Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5573
View
88
Reply

Percutian sepatutnya dapat menghilangkan penat....bukan menambah...

[Copy link]

Author: mannnnakautauu       Show all posts   Read mode

Post time 27-4-2017 11:13 PM | Show all posts
mannnnakautauu replied at 27-4-2017 11:07 AM
boxers, g string, Swimming trunks laki bila balik dari percutian.....bibik yang asingkan serta cuc ...

Busy body la manak ni.
Semua hal org nk amik tau.
Nak cari bahan membahan la tu.
Grow up manak


Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 03:08 PM | Show all posts
ni post bagus
I agree
pegi cuti nak rehat
tapi rasa penat lagi ada lah
esp if ada anak2 kecil
mana stroller, mana pampers, mana susu, mana air, mana jajan, mana makan, mana tido
adoiiiii

so iolls belajar pegi cuti sendiri dgn kengkawan
woahhh syiok habis
urut morning noon and night sepanjang hari
sambil jalan sambil makan
sambil shopping
syiokk habis
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 05:50 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
blingblings replied at 25-4-2017 03:04 PM
lagi satu apa ke hei nya pergi bercuti sampai ke Paris tapi tiap-titap hari masak berkoyan-koyan, ma ...

mcm kenal je org yg g trip tu....
hahaha...rugi gila g tempat org xrsa mkanan tempatan sna.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2017 09:09 PM | Show all posts
hunters replied at 29-4-2017 07:14 PM
mcm kenal je org yg g trip tu....
hahaha...rugi gila g tempat org xrsa mkanan tempatan sna.

French Cuisine
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2017 11:04 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
I kalau bercuti, mmg i pilih breakfast,lunch dinner kat hotel tu gak. Takde kerja la nak berangkut rice cooker,beras,bawang semata nak jimat. Pastu mmg berabis duit takde istilah percutian bajet. Apa kene bercuti sampai nak bajet2 bagai. Kalau takda duit dok diam kat umah je lah. Ni org bercuti, dia pun nak bercuti. Kalau.boleh nak pilih bilik/hotel pling murah. Tak pun motel yg still guna kipas nyonya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:27 AM | Show all posts
vee_zara replied at 4-5-2017 10:01 PM
I kalau bercuti, mmg i pilih breakfast,lunch dinner kat hotel tu gak. Takde kerja la nak berangkut r ...

You are speaking my language....


Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:29 AM | Show all posts
munahtingtong replied at 28-4-2017 03:08 PM
ni post bagus
I agree
pegi cuti nak rehat

And in the end........habis cuti bercuti kena sambung ambik cuti sehari Dua lagik untuk hilangkan penat bercuti...Kan????

So Tak masuk akal......


Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:34 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 27-4-2017 11:13 PM
Busy body la manak ni.
Semua hal org nk amik tau.
Nak cari bahan membahan la tu.

hati hati odah..seluar dalam laki jangan sesekali bagi bibik basuh..Kang Dia selet kat ehem nye...buat laki hang sasau baru padan muka hang...
Ini sekadar peringatan.....


.

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 09:28 AM | Show all posts
maaaanakautauu replied at 5-5-2017 05:29 AM
And in the end........habis cuti bercuti kena sambung ambik cuti sehari Dua lagik untuk hilangkan  ...

dah blajar dari kesilapan lalu
kalau gi cuti jauh, balik 1 day earlier and can use the extra day to rest and do laundry pelan2
kalau gi KL, amik flt from KL pagi so can arrv back home earlier
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lr7 at 7-5-2017 05:14 PM

i hv vacation with hubby n one 1y2m doter..i lg byk rilek at hotel..tidur..bgun lmbt..tdo awal instead of sightseeing n shopping..dah kata nk bercuti..cuti betul2 rehat..n plus we hv 1 toddler..in which she will tdo awal n surely take a nap..i pun xde rush my spouse to go here n there..rilek2 je sudey..nama pun holiday..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 01:16 PM | Show all posts
munahtingtong replied at 5-5-2017 09:28 AM
dah blajar dari kesilapan lalu
kalau gi cuti jauh, balik 1 day earlier and can use the extra day  ...

gi KL? Dari KL?????

