Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6108
View
123
Reply

Persediaan

[Copy link]

Author: jeans81       Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2017 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt cer ko ulas lebih lanjut 'husband selalu melebih2 kan keluarga dia' korg raya mmg terpaksa beraya kg dia je ke? Takde gilir2? Ke masalah ape?

Contoh bg situasi aku, aku pon kadang2 rasa mcm laki aku melebih ke family dia. Tp tu laaa, dia anak sulung, ada 6org adik lelaki lg. tp aku tgk mmg laki aku je la yg berjenis, adik2 dia yg lain tu sume mcm tak matang lg. so ape2 hal mmg mertua aku mcm harapkn laki aku je la. Bil phone mak bapak dia subline dia. Aku pon sama la subline sekali. Tu tak kisah la, tp jd bengang sbb fon bapak dia ni ada extra charge sbb servis game bodoh ape nth. Laki aku plak jenis bukan nk check bil, main bayar je ikut jumlah dlm bil tu. Aku mcm hangin la bab2 mcm ni. Selalu la bwk family dia pi mkn luar, ni aku ok je. Selagi laki aku mampu, lantak dia la. Errr...ada lg la kes adik dia, smpai laki aku plak terpaksa buat personal loan setelkn masalah si adik dia ni. Pastu now da keje hutang liat nak byr. Ada adik yg lain, asal nmpk muka laki aku dia minta duit. Student lg, tp maknya da belikan kete. Adik bongok dia ni suka modified2 kete, merokok pulak tu. Ehhh, mmg meluat la aku. Ko minta duit sbb nk beli rokok, isi minyak kete? Eh lahanat, laki aku pon pi keje naik moto. Kau student lg da pakai kete, pastu nk menyusahkn laki aku pulaakkk

Eh..eh...da aku pulak yg luahkan perasaan. Haaaa tt, cer ko perincikan lg masalah laki ko ni. Semua org dlm ni da nmpk point salah ko sbb pernah berscandal. Aku cuba nk memahami masalah kau ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt tak payahlah cover kalau dia short duit. Suruh dia pandai pandai sendiri. You simpan duit tu utk siri sendiri and anak2. Ni u pergi rela hati top up situ sini. Bila dia tak layan 'macam u hendak' u marah. I paham u rasa tak diperlukan. Bila dia susah u tolong. Bila dia senang perhatian dia pergi ke tempat lain. Kalau u udah bercakap, then take action lah. At least kalau dia susah biar kelaurga dia tolonglah. At least u tak sakit hati. Tapi pada i susah laki isteri tolong. Susah isteri suami tolong. Yang lain tu dah jadi cam branches je.  Kalau suami u tak mahu tunjuk appreciation then u tak yah melebih bak tolong end up kecewa. Tapi bab you mencurang tu memang tak patut sangat. Kesian suami you and anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kan tt. Kalau dia bagi sekelumit perhatian pada family dia tak salah pun sebab most of the time dia ngan u and anak2 kan? Mungkin dia fikir jarang or tidak kerap jumpa so dia bagi extra attention lah. Cuba u tolak tepi perasaan tu and u join sekali. U marah husband u tapi bila perjumpaan family dia u rasa tak best sebab u marah husband u. Padahal family dia tak buat apa2 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kekgebu replied at 8-4-2017 01:16 AM
Tt cer ko ulas lebih lanjut 'husband selalu melebih2 kan keluarga dia' korg raya mmg terpaksa beraya ...

Game tu ko call ake lah telco..suh block..kekadang kene call sendiri company game utk unsubscribe..mak aku pon selalu tersubscribe..org tua bukan tau sgt ...mak aku selalu klik je link dlm sms tu..tu yg subscribe game..jgn marah org tua k....kita pon nnt akan tua..tah2 lg teruk kencing berak merata...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 7-4-2017 01:16 PM
sapa eh?
sejak tua ni, asyik memory loss aje. mcm ikan dory , finding nemo.

Terasa ni terasa ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 09:15 AM | Show all posts

Terasa???? Terasa?????


Mengapa, mendung hitam tak berlalu, memayung kan aku
Kemana pergi garisan pelangi, yang dulu sering di jadikan saksi
Terlindung sudah Tak kelihatan lagi..

