Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6103
View
123
Reply

Persediaan

[Copy link]

Author: jeans81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2017 12:39 PM | Show all posts
TT, takutnya ngn kptsn u bila marah ngn husband pastu p cari skandal.
U rasa u masih laku lg tika saat ni, tader ape yg i nk nasihat sbb kat atas tu da bg nasihat yg baik.

Wish u luck TT.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
jeans81 replied at 31-3-2017 04:31 PM
marriage life mane indah.. mase couple je u will rase like a princess.. marriage full of responsib ...

Tapi bila kita bertolak ansur, kebahagiaan akan dikecapi jugak sis..

Fikirlah anak2 sis berapa org?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ingat baca kat benang mana.
Tapi yg pasti benag2 lama.
Masa tu komen2 Mannak sangat polite and membina. Ai smpai cek nn 2 3 tpt. Rasa tpegun. Entah sejak bila Mannak memilih cara nasihat dan mmberi pendapat dengan sindiran,sarcasm dan memperlekehkan masalah orang. Btw, ai like the old @mannakautau
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 05:39 AM | Show all posts
GigaMom replied at 6-4-2017 01:34 AM
Tak ingat baca kat benang mana.
Tapi yg pasti benag2 lama.
Masa tu komen2 Mannak sangat polite and ...

Hang citer pasal siapa Nee???

Anyway...pepatah pujangga ada menyebut.....kalau nak masuk kandang kambeng...kita mesti bersedia utk mengembek...masuk kandang rimau pulak.........errrrrr...errrrrrrr, Triple Confirm,  manak Tak nak masuk......




Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 06:03 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 3-4-2017 11:20 AM
First time aku dgr kalau suami nk cerai kena minta izin isteri.  Where got?  Suami nak cerai dia seb ...

Salam ummi,

Kesempurnaan itu milik DIA ummi, never ours...so gimana ummi boleh nak rasa senang kalau tahu sifat manusia itu sendirik yang  tidak akan dapat berlaku adil no matter how hard he tries?????

dalam ketidaksempurnaan sifat manusia itu TUHAN masih mengizinkan lelaki utk berkahwen lebih dari sorang, up to 4....

And you don't even have to have reasons atau wajib untuk beritahu isteri sebagai tuntutan syarak untuk ber isteri lebih...why?????

so,persoalannya....... Adakah dalam mencapai keadilan semampu mungkin itu, the onus  hanya diletakkan dibahu suami sajork atau isteri jugak berperanan untuk menjayakan polygami Yang berjaya????

jap ummi,  manak tolong ummi jawabkan, "woooiiittt manak...banyak cantik, laki aku berkesedapan dapat genyeh/ tenyeh more than one isteri....aku sebagai salah seorang isterinya, nak kena geder geder jayakan  poligaminya??? Kau belajar dari mana manak???"


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 08:28 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 6-4-2017 08:30 AM

Assalammu'alaikum Manak,

Q:  so,persoalannya....... Adakah dalam mencapai keadilan semampu mungkin itu, the onus  hanya diletakkan dibahu suami sajork atau isteri jugak berperanan untuk menjayakan polygami Yang berjaya????
jap ummi,  manak tolong ummi jawabkan, "woooiiittt manak...banyak cantik, laki aku berkesedapan dapat genyeh/ tenyeh more than one isteri....aku sebagai salah seorang isterinya, nak kena geder geder jayakan  poligaminya??? Kau belajar dari mana manak???"

A:  Suami dan isteri serta madu(-madu)nya kena main peranan la.  Happiness is a choice kan.  Nak happy, kenalah tolerate each other.  Berbaik2.  Share info with each other eg. masak apa hari ni, so esok giliran sana lauk lain pulak. Kalau jenis nak berdrama je, kau single pun tetap tak happy.  
Jawapan kau tu jawapan perempuan yg... yg terluka.  Bukan mcm tu jawapan aku, Manak.  Kalau aku la, as long as I've done my part, cukupla.  Dpt madu baik hati, Alhamdulillah.  Dpt madu busuk hati, maafkan je la.  Kalau aku sama naik, pening suami aku.  Nanti affect kesihatan dia, kerja dia tk focus.  Aku takpa, heavy-duty-wet-mop punya org, Insya Allah.  Allah dtgkan ujian mcm tu mesti ada sebabnya.  Apapun sebabnya, yg pasti ia akan mendatangkan kebaikan utk aku kelak.

