CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: theflash

Dugaan Si Tukang Urut (NEW-6MAY 930AM)

  [Copy link]
Post time 22-5-2017 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
The flash kena cepat2  keluarkan buku...tak sabar nak simpan utk koleksi.. dari tahun lepas tunggu

Bersabar lah..kalau boleh saman2 jer dorang yang plagiat.. macam hampeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-5-2017 12:38 PM | Show all posts
dh dekat sebulan the flash belum update penutup kisah hashim tu, apa jdnya dengan emaknya erni yg pengsan tu..

kesian the flash, karya kene curi.. dahla tak tau siapa orgnya.. mmg x baik betul, dan x berkat makan hasil titik peluh org..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 02:13 PM | Show all posts
citer @theflash mmg tak pnh menghampakan..lama tak cek in
tapi citer ni mcm tergantung je flash..ke hakak terlepas baca
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in. Bertabahlah TT hasil karya diplagiat. Tak tenang hidup makan hasil org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon the flash cepat abeskan citerr
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 03:37 PM | Show all posts
tokchik replied at 2-5-2017 07:10 PM
kalau bururut 3x dan minta asam garam tu di panggil putus ubat.

arwah bapa tc boleh mengubat or ...

masa kecik2 sekolah rendah pernah pegi rumah bomoh ikut abang, dia dah sekolah menengah.Bukan sakit ape2 saja suka tenguk bomoh menurun (mak ayah ingat pegi ngaji rumah imam).Panjang masa perubatan nya so dalam pukul 10 abang ajak balik,takut mak marah,tapi bomoh tu cakap..jangan turun nanti ada harimau..abang meols selamba je heret tangan meols turun tangga,keluar dari pagar rumah tu abg meols..lari tak cukp tanah sambil jerit..cepatttt oiii..cepatt rimau.Apa lagi lintang pukang lari.sampai rumah dia kata dia nampak ada rimau besar.Bila dah dewasa ni , tanya balik pada dia..betul ke nampak rimau.Dia gelak je, dia kata saja nak bagi meols lari kuat2 sebab masa kecik meols tembam..so kurang sikit lemak ..noti sungguh abg meols
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 03:45 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 2-5-2017 11:21 PM
Selalunya hantu raya yang boleh menyerupai tuan dia. I syak cerita TT ni arwah ambil saka hantu ra ...

betul..ada dengar crita abg ipar meols, datuk dia dulu ada bela hantu raya..bendang dia berelung2,bila bulan mengambang ada org terserempak dia membajak sorang2 kat bendang dalam keadaan bogel
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 04:18 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 8-5-2017 03:35 PM
2 org tukang urut yg iols kenal yg minta penutup ubat ni, diorg secara tiba2 dpt kebolehan menguru ...

kakak meols pernah urut kan satu nenek kat Terengganu (mungkin ada sesiapa kenal), dia sangat tua dah bongkok 3,tak mampu jalan dah, dia urut pakai kaki..kakak i cakap kaki dia bersih macam kaki baby, lembut, hangat je bila dia urut perut my sis,betulkan rahim my sis sebab susah nak lekat,asik gugur.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2017 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
nawuzubilla
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 11:34 AM | Show all posts
bila nak smbung cita ni...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 04:13 PM | Show all posts
tunggu gak ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 04:46 PM | Show all posts
syue86 replied at 4-5-2017 10:51 AM
haah pemutus ubat
means dh xde komitmen pgubat ngn pesakit
tp jgn fikir bukan2 plak, brg2 yg dpt ...

betul...

hope xder yg salah paham..

kita dulu belaja perubatan Islam Darussyifa' dengan Arwah TGHarun Din kat bangi

masa kitorg habis belajar, nak konvo..(konvo tu majlis konvo pengijazahan perubatan islam yg kita belajar)

kitorg kena bg hadiah kat TGHD bende2 tajam..xkesah  lah apa..pisau ke..jarum ke..mcm tulah..
tanda mcm habis pelajaran..xingat la term nya apa.,

so kita rasa'pemutus ubat' yg kena bg garam ke apa ke normal..
tp kalau bg yg bukan2..mcm yg lebih ke arah syirik tu kita tau la yg kita g urut tu ikut Islam ke x..

One more, kalau nak g berubat tu kalau blh cr yg kita kenal secara peribadi..yg warak..yg xminta byrn..minta seikhlas hati..
sbb if pengamal perubatan Islam biasanya xkan minta bayaran..
cuma arwah TGHarun din ms kita belajar dulu dia ckp, ayat quran boleh je dipesongkan..kdg2 awal dan akhir dia bc ayat quran..tengah2 tu kdg2 kita xperasan dia dah tukar sikit...sbb tu blh jd syirik..yg dia tukar tu yg memuja syaitan kot..

just nak share kan, dulu masa interview nak belajar dgn TGHarun Din..paling penting Al- Fatehah kena betul bacaan..sebutan bacaan panjang pendek tajwid..sbb apa..sbb ayat quran salah bc lain maksud..sbb tu TGHD sgt penting kan Al Fatehah..so xhairan if kdg2 kita dengar org berubat bc ayat quran(kononya) padahal dia tipu..dia pesongkan ayat tu..
berhati2 lah mencari pengamal perubatan



Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2017 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah kena kayap, ibu dia start dr leher & turun ke tgn kiri.  Sakit xtau nak ckp. Parents aku tipon paksa aku balik kg. Bwk aku jumpa mahaguru johari di pst perubatannya di jb. Dia suruh bpk aku kunyah kelapa dgn gula merah & semburkn ke kayap aku.. alhmdllahl dlm 3 hari dah kering.... now dah almost 30thn dah berlalu..  parut kayap trsebut klu cubit mcm xrasa mcm kebas gitu... siaan bpk aku kunyah kelapa tu keras2 demi anak dia.... alfatihah utk arwah bpk aku...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana theflash ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 03:41 PM | Show all posts
Sollallahu ala Muhammad
Sollallahu alaihi wasallam
Sollallahu ala Muhammad
Sollallahu alaihi wasallam
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 04:52 PM | Show all posts
menunggu masih menunggu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2017 11:26 AM | Show all posts
semua citer tt best..sambungan plsss...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:55 PM | Show all posts
theflash terbaik....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 04:53 PM | Show all posts
green.purple replied at 7-7-2017 04:46 PM
betul...

hope xder yg salah paham..

info yang sangat bermanfaat...terima kasih..

selepas arwah TG nik aziz, menyusul pula TG harun din...

terputus salah satu keberkatan ilmu n ulamak d malaysia...huuhuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2017 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ya ampun. tak habis rupabya thread ni.maaf ya.last chapter tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.114502 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list