Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15014
View
223
Reply

Nafkah batin dari suami

[Copy link]

Author: positivee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2017 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua. Saya nk mintak pendapat & cadangan apa yg perlu saya lakukan kalau suami dah xde nafsu dkt saya? Dah dekat sebulan dia xsentuh saya. Bila dia ada 'keinginan' dia cuma suruh saya pakai tangan je untuk settlekan. Habis tu mcm mana pulak dengan 'keinginan' saya? Hmm.. saya dah cuba berpakaian sexy, berwangi-wangian, foreplay. Tp dia xturn on pun. Kecewa saya. Kami masih muda xsampai 30 tahun lagi, anak pun baru sorang. Saya kahwin dgn suami atas dasar suka sama suka. Bercinta jarak jauh 9 tahun baru kahwin. Sebelum ni masa saya sarat mengandungkan anak pertama, atas sebab2 medikal saya xboleh bersama suami sampai bersalin(dlm 3 bulan jugak tp sy masih tlg dia puaskan nafsu dgn cara lain). Tp xlama lepas tu dia terkantoi curang dengan perempuan lain bergeli-gelian. Bila confront dia mengaku salah & berjanji xkan ulang semula. Selidik punya selidik rupanya selama kami bercinta jarak jauh tu punya la banyak kali dia curang dgn perempuan lain. Padahal saya la cinta pertama dia (ini yg dia ckp yg betulnya wallahualam). Dia mmg menyesal dan berjanji nak berubah demi anak kami. Kalau ikutkan hati ni mmg dah tawar, rasa macam nak cabut lari jauh2. Hampir meroyan saya disebabkan perangai playboy & kisah silam dia. Tp demi anak juga saya bertahan & cuba maafkan dia. Sekarang alhamdulillah nampak dia dah berubah. Cuma tula, dia mcm xberkeinginan dgn saya. Perlu ke kami teruskan semua ni? Saya dah malas nak go extramile nak memujuk2, menggoda2 dia lagi2 bila terkenangkan apa yg dia pernah buat dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:35 AM | Show all posts

alahai kenapala takde napsu pula, kita yg bujang ni tiap2 mlm ngidam benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Either terlalu exhausted, badan dan otak terlalu letih byk fikir..,byk kerja, tensen dan sbgainya or ada skandal or kaki porn. Pernah tnya dia x kenapa..? Kalau dia x berikan alasan yg munasabah, i rasa kebrangkalian ciri2 di atas ada pd dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
harrypoter replied at 18-4-2017 10:35 AM
alahai kenapala takde napsu pula, kita yg bujang ni tiap2 mlm ngidam benda tu

Masa bujang mmg nafsu serakah. Dah kahwin lain pulak ceritanya. Ni semua godaan syaitan bila belum sah teringin yg haram bila dah dah sah & halal dia hasut supaya cari yg haram pulak  Dulu sebelum kahwin saya bertahan lawan godaan syaitan tu, skrg ni dah xkuat pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:45 AM | Show all posts
positivee replied at 18-4-2017 10:43 AM
Masa bujang mmg nafsu serakah. Dah kahwin lain pulak ceritanya. Ni semua godaan syaitan bila belum ...

sebab tu sebelum kawin kena fikir habis2an apakah itu pasangan kita yg boleh diharapkan sampai jannah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sasha replied at 18-4-2017 10:41 AM
Either terlalu exhausted, badan dan otak terlalu letih byk fikir..,byk kerja, tensen dan sbgainya or ...

Pernah kantoi sekali dia surf porn site. Mmg mengamuk la saya, lari keluar rumah bawak anak. Dia mintak maaf (again n again) kata xkan buat dah. N again sebab kan anak terpaksa la sy maafkan. Saya tahu porn & lelaki xdapat dipisahkan. It is common (but not right!)  So skrg mmg monitor selalu phone dia sebabkan tu & so far clean. Tak tau la kalau dia go for incognito. Utk exhausted tu pulak, xkan la 30 hari dlm sebulan 30 hari jugak exhausted. Saya lagi exhausted jaga anak, kerja & uruskan dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:58 AM | Show all posts
berubah betul-betul ke, atau hanya di depan awak?
sila siasat habis-habisan perubahan dia..
isteri ni kadang-kadang sangat denial..
bila suami mula tolong buat kerja rumah, solat kat rumah, tak wasap wasap, terus sujud bersyukur suami dah berubah..
padahal kat belakang beliau sama je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 18-4-2017 10:58 AM
berubah betul-betul ke, atau hanya di depan awak?
sila siasat habis-habisan perubahan dia..
isteri ...