Mengapa aku tewaskan kemudikan, bahtera kehidupan
Sungguh TERASA semenjak kau pergi, sungguh terharu sikap dan cara mu.
Hanyalah kerna khabar keburukanku
Kau ketepikan aku.....

Aku bisa mengalahkan, kerinduan Yang mendatang
Cuma aku kegagalan melupakan kisah silam...
ingat lagi Janjimu dulu, Amat teguh tugu kasihmu
Tetap sehati walau apa pun Yang terjadi.....

Hingga hilang Pedih lama ku kira akan selamanya
Kau berubah jua kerna hasutan dia.............





Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
siputsedut replied at 8-4-2017 07:30 AM
Game tu ko call ake lah telco..suh block..kekadang kene call sendiri company game utk unsubscribe. ...

Ye betul, bukan org tua tu yg subcribe. Tepon2 tu pon adik2 dia yg slalu guna. Aku sbnrnya menyirap ngn adik2 dia sebenarnya. Semua jenis tak berakal
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana TT, xde update ker
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 10:09 PM | Show all posts
Edited by jeans81 at 11-4-2017 02:07 PM

[quote]kekgebu replied at 8-4-2017 01:16 AM
Tt cer ko ulas lebih lanjut 'husband selalu melebih2 kan keluarga dia' korg raya


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 10:13 PM | Show all posts
duri_durians replied at 3-4-2017 01:43 PM
TT cari lah makna dan tujuan sesuatu perkahwinan... kalau TT sebenarnya tak tahu, tak faham, atau ta ...

TQVM for ur guessing eh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 10:17 PM | Show all posts
Edited by jeans81 at 11-4-2017 02:08 PM

[quote]MyNameIsIris replied at 3-4-2017 05:10 PM
u rasa macam ni sebab u pernah ada skandal... u rasa nak cuba cari spark dalam relationship macam
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
jeans81 replied at 10-4-2017 10:09 PM
masalahnya my husband tu rase family die yang bagus segala galanya.. layanan die pada family die a ...

Tt. .penceraian terjadi bile tiade persefahaman. Moge yg terbaik untuk kamu yg menempuh kamu ape juge pilihan yg kite buat jgn menyesali  dimase depan. Maksud aku jika kamu nekad bercerai jgn menoleh ke belakang lagi dan jgn menyesali mas depan  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 10:32 PM | Show all posts
Edited by jeans81 at 11-4-2017 02:09 PM

[quote]sebu1 replied at 10-4-2017 10:19 PM
Tt. .penceraian terjadi bile tiade persefahaman. Moge yg terbaik untuk kamu yg menempuh kamu ape j
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jeans81 replied at 10-4-2017 10:09 PM
masalahnya my husband tu rase family die yang bagus segala galanya.. layanan die pada family die a ...

Wow ni mmg kes berat. Nmpk sgt da lama u memendam rasa. Mcm takde da solution lain selain berpisah. Sbb mcm susah je husband u nk berubah, mcm mmg da selamanya perangai dia mcm tu. Kalo i kt tmpt u pon bengang kot. Tp maybe uols bley try pi kaunseling dulu kot.

Da la td i pon merajuk ngn husband i, da berhari2 i dgr dia ckp mak i mulut tempayan, mulut tak reti jaga. Yes la i admit la benda tu, tp takyah la nk melebih2 ulang benda yg sama setiap hari. I x pernah kot nk kata mama dia mcm2 walaupon ada je benda i tak suka, contoh nya umah mak dia tu selalu bau busuk kecing berak kucing! Setiap hari ye, yg jadi tukang cuci adalah bpk mertua ku. Da berbuih kitaorg suh dia buang kucing2 tu tp degil. Takde la plak i tiap2 hari nk bising psl pendirian mak dia tu.

Elok la ngn anak i yg umur 2 tahun ni, kalo pegi sana tak bley nk lepak lama2 confirm dia buat perangai nak ajak blk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo nekad selamatkn ur marriage senang je, u fikirkn tentang semua kebaikan ur husband, mcm dia ringan tulang tolong kemas umah ke, dia tak penah marah u kalo u x masak, u tak kemas rumah. Or ape2 jela kebaikan dia selama ni kt u. Yg psl family dia, maybe u kena pejamkn mata/pekakkan telinga, sbb bukan selalu pon dia jumpa family dia? I mean bukan tiap2 hari pon dia nk berghathering ngn family dia kn?