Internal/ domestic flight jer kah????

Frasa...."enjoy but tiring"....tang bercuti nee ..does not sink well with manak...entah ler...maybe faktor usia kot????(tua kah, kalau mod Sasha tuh manak boleh panggil Dia Aunty????) atau manak nee memang jenis Yang when it comes to cuti......tidak ada alasan untuk berpenat....it has to be enjoyable, relaxing, and detoxing..........all the way......



Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 01:26 PM | Show all posts
lr7 replied at 7-5-2017 05:13 PM
i hv vacation with hubby n one 1y2m doter..i lg byk rilek at hotel..tidur..bgun lmbt..tdo awal inste ...

Tidur bangun lambat  means subuh ke Laut kah????

manak teringat kisah seorang forummer FD....nama Tak payah sebut ler....Dia nee isteri Yang bekerja......Suami Dia jenis tanam anggur kat dalam rumah...so her company ada buat retreat untuk staff...kat one of the island in indonesia...so dia pun bawak laki dia....on her akaun......coz company pays only for staff....

Setibanya  disana....si isteri terus....lepak for hours...even though Tok laki dia Tak paham...having came all the way there....all she did was lepak?????

So dalam situasi ini Kita dapat melihat Two school of thoughts...si Suami Nee jenis...since you have spend money to be there, it's only natural that you venture out , menikmati keindahan sekitar, pi town....tengok kehidupan orang orang di sana......tapi for si isteri pulak...to herr...cuti seperti ini......means not doing anything and to work out your brain,...tidur, bangun makan, relax at the beach or the resorts pool...at most..Period....total relaxation......

Kan????

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnnakautauu replied at 25-4-2017 08:37 AM
Kalau bercuti pakai passport pun........sama jugak konsepnya...total relaxation...while doing very f ...

Kena ada jugak sehari dua extra cuti utk recover jetlag... tu je la.. bukan sbb penat pun... kecuali laa kalo travel style backpacking tido bawah kerusi
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 10:15 PM | Show all posts
green~tea replied at 10-5-2017 09:11 PM
Kena ada jugak sehari dua extra cuti utk recover jetlag... tu je la.. bukan sbb penat pun... kecua ...

Bunyik macam very long  haul,  Kan,Kan,Kan???

Padahal KL ke Kota Kinabalu......kota kinabalu ke KL



Anyway For a frequent flyer like you( bersangka baik) takkan Tak tahu how to beat that jet lag????




Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 10-5-2017 10:15 PM
Bunyik macam very long  haul,  Kan,Kan,Kan???

Padahal KL ke Kota Kinabalu......kota kinabalu ke ...

Umur makin meningkat ni, dayatahan diri for jetlag makin kurang.. kalo takat KL KK daytrip je la
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:59 AM | Show all posts
maaaanakautauu replied at 8-5-2017 01:16 PM
gi KL? Dari KL?????

Internal/ domestic flight jer kah????

tak manak, kami ni bukan tinggal di Msia

tapi betul la, kalau kt ni bercuti rasanya lebih elok explore tempat itu sepenuh masa dan merasa di tempat org
cuma kalau ke sea, sand and beach, more to lepaks2
nak nak kalau da biasa pegi ke tempat yg sama, more to enjoy the hotel facilities and environment and food
da tak kuasa nak explore bagai

skrg ni nak travel dgn family tunggu anak2 da besar sikit
jadi luggage tak berat pampers and susu
tak pun travel dekat2 je

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnnakautauu replied at 25-4-2017 12:52 AM
Teringat  lagik satu kisah Yang manak nak sharing....flight dari SAN FRANCISCO touch down early morn ...

Ngeh ngeh ngeh ngeh ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 04:12 PM | Show all posts
itula...kalau tak pasal aku tak bole bawak masuk lesung batu dan rice cooker ke hotel fivestar haritu..sure aku dah menikmati cuti paling best..jilaker betul diorg..akukan orang kampung village..harus bawak respi sambal belacan kemana2..aku rela cancel booking dari takdpt bawak lesung batu kesayangan ku.

p/s saja tambah komen bodo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list