Itu la benda yg selalu ada dlm kepala ni. Betul ke dia betul-betul dah berubah. Kadang2 tu rasa mcm nak gila fikir benda ni sampai rasa mcm nak pergi jumpa psychiatrist. Tp dia mmg luaran nampak dah berubah. Selain dari phone&komputer apa lagi yg saya boleh siasat ye? Tlg bagi cadangan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:12 AM | Show all posts
positivee replied at 18-4-2017 11:03 AM
Itu la benda yg selalu ada dlm kepala ni. Betul ke dia betul-betul dah berubah. Kadang2 tu rasa mc ...

cari dan upah PI kot..
anyway, kalau awak nekad nak cerai, cerai je la..
please jangan guna anak as alasan untuk tutup rasa hati awak yang tak nak cerai and stay berlaki..
ramai je anak-anak single parent yang elok serba serbi membesar..
dan lagi ramai anak-anak yang ada mak bapak tapi terbiar entah apa-apa..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
harrypoter replied at 18-4-2017 10:45 AM
sebab tu sebelum kawin kena fikir habis2an apakah itu pasangan kita yg boleh diharapkan sampai jan ...

Betul tu. Cuma sebelum kahwin nampak angelic. Dah kawen terbukak semua aib2 kisah2 silam.. apa boleh buat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:35 AM | Show all posts
1st, tt kena sabar selagi boleh..tp igt, kita sbg manusia sabar pun ada hadnya..pasal apa dia buat kt belakang, x payah nk siasat sgt..org tu dah besar..nk tegur sikit2 boleh..tp jgn harap dia terima bimbingan kita..kalau dah tanya x jawab, hubungan dah hambar, hati dah tawar, mintak jek kata putus..bahagia ni kita yg usahakan dan cari..kalau pasangan pun dah x ikhlas, dah x tau nk jalankan tanggungjawab, carilah jalan keluar..tujuan berkahwin itu sendiri untuk menenangkan jiwa..tp kalau dah tenang pun xde, senang apatah lagi, mintak kata putus..kalau dah x ikhlas, mintak dilepaskan jek..

soal anak letak ketepi..kamu mampu sahaja utk sara anak yg 1 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:35 AM | Show all posts
positivee replied at 18-4-2017 11:23 AM
Betul tu. Cuma sebelum kahwin nampak angelic. Dah kawen terbukak semua aib2 kisah2 silam.. apa bol ...

Hang takmo engage khidmat @sebum and @deindruff??....kes kes curang nee memang their cuppa.....100 % success rate....

Cuba ler...






Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I confuse la...
TT bg tau dah tawar hati, nak lari jauh2, malas nak ber extra miles memujuk, bla...bla...bla...
Tapi meroyan suami tak make love dengan dia.
Maknanya tipu la bab tawar hati, bertahan demi anak bagai tu semua.
Hakikatnya masih terus nak bersama  sebab tak nak keputusan seks... tp terputus juga.

Hurrrmmmmm...,. Something to ponder.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari cerite kamu tt. Hanye berbincang dgn dia dpt menyelesaikan masalah kamu.  Punca dia. Aku bace dia mcm dah x de perasaan dan keinginan dgn kamu.  Apa sb??? Hanye dia boleh bg jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:44 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 18-4-2017 11:41 AM
I confuse la...
TT bg tau dah tawar hati, nak lari jauh2, malas nak ber extra miles memujuk, bla... ...

Hang ponder ler sorang sorang...manak baca last sentence Dia jerk Dah tahu...ini kes cry victim...hang jerk Yang selow bangat.


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:46 AM | Show all posts
mannnnakautauu replied at 18-4-2017 11:44 AM
Hang ponder ler sorang sorang...manak baca last sentence Dia jerk Dah tahu...ini kes cry victim... ...

Abaikan la slow I tu...Janji faham.
Hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 18-4-2017 11:41 AM
I confuse la...
TT bg tau dah tawar hati, nak lari jauh2, malas nak ber extra miles memujuk, bla... ...

Sebabkan dah tawar hati la sebulan menyepi pun senyap je. Tp sebabkan masih isteri, terfikir balik pasal tanggungjawab suami kat kita. Kita pun ada keperluan jugak. Xkan nak pg cari org lain pulak aduhai u ni pun. Bila kita lapar kita makan, bila kita kena keracunan makanan selera makan hilang, tp kita masih perlu makan. X ke begitu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 12:29 PM | Show all posts
positivee replied at 18-4-2017 11:48 AM
Sebabkan dah tawar hati la sebulan menyepi pun senyap je. Tp sebabkan masih isteri, terfikir balik ...

Masa kerja,ada whatapps dgn suami x?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogol je lah suami tu...takyah guna tangan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 12:35 PM | Show all posts
tanya suami la nape dia tanak..
biasanya penat & stress & takde mood ni pihak pompuan, laki sentiasa ada mood..
tersentuh sikit je pun boleh on..
bab porn tu, macam normal je laki tengok porn..sedangkan pompuan zaman sekarang pun ramai yang tengok porn, so rasanya tu bukan masalah besar untuk tt fikirkan..
mungkin suami tt ada makan luar ke?
atau ada sakit hati dengan tt ke sampai dia dah tanak sentuh?
so, kesimpulannya hanya suami tt yang boleh jawab..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086855s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list