Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5545
View
88
Reply

Percutian sepatutnya dapat menghilangkan penat....bukan menambah...

[Copy link]

Author: mannnnakautauu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2017 08:26 AM | Show all posts |Read mode
apa erti bercuti luar dari rumah bersama keluarga..kalau diakhirnya bukan dapat menghilang Kan penat Kita, tapi menambah...balik dari percutian nak pikir kucing Sembilan ekor punya mess, laundry dari percutian nak kena basuh...and so on so forth.....

harlowwwwwww...what kind of percutian is this????


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 08:32 AM | Show all posts
Pengalaman manak.....7 hari di club med cherating....pagi subuh....bawak ke breakfast....its full board resort.......full breakfast...after breakfast......straight to the pool......Anak buah campak kat kids club......sampai say about before lunch....lunch...another sumptuous meal....lepas lunch.....join some of the more relax activities at the resort.....tea time...bedal  mentekedarah lagik........noodles and what not......till dinner.....dinner mentekedarah lagik......

For the whole solid 7 days...that's all that manak lakukan.........boleh imagine Tak????

At the end of the 7 days, I gained 3 kg, full relaxation......energy revitalise.......ready to be back to the real world........routines....

Itu baru nama per cutian  kan??????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 08:37 AM | Show all posts
Kalau bercuti pakai passport pun........sama jugak konsepnya...total relaxation...while doing very focussed shopping/  sightseeing.........spa and what not......supaya at the end of the breakaway....Tak perlu tambah Hari cuti just to recuperate from penat bercuti.....

Bak tagline TRAFALGAR/ INSIGHT VACATION ...TRAVELLING IN STYLE........

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 08:47 AM | Show all posts
Ini manak dengar ada Yang Nak pi cuti just over the Long weekends...planning Dah setahun lepas buat.....Dah tuh..sebelum pergi nak kena pastikan makanan kucing 9 ekor disediakan to last till pulang dari percutian.....baju Anak Anak semua nak kena siap Kan...pada hal Anak semua Dah
Berbulu Besar panjang .....on the way back from percutian...penat nak mampos...entah apa buat waktu cuti....I mean bercuti ok???? Mana nak pikir baju kotor nak basuh...kucing punya Hal bila balik.....adoiiiiiii

Nee Yang di sebut...cuti macam Tak cuti...last last merungut......penatler....dek proses penuaan ler....

Harlowwwwwwwwwwwwwwww

P.S...ummi gendesuka...sila jangan teraa ok???? Tapi  kalau nak terasa pun...memang patut

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 08:52 AM | Show all posts
Teringat  lagik satu kisah Yang manak nak sharing....flight dari SAN FRANCISCO touch down early morning say about 7 am at the airport....after 2 weeks vacation........terus by 9 am dah dalam opis...

Takajut berok makyeh staff manak...sambil Tanya" bos, are you not down  from this morning flight"

Jawab manak" do I look like someone having a jet lag?"

Nampak tak uols?????


P.S...peminat manak...sila take note....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 01:07 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum Manak,

Wah, ini topik menarik yg bakal membuka mata kaum lelaki ni.

Before that, aku bukan gi cuti la.  Aku balik kampung.  Tak plan pun.  Tau je 24hb public holiday, suami terus book hotel sbb kebetulan mmg nak balik gi beli baju raya.  Sana murah.  Beli direct dari tukang jahit yg supply kat KL sini.  Beza harga rm200.  Sbbkan aku beli byk pasang baju (anak ramai), berbaloi la aku balik beli kat kampung.  And kat shopping mall sana byk fesyen yg kena dgn aku anak-beranak.    Aku bagi contoh ye.  Brand Dolly kat mall KL lawa2 tapi mostly pendek2 je cuttingnya, whereas Brand Dolly kat mall sana, baju seluar labuh, longgar belaka and byk choice.  

Anak2 dah besar, they pack their own suitcase.   Sungguhpun begitu, dah habis bercuti baju kotor kenalah basuh.  Nak basuh, kenalah kumpul basuh sekali.   Kerja mak2 la tu, biasalah.  Kalau takat Manak seorg pi cuti, mmglah rilek.  Kain baju tak byk.  Mcm suami aku juga, dia rilek je time cuti.  Tukang pack, tukang siap2 baju time cuti, semua aku.  Dia hulur tgn je minta itu ini.  Balik rumah, aku and anak2 tukang unpack, clear apa yg patut.  Driver dah landing atas katil.  Fair la sbb apa kita org nak, suami aku tukang bayar.  Dah la jadi driver.

Bila balik cuti, aku jadi tukang masukkan dlm mesin je pun bukan kena basuh sental satu2.  La ni anak2 aku tukang sidai, tukang lipat, tukang masukkan dlm wardrobe/drawers.  Alhamdulillah.  Dulu dorang kecik2, aku takde choice la.  Akulah kena buat semua.    Kat luar tu mcm nak hujan la.  Aku rasa payah2 karang, aku rempit ke dobi je la kan?  Senang sikit.   

