CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: theflash

Dugaan Si Tukang Urut (NEW-6MAY 930AM)

  [Copy link]
Post time 2-5-2017 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-5-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah mna sambungnya
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:16 PM | Show all posts

Sambungan dah ada di posting #2 mukasurat 1.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:18 PM | Show all posts
Madel replied at 2-5-2017 03:53 AM
Alhamdulilah..Mak Ngah aku masih hidup sihat walafiat   
Waktu dia baru2 sembuh tu aku ...

Ada hikmahlah juga ye Mak Ngah you sakit. At last pandai berubat org.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:21 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 2-5-2017 05:59 AM
teringat cite mak mertua, arwah ni ms hidup sllu dtg makan kt kedai makan mak mertua

bila dia mat ...

Selalunya hantu raya yang boleh menyerupai tuan dia. I syak cerita TT ni arwah ambil saka hantu raya kot. Sebab walaupun arwah dah meninggal tapi dia still cari isteri dia nak having sex. Hantu raya je yang boleh menyerupai rupa tuan dia. Tambah-tambah arwah ada buat kebun. Zaman dulu-dulu banyak je org tua-tua bela hantu raya suruh jaga kebun dan tanaman mereka.


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow tq flash..menarik cerita nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 07:07 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 2-5-2017 11:16 PM
Sambungan dah ada di posting #2 mukasurat 1.

tergantungg ja.. apa jd gan erni bini lan... yg anak dia kat yg xblik tu knapa?

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 2-5-2017 11:18 PM
Ada hikmahlah juga ye Mak Ngah you sakit. At last pandai berubat org.

Mak Ngah aku tak amalkan pun (berubat org)..dia jenis memilih even mak aku sendiri pun dia suruh gi berurut dgn org lain. .

Kalau ada yg dtg rumah dia berubat or berurut..pesakit tu mesti dpt dari mimpi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2017 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Check in lama x msk dlm bod nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
krikk...krikkk...krikk..krikkk...lama aku melepak depan rmh tt tggu update..tasabarrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Parking dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:17 PM | Show all posts
jointhecurse replied at 2-5-2017 11:07 PM
tergantungg ja.. apa jd gan erni bini lan... yg anak dia kat yg xblik tu knapa?

Yang itu kena tunggu TT sambung. Sabar ye.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:19 PM | Show all posts
Madel replied at 2-5-2017 11:10 PM
Mak Ngah aku tak amalkan pun (berubat org)..dia jenis memilih even mak aku sendiri pun dia suruh g ...

You tak pernah try berurut dgn mak ngah you? Cuba pujuk dia mana tahu dia nak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:22 PM | Show all posts
check in.  dlu pernah berubat dgn member, die ckp kene bg upah, kalau tak die akan sakit.. tu ke mksud penutup bg seorang pengurut?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 04:19 PM
You tak pernah try berurut dgn mak ngah you? Cuba pujuk dia mana tahu dia nak.

Aku antara yg terpilih..even aku bermulut hangsuang...2x dah berurut/berubat dgn mak ngah aku. ..itu pun secara tak sengaja waktu
balik raya kumpul reramai kat umah atuk puan aku..
Kes1..Pegelangan tangan kanan aku ni dulu pernah patah..patah 2..jatuh tertiarap wktu tengah sengayut2 kat palang gymnastic..sejak tu tangan kanan aku ni selalu kebas2, tak boleh nak digenggam (mcm genggam penumbuk) pastu kat bekas patah tu berlekuk..bahaya bila aku drive kdg2 aku tak dpt grib stering keta dgn kuat..kdg2 tempat patah tu rasa bisa2..genggam pen pun dlm 1mnt lepas tu rasa lenguh dah..
Aku cuma ckp kat diri sendiri 'adehh lenguh tangan'...mak ngah terus panggil aku..pegang n urut2 tangan aku sambil borak2 tanya mcm mana study..aku pun sama la layan2 borak..sejak tu smpai hari ni tangan aku dah ok..lekuk kat tmpat patah tu pun dah tak nmpak ketara.
Kes 2..petang2 tolong ibu aku berkebun pokok bunga dia..esok nya kat perut aku naik gatal2..makin garu makin gatal..gatal n panas..gi klinik doc ckp allergic..dah makan ubat apa semua tak baik..makin naik teruk..aku sendiri naik takut n geli tenguk perut aku..ibu aku ckp aku kena kayap..wktu tu dah penuh 1 perut..dah naik hitam berkudis perut aku..baca kat tenet kalau kayap tu bersambung boleh mati..punya la aku takuttt.takut mati ..
Mak ngah aku juga la yg ubatkan..sbb kebetulan mak ngah aku ni janda kawin dgn pak ngah aku pulak bujang..org ckp ubat kayap kena cari janda kawin bujang   
Sekali je berubat..kelapa parut+gula melaka mak ngah aku lumur kat perut yg ada kayap..alhamdulillah..1 parut kudis pun tak ada dah skrg..bersih licin mcm asal kejadian