Tnya hati u betul2, ada lg tak perasaan syg utk husband u? All the best tt
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:14 AM | Show all posts
jeans81 replied at 10-4-2017 10:09 PM
masalahnya my husband tu rase family die yang bagus segala galanya.. layanan die pada family die a ...

this is exactly what i've been thru... tapi lepas tu i buat reverse psychology, i buat tak endah je pasal dia macam dia buat i dulu. i pergi mana-mana bagitau dia tapi i tak minta bantuan dia apa-apa pun. i bawa anak merata alam tanpa dia... sebab dia pernah kata, dia biarkan i berdikari sebab dia tau i boleh buat... i tak perlukan dia, adik-adik dia perlukan dia. dulu i suruh adik-adik dia berdikari, macam i dulu.. dia jawab i lain, adik dia lain... so i buat semua benda tanpa dia. lama-lama dia terasa hati dan terpinggir.... slowly dia biarkan adik dia buat semua sendiri then bagi attention kat i dan anak.... happy i...... adik-adik bukan kecik, umur 26,25,23... apa yang tak boleh buat sendiri semua kan?? i dulu umur 18 dah uruskan diri sendiri...

give him sometime... u kena slow talk atau kalau cakap tak jalan, u cuba cara psychology.

tapi i dapat rasakan u sebenarnya dah takde feeling kat dia dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:28 AM | Show all posts
kekgebu replied at 10-4-2017 11:47 PM
Kalo nekad selamatkn ur marriage senang je, u fikirkn tentang semua kebaikan ur husband, mcm dia rin ...

iklan apa lah yang asyik keluar penuh 1 screen ni   

penceraian yang paling merugikan ialah disebabkan orang lain padahal partner ok je. maksud ok ialah dia boleh bantu kita, meringankan beban kita, support moral kita dan sayang/terima kita seadanya... konsepnya kena guna cara halus untuk selamatkan rumahtangga. kesian kat anak-anak kalau makpak cerai sebab orang luar...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:34 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 11-4-2017 10:14 AM
this is exactly what i've been thru... tapi lepas tu i buat reverse psychology, i buat tak endah j ...

kenapa ye budak2 skang manja terlebih. meluat ok!
i rasa, mostly mmg masalah yg sama kan. especially kalo kita kawen dgn anak sulung.
nak tak nak, mmg kena hadap je la..kita kawen ngn husband tp dia dtg with whole package ngn ahli keluarga dia skali.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:41 AM | Show all posts
kekgebu replied at 11-4-2017 10:34 AM
kenapa ye budak2 skang manja terlebih. meluat ok!
i rasa, mostly mmg masalah yg sama kan. especia ...

kannn.. husband i memang anak sulung. abg i pun anak sulung apa tapi ayah i selalu remind kitorang jangan sesekali call abang semata nak minta tolong. cari mak dan ayah dulu... sebab ayah i takut nanti kacau rumahtangga abg i.

budak sekarang memang manja berlebihan. sampai nak pergi kerja pun, minta orang lain fikirkan cara. pelikkan?

nasib baik husband i sayang kan family dia... now dah aman sentosa
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:47 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 11-4-2017 10:41 AM
kannn.. husband i memang anak sulung. abg i pun anak sulung apa tapi ayah i selalu remind kitorang ...

tu la.. nk minta2 duit bagai. diorg ingt abg dia ni cop duit ke ape?
i pon ada abg2 gak yg berduit, tp susah mcm mana pon, i tak penah ye minta duit kt diorg, hatta nk minta topup sekali pon.

tp diorg ni, nk merokok pon minta duit kt laki i. nasib la laki i tak melayan, direct je laki i suh minta kt i, tu pon kalo i ada duit. trus adik dia blah la, mmg adik dia tahu perangai k.ipar dia ni yg kedekut, tambah2 i mmg tak suka org merokok.
i penah la dulu masuk mulut sikit,,,, sikitttttt je yer, adik dia punye melenting, cuak pulak i. ye la..diorg semua boys, so mmg kalo bergaduh, mmg dasyat la sgt. after than that i terus tak masuk campur, habis sgt i bebel je kt laki i dlm kete. pastu lantak la korg, belakang i dia nk bg duit ke ape, itu dia punye hal la.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list