Mak kau dulu tak mcm ni ke Manak?  Balik cuti, sambung rutin.  Kena tambah basuh kain baju je la.
Keluarga Manak org berada ye?  Ada bibik bolehla rilek bila habis cuti.  Kita org takde bibik.  Cara org kaya2 dgn org biasa2 manalah boleh nak disamakan.   Tp ada bibik ke takde bibik ke, bila dah menuju tua2 ni, balik dari cuti mesti penat.  Mak aku yg ada ada org gaji pun, pi travel around the world, pastu balik sini sakit badan juga.   Suami aku pun la ni kalau balik dari cuti, dia pun penat.  Lain la, dah tua2 ni.  Tambah pulak, kalau sampai rumah dpt demam.  Ni aku and anak lelaki dah demam ni.  Demam urat agaknya.  Duk diam dlm kereta 6-7 jam pun letih tubuh awe weh.

Ok ciao dulu.  Nak ambil anak kat sekolah.  Lunch hour dah ni.  Selamat menjamu selera.  Assalammu'alaikum.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 01:33 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 25-4-2017 01:07 PM
Assalammu'alaikum Manak,

Wah, ini topik menarik yg bakal membuka mata kaum lelaki ni.

Salam ummi...Panjang sangat....nanti I will get Alice to summarisekan  posting ummi Nee......
sebelum manak reply lagik ok????








Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 02:57 PM | Show all posts
apesal ko bukak topik tapi, ko reply lebih dari orang yang reply?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:04 PM | Show all posts
lagi satu apa ke hei nya pergi bercuti sampai ke Paris tapi tiap-titap hari masak berkoyan-koyan, masak gulai ayam, masak asam pedas, tumbuk sambal belacan ulam genuak petai semua?? pakai baju Gucci beg LV tapi nan hado, moh ler balik ke Pilah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:05 PM | Show all posts
ehhh...rumah manak ke ni? mampos aku
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:06 PM | Show all posts
mannnnakautauu replied at 25-4-2017 08:52 AM
Teringat  lagik satu kisah Yang manak nak sharing....flight dari SAN FRANCISCO touch down early morn ...

tak tau pulak hang boss
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
blingblings replied at 25-4-2017 03:06 PM
tak tau pulak hang boss


Assalammu'alaikum bling,

Akak pulak tgh hairan mcm mana Manak boleh rasa pelik org balik dari bercuti kena suffer basuh2 baju.  Kdg tu kasut pun kena basuh sbb berpasiaq atau berlumpur lepas hiking.

Manak, kalau cuti kau pakai segalanya disposable dari atas kepala sampai ke buku lali ke?  Menarik tu.  Nnti pass nama tmpt kau beli brg tu tau, tkde la kita org pompuan susah2 hadap laundry.  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:21 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 25-4-2017 03:17 PM
Assalammu'alaikum bling,

Akak pulak tgh hairan mcm mana Manak boleh rasa pelik org balik dari ...

waalaikum salam, kaka, dia tu sengaja nak cari nak mengutuk org ler tu.. alahai, buat laundrypun bukan suruh dia tolong sidai ke lipat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:22 PM | Show all posts
Tapi pasal kucing tu I agak emo cikitlah, kalau bg hostel kucing takut kena penyakit dari kucing-kucing lain, kalau minta jiranm, biasalah jiran mana tahu urus kucing 'special' ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 25-4-2017 02:57 PM
apesal ko bukak topik tapi, ko reply lebih dari orang yang reply?

Hahaha batu shin nak post  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 03:32 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 03:53 PM | Show all posts
Hana replied at 25-4-2017 02:57 PM
apesal ko bukak topik tapi, ko reply lebih dari orang yang reply?

Break isu  into different parts...bukan nya reply.....hawau betul hang nee tau.....

Kalau berjela jela menaip macam ummi gende at one go....  orang macam manak tak kosa nak baca.....nak kena tunggu Alice, summarisekan.....


Ini pun manak divide  them into parts...manak konpident hang pun Tak baca Kan,Kan,Kan????

Paham Dah sekarang????






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 03:55 PM | Show all posts

Nee posting nak cari gaduh kah?????

hilang gelap timbul terang???!


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 03:58 PM | Show all posts

Hang buasir pi jumpa  doktor ler ochin....ber BATU kat sini bukan dak Hana tuh boleh buat apa???





Hang Takmo kongsi pengalaman hang pi bercuti?????.....balik percutian kena tambah cuti lagik sebab nak hilangkan penat bercuti???


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2017 04:06 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 25-4-2017 03:17 PM
Assalammu'alaikum bling,

Akak pulak tgh hairan mcm mana Manak boleh rasa pelik org balik dari ...

The place....hard rock hotel penang....

Laundry serbis.......100 metres away...3 hrs express serbis......

Balik...takda pakaian kotor...

You surprised ummi????




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.144312s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list