlm b4 tidur baca la ayat 3 qul tu...baca doa juga
pastu dia ckp kat belakang aku mcm nampak kesan tapak tgn
aku gelak kecil je...sbb x tau nk caya ke tidak
habis mlm tu dia balik...n ckp esok dia dtg lg dan aku ada appointment dgn klinik

esok mlm dia dtg, dia tanya aku...aku ada mimpi apa2 ke
lagi aku pelik
sbb katanya dia mimpi ada org perempuan dtg marah2 dia, tp xtau apa punca nk marah
then dia tanya la cemana aku blh sakit...cuba la ingat2 semula kut2 ada mimpi
bila aku ingat2 mmg aku ada mimpi pelik b4 tu...tp beberapa bulan b4 aku kena la
akk tu kata dia x tau apa cuma dia pasti mmg ada sst, sbb urat2 aku semua ok...angin pun xde dlm bdn aku

mlm esoknya akk ni dtg...kira mlm last
tp mlm td nya dia xde mimpi apa2 n dia urut aku mcm biasa
doc pulak diagnose aku Cervical Spondylosis...yg mana aku baca xde cure pun hanya boleh kurangkn sakit je
dan aku mula pergi fisio

lps beberapa kali aku pegi fisio, aku dah mcm kurang sakit
aku dah boleh naik motor...tp aku telan pain killer dulu
then aku di sahkn pregnant!
happy sgt2....yg bestnya, bila aku pregnant tiba2 aku rasa tgn aku x sakit lagi
so aku call hosp ckp nk stop fisio sbb dh ok
then terus aku pulih mcm x pernah sakit

malangnya, the moment aku pulih, mak aku pulak kat kg kena sakit yg sama...tgn belah kiri juga
sbb dah agak berumur, maka mak aku rasa sgt sakit....nk angkat tgn berdoa lps solat pun sakit.
dan aku xde rezeki...aku gugur hujung thn tu...
still lps gugur pun sakit aku tu terus hilang...xde rasa apa2 mcm x pernah sakit

terbaru ni pun aku ada panggil akk tu urut sbb belakang aku sakit
yg kali ni dia xde ckp apa2...mmg betul belakang aku sakit

cuma aku heran la...apa yg terjadi sebenarnya
sbb lps gugur tu aku mmg ada mimpi seorng perempuan menjeling ke arah aku dgn wajah yg sgt marah sampai aku naik takut!

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh ada sambungan rupanya..best kisah ni flash, nak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:55 PM | Show all posts
Yayyy dah ada sambungan. Best best penceritaan TT.  Kesinambungan cerita sangat kemas dan penuh tanda tanya. Nak tahu apa akan berlaku lepas ni dekat Hashim yang dah terima saka tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau urut dkt masaj parlour, xde pon kena2 camni. kalau dhabes, tutup dgn happy ending.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 06:32 PM | Show all posts
theflash replied at 30-4-2017 01:54 PM
Aku hendak berjumpa  Syam,tapi dia maklumkan pada aku,dia ada kursus ,jadi wakil pihak masjid. ...

Ni saka keturunan la ni
Keris ni selalu jugak dengar antara barang yg popular utk puja saka
Betul tak tt?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2017 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 5-5-2017 06:32 PM
Ni saka keturunan la ni
Keris ni selalu jugak dengar antara barang yg popular utk puja saka
Bet ...

keris,lembing,tembaga,kerambit
benda benda senjata selalunya di buat perumah

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pernah urut kaki sekali je dgn tukang urut yg betul2 urut. teringin bak urut satu bdn sebab lately selalu rasa lenguh semacam. tp takut terkena dgn tukang urat yg "ada2" pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 5-5-2017 01:24 PM
BELUM

boleh bagi tahu tak buku apa,tajuknya apa

Janganlahhh theflash xnk sambung cite ni nti..... hmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana sambungan yg 6 may tuuu.. xjumpa pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
theflash replied at 30-4-2017 01:54 PM
Malam tu,aku,Erni,Imam dan Syam menuju ke rumah Hashim.Mujur Razak ringan tulang nak jaga anak  ...

Lembaga hitam bertaring mcm singa laut ni lain ya dari makhluk hitam perut buncit gendut masa Ali nampak semasa mengurut arwah Lan dulu?


Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ipo at 6-5-2017 04:03 PM
notsospecial007 replied at 6-5-2017 03:54 PM
Mana sambungan yg 6 may tuuu.. xjumpa pun


Tengok page 1,entry ke #4
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2017 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 6-5-2017 04:02 PM
Tengok page 1,entry ke #4

Oic.. sorry2.. tlepas pandangg.. tq yee.. excited nak baca kisah ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq tt ada sambungan..
Senang nanti sambung lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak ingat baca kt mana kata nya klo pengurut tu betol2 pengurut ikut cara islam maka dia takkan tetapkan apa2 syarat mcm byr2 tu sume hatta 1sen..byran pun atas pesakit dikira bersedekah je klo ada tu ada la.klo xbg pun takpe..sbb klo ada diletakkn pengeras camtu mksudnya pengurut tu ada khadam..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Smpai skrg suami tk bg urut dah..

Sbb last tukang urut tu...mmg semacam

Tt..camno, ada org copy cerita tt ka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 07:06 PM GMT+8 , Processed in 0.232407 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list