Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234
Return to list New
6876
View
76
Reply

Lets Share MUA from FB/IG yang uols follow

[Copy link]

Author: intan_smsb    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-5-2017 10:18 AM | Show all posts
zoe1511 replied at 25-5-2017 07:42 AM
pingsan chuolss. iols memula nak sangat nvdism or naqiah rahim (naqiah sampai kesudah tak reply io ...

Naqiah tu susah skit u.. kawan i minta review product, tak berbayar la.. dia review beberapa saat je mix dgn product lain and post kt youtube.. nak repost pn payah sbb the review was like 10 seconds je...

byk lg skang MUA yg bagus tp harga berpatutan.. i rasa kalo mcm i yg xde la budget besar sgt ni rm500-600 per session utk bridal make up dah ok..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-5-2017 10:24 AM | Show all posts
iloveyou replied at 25-5-2017 08:37 AM
amagadddd, mahalnyeeee. huwaaaa klu nk dorg kene menabung lebih byk ni.
nk benti keje, belajar me ...

lets next session meet up kita main mekap2??

jadi MUA ni mmg buat duit cuma life u mmg weekend tu susah skit la .. seronok jadi MUA sbb attend lauching products, dpt freebies.. memacam lagi

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 11:34 AM | Show all posts
nut.legacy replied at 26-5-2017 10:24 AM
lets next session meet up kita main mekap2??

jadi MUA ni mmg buat duit cuma life u mmg weekend ...

iols amik makeupbynurulmf dengan ummi nasir je. malas nak pikir2. iols amik ummi sebab dia touch up groom sekali. so ok lah kan.
iols terkejut bila tanya nurul so nak start mekap pukul berapa. sheols ckp selalu mekap tak sampai sejam pun. sebab selalu MUA mmg allocate 2 jam untuk mekap. even iols mekap full face pun dekat 2 jam jugak. kalau kejap sangat takut tak blend betul2 ke apa. rosak lah mood iols
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 11:47 AM | Show all posts
zoe1511 replied at 26-5-2017 03:34 AM
iols amik makeupbynurulmf dengan ummi nasir je. malas nak pikir2. iols amik ummi sebab dia touch u ...

uishh less than hour?? laju benor... kalo i pun x berani nk amik sbb nk preping, blending, contouring mmg makan masa... jgn amik risk la.. unless kita mmg dah regular make up dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 11:48 AM | Show all posts
nut.legacy replied at 26-5-2017 11:47 AM
uishh less than hour?? laju benor... kalo i pun x berani nk amik sbb nk preping, blending, contour ...

tapi sheols ckp less hour tu lepas iols bayar deposit
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 12:04 PM | Show all posts
zoe1511 replied at 26-5-2017 03:48 AM
tapi sheols ckp less hour tu lepas iols bayar deposit

OMG!!!!! I think what u need to go is masa dia make up tu u duk depan cermin.. check from time to time.. if x kene u bole suh dia touch up elok2...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 12:51 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 26-5-2017 11:47 AM
uishh less than hour?? laju benor... kalo i pun x berani nk amik sbb nk preping, blending, contour ...

Ada sorg tu, i tgk dia mekap around sejam cmtu, tp finishing dia nice la. sume on point. i x ingt mua nama apa, ingt dr bangi je.
product yg dia pakai suma LM, mac, lashes pun yg mahal.
maybe kene tgk jugak mua tu reti nk bajet time ke x.
kang jadi cm kes viral kt fb tu
@zoe1511

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 01:20 PM | Show all posts
iloveyou replied at 26-5-2017 12:51 PM
Ada sorg tu, i tgk dia mekap around sejam cmtu, tp finishing dia nice la. sume on point. i x ingt  ...

jangan lah takutkan iols
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 02:53 PM | Show all posts
iloveyou replied at 26-5-2017 04:51 AM
Ada sorg tu, i tgk dia mekap around sejam cmtu, tp finishing dia nice la. sume on point. i x ingt  ...

ye la.. kalo yg experienced MUA i think we dont have to worry sgt la... leave it to the pro...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:51 PM | Show all posts
zoe1511 replied at 26-5-2017 11:48 AM
tapi sheols ckp less hour tu lepas iols bayar deposit

x buat pre test makeup dlu?

i ingt klu nk kawen nti nk buat pre test dlu la..hehehe...

takut nyee...lahai klu x menjdi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 03:56 PM | Show all posts
mel18 replied at 26-5-2017 03:51 PM
x buat pre test makeup dlu?

i ingt klu nk kawen nti nk buat pre test dlu la..hehehe...

kalau nak buat trial, kena bayar berapa ratus tah. duit lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 25-5-2017 09:25 AM
ferrarossa ni yg ade keluarkan eyeshadow sendiri tu kan

Yes. X salah I, eyeshadow tu formulated n made in korea katanya. Banyak dah MUA sekarang keluar product sendiri. Nuexrosli pun ada set foundation juga. Harap MUA2 ni buat product yabg betul2 berkualiti la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MyStiQu3 at 4-6-2017 10:38 PM
zoe1511 replied at 25-5-2017 10:44 AM
recently iols ada tanya2 MUA di instagram rate diorang untuk bridal makeup.
antaranya ialah:



Tq @zoe1511  

Ini iols survey harga MUA utk makeup dinner

hanaikmal RM 250
Irinamakeup RM 250
Bossbabemakeup RM 350
Thyramhd RM 150
Yayadalia RM 300

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 11:18 AM | Show all posts
Kat utube i follow nurfatinzakki sbb skin type dgn bentuk eyelid lebih kurang sama so follow je la brg yg dia pakai
kalau ig i follow warnabilla.. mekap dia style natural n glowing. i like!
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 06:07 PM | Show all posts
vanillaninja replied at 25-5-2017 12:45 PM
Erinleola tak salah I masa I tanya dulu RM1200.

oh my, mahal rm1200 tuuu

make up utk berapa jam je


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 6-6-2017 10:07 AM
oh my, mahal rm1200 tuuu

make up utk berapa jam je

Mahal la jugak sebab masa I tanya tu, sheols punya client biasa2. Bukan model2 hijabista ni. But I mengaku makeup sheols lawa (dalam pics).

My friend guna service sheols masa reception, honestly to me biasa2 je IRL.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list