Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4334
View
13
Reply

Application Buat Sticker Label Yg Stylo Pd Foto

[Copy link]

Author: Dimitri_Mikos       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2017 12:01 PM | Show all posts |Read mode
Salam. Maaf kan saya... saya newbie.
Nak tanya org duk buat sticker label attach pada foto mcm dlm.gambar ni pakai application apa?
IMG_20170409_104538.jpg

Terima kasih kerana membantu. Jenuh sudah seminggu saya install- uninstall - reinstall application tak menjadi. (Tak jumpa)
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Snapseed. Sy pun bru je tanya pasal apps ni dgn kwn2 fb. Samalahh..dh jenuh download dan uninstall apps. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Snapseed. Sy pun bru je tanya pasal apps ni dgn kwn2 fb. Samalahh..dh jenuh download dan uninstall apps. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tu nama dia watermark.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2017 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
atiqah_bea replied at 9-4-2017 12:19 PM
Snapseed. Sy pun bru je tanya pasal apps ni dgn kwn2 fb. Samalahh..dh jenuh download dan uninstall a ...

Oooo... saya sampai pakai 3 application nak buat.
Steps: 1) pixel lab 2) phonto 3) photo editor
.
Ada member nak cas rm5 per piece utk design ...dia guna adobe ilustrator.
.
Tqttq... @atiqah_bea nak try lah...
Lega sangat ada otai bagi / share benda ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2017 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 9-4-2017 12:38 PM
tu nama dia watermark.

Tima kasih @mziskandar ...  betoi betoi... watermark nama dia... tepat sekali
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dimitri_Mikos replied at 9-4-2017 06:35 PM
Oooo... saya sampai pakai 3 application nak buat.
Steps: 1) pixel lab 2) phonto 3) photo editor
...

Kalau mcm gambar awak tunjuk tu, senang sgt guna snapseed tu. Kalau rm5 sekeping tu mcm melampau sgt mahalnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
atiqah_bea replied at 9-4-2017 07:04 PM
Kalau mcm gambar awak tunjuk tu, senang sgt guna snapseed tu. Kalau rm5 sekeping tu mcm melampau s ...

Ya....saya pon rasa mesti ada 1 steps application b4 this, tapi tahu application apa. Tu lah rasa terhutang budi sgt bila dah tau ni, tak sampai seminit ja buat water mark.. cantik dan pro look pulak tu... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:23 PM | Show all posts
tq for info. aku pun tgh carik
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba saya pon dpt tauuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 10:01 AM | Show all posts
nak cari info pasai kamera...terbaca ni....
tkasih ye

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2017 09:14 AM | Show all posts
Nice sharing.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 07:23 PM | Show all posts
photoshop jah sisterbuat png file yang xda backgroud..save pastu guna dkt adobe lightroom tiap2 kali edit gamba
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 02:44 PM | Show all posts
good info - thanks for sharing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102312s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list