Sebetulnya aku dgn mak ngah aku ni mcm ada chemistry..wktu dia sakit kesampukan makcik tukang urut tu..aku yg selalu ada jadi assistant dia..mcm mana eh aku nak explain..aku ni tak reti nak mengarang..haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:50 PM | Show all posts
Madel replied at 3-5-2017 08:42 AM
Aku antara yg terpilih..even aku bermulut hangsuang...2x dah berurut/berubat dgn mak ngah aku.   ...

I tak terkejut okeyh kalau lepas ni you dapai ilmu berubat dari mak ngah you. Cubalah mengurut mana tahu you've got that talent. Belum cuba belum tahu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2017 04:56 PM | Show all posts
sekejap iols nak tanya TT. buku dah keluar belum? kalau dah apa tajuk nya? iols semangat nak pergi beli ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 04:50 PM
I tak terkejut okeyh kalau lepas ni you dapai ilmu berubat dari mak ngah you. Cubalah mengurut man ...

Tak nak la..aku takutt   
Sbb aku sendiri tenguk apa jadi kat mak ngah aku n kata2 dia pada aku..aku jadi lgiiii takut and hubungan aku pun dah renggang dgn mak ngah aku tu..
Mak ngah aku ni pun dia mcm ada something pusaka dari family yg kitaorg tak tahu..sbb tu kalau tak iya2 dia tak teruk kena rasuk dgn jagaan/belaan acik tukang urut tu..tu yg perawat Batu Pahat tu ckp kat family la..mak ngah aku ni kawin cerai je 5x..
Lgi buat aku takut, dia mcm boleh baca apa yg ada dlm fikiran aku ...
Ada sekali tu lepas abis solat, dah beri salam kiri kanan dlm posisi nak baca doa..mak ngah aku tu leh dtg pegang ubun2 kepala aku entah apa dia baca..aku dah terkaku mcm batu nisan punya la takut
   ..tpi aku menten cool..
Lepas sidai telekung..mak ngah aku ckp 'kat tmpat belajar ada org suka kat awk ya..hati2 org tu ada niat tak baik'..ko tak cuak ke?..aku cuak giler ok
Wktu aku kena kayap tu..mak ngah aku pesan' jgn kuar or balik wktu maghrib..ada 'benda' yg suka n selalu perhatikan awak.. ..ko ingat apa aku rasa..???..nak tentang mata mak ngah aku tu pun aku takutttttt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 05:21 PM | Show all posts
Madel replied at 3-5-2017 09:06 AM
Tak nak la..aku takutt   
Sbb aku sendiri tenguk apa jadi kat mak ngah aku n kata2 dia p ...

Ala mula-mula je tu takut. Lama-lama nanti beranilah. Tapi mmg rasa seram pun bila mak ngah you boleh baca fikiran. Kuat firasat I cakap you akan dapat tempias ilmu mak ngah you ni. Cuba you duduk diam and fikir balik apa keistimewaan you yang takda pada org lain. Nanti mesti you akan dapat jawapannya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 06:25 PM | Show all posts
theflash replied at 30-4-2017 01:54 PM
Lewat jam 3, aku terus bergegas ke rumah arwah .Masih ramai lagi orang belum lagi beransur pulang, R ...

Saka hantu raya la ni...ni saka jenis pemalas agaknya, bukan nak jaga kebun bagai tapi bernafsu lain
dah berupa Lan dan dah bersama dengan erni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:29 AM GMT+8 , Processed in 0.201290 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list