EDIT:  Kita hijack thread org ni.  Stop, stop.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt rasa alive masa berskendel sbb buat perkara lain dr daily routine tt...campur sgn the thrill..tu yg rasa alive..tp tt rasa kalau cerai n kawin dgn laki lain...nasib rumahtangga tt lps beberapa tahun mcm mana? For me..selagi suami x zalim kt isteri..masih ada jalan penyelesaian...masa rumah tangga i ada mslh..i tanya sorang single Mom ni..ok x life after divorce...n dia ckp..x pyh ler..selagi boleh selamatlan rumahtangga tu..usaha la..sbb life lps jd single pon sama je...ada dugaan dia...n that got me thinking..bahagia tu kita yg cipta...jgn harapkan org lain bahagiakan kita..sbb manusia ni lain2...mungkin g suami tt..apa yg dia provide utk tt adalah enough tp bg tt..x cukup..kawin la dgn sapa2 pon..spark tu akan hilang jgk after sometime..xpyh la percaya yg dok cerita overly sweet tu..yg husband romentik mcm drama...atau yg tt nampak dia soc med..that is not real..look at ur parents marriage...atau perkahwinan org tua2...ada ke babak2 terlebih sweet tu..ye jarang2 skali ada..tp bkn everyday...tp apa yg buat mereka bersama sampai akhir hayat? Ask urself..mcm mana tt nak life tt after dah cecah 60yrs ke atas?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 11:18 AM | Show all posts
siputsedut replied at 6-4-2017 09:36 AM
Tt rasa alive masa berskendel sbb buat perkara lain dr daily routine tt...campur sgn the thrill..tu  ...

Excuse me your back is pardon( queen English), u is said you asked one single mom????? may I want to asking you is it the one and only FD single mom, THE SINGLEMUM4?????Or could it be that robinnnnnnnn, which I doubt so...coz the latter baru only you know.....Bak kata pepatah, masih virgin dalam alam single, semula....




Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 6-4-2017 01:34 AM
Tak ingat baca kat benang mana.
Tapi yg pasti benag2 lama.
Masa tu komen2 Mannak sangat polite and ...

Betul..saya setuju..

Manak ni, ada juga komen2 dia yg bernas.

Tapi, bila dia start attack2 org dalam komen, saya cukup2 menyampah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 02:01 PM | Show all posts
siputsedut replied at 6-4-2017 09:36 AM
Tt rasa alive masa berskendel sbb buat perkara lain dr daily routine tt...campur sgn the thrill..tu  ...

setuju.
benda baru. perhubungan baru. orang pun baru. soalan2 pun baru. misti le rasa Alive. tak sabar nak jumpa. tak sabar nak borak. - eh. mcm tau pulak.

dgn pasangan sendiri, tanya soalan pun soalan rutin. mana tak boring. eh. cakap pasal sapa ni?


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 02:07 PM | Show all posts
Hana replied at 6-4-2017 02:01 PM
setuju.
benda baru. perhubungan baru. orang pun baru.  soalan2 pun baru. misti le rasa Ali ...

Pernah Dia sebut nama hang as milah tak??? Tersasul???


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 6-4-2017 02:01 PM
setuju.
benda baru. perhubungan baru. orang pun baru.  soalan2 pun baru. misti le rasa Ali ...



Hamboi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 6-4-2017 02:01 PM
setuju.
benda baru. perhubungan baru. orang pun baru.  soalan2 pun baru. misti le rasa Ali ...

yg lama tu mesej pun x blas
siap blok kita lg
siap mute noti wasap kita lgi

tapi tu bukan alasan nak bersekendel     
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautau replied at 6-4-2017 11:18 AM
Excuse me your back is pardon( queen English), u is said you asked one single mom????? may I want  ...

Haha no lah manak..ni mine friend(excuse my queen english also) yang memang kenal kat luar lah..bukan forumer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 6-4-2017 02:01 PM
setuju.
benda baru. perhubungan baru. orang pun baru.  soalan2 pun baru. misti le rasa Ali ...

Ehh ehhh  cakap psl sapa tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 6-4-2017 10:34 PM
yg lama tu mesej pun x blas
siap blok kita lg
siap mute noti wasap kita lgi

   really? Sabor jer lah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 01:15 PM | Show all posts
onexox97 replied at 6-4-2017 10:34 PM
yg lama tu mesej pun x blas
siap blok kita lg
siap mute noti wasap kita lgi

Kalau balas pulak, tulis panjang2 pastu dapat reply, 2 kata aje - Ok.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 01:16 PM | Show all posts
siputsedut replied at 7-4-2017 09:47 AM
Ehh ehhh  cakap psl sapa tu

sapa eh?
sejak tua ni, asyik memory loss aje. mcm ikan dory , finding nemo.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sasha replied at 7-4-2017 09:48 AM
really? Sabor jer lah

ya sabarlah      
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 7-4-2017 01:15 PM
Kalau balas pulak, tulis panjang2 pastu dapat reply, 2 kata aje - Ok.

ya

kalau dgn org lain org lain tulis panjang panjang berbunga jiwa         

tapi bila isteri bg mesej yg sama panjang baca pun idok
ada lagi rasa bini berletek pun ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075975s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list