Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6398
View
123
Reply

Persediaan

[Copy link]

Author: jeans81       Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2017 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tt..

Setiap rumahtangga yg d bina,pasti ada cabarannya. Sy x tau apa mslh sbnr tt cuma,fikir lah sehabis baik dan jgn berpaksikan ego. Berbincang la dr hati ke hati dgn suami dgn baik.

Since tt n husband bkmampuan, ajak la pegi umrah. Mgkn apa yg d cari akan tt jumpa d sana. Apa pun,tpulang pd tt sbb sy lihat tt punya segala yg orang lain blm tentu dpt.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 10:07 AM | Show all posts
CardiGans85 replied at 1-4-2017 09:45 AM
Salam tt..

Setiap rumahtangga yg d bina,pasti ada cabarannya. Sy x tau apa mslh sbnr tt cuma,fiki ...

What's with this umrah tingey eh????

Hang perlu atau boleh  nak ingat TUHAN hanya bila ada disana Kah???? NAUZUBILLAH?????

Ada sepotong ayat kalau Tak silap ada menyebut...bila kamu ingat akan AKU, AKU akan lebih dekat padamu dari urat leher kamu sendirik...

So my point...apa jadah sampai setiap kali hadapi kemelut...angkat beg pi umrah????

harlowwwwwwwwwwwww????

Doa hang dari balik bucu katil hang dgn doa hang kat sana lain tahap kah?????





Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 10:20 AM | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 08:49 AM
Amboiiii ummi....kalau ummi bagi nasihat kat Anak ummi, being in the top class kohnon Tak boleh co ...

Assalammu'alaikum Manak,

Kisah yg dah berlalu, biarlah berlalu.  Lagipun kisah anak aku tak relevant dgn kes TT.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 10:33 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 1-4-2017 10:20 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Kisah yg dah berlalu, biarlah berlalu.  Lagipun kisah anak aku tak rel ...

Salam ummi,

It may not be relevant..but it may just give you that little spanking on your posterior anatomy.....so that you can reflect......


Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 11:02 AM | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 10:33 AM
Salam ummi,

It may not be relevant..but it may just give you that little spanking on your poste ...

Assalammu'alaikum Manak,

Whatever floats your boat, man.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
faktor kebosanan dalam rumahtangga di pihak isteri
1- tiada komunikasi:tak bercakap, xbersuara, xda sentuhan
2-tiada kewangan yg kukuh:asek duif tak cukup panjang, asal bukak mulut gaduh pasal duit
3-tiada kesihatan yg cukup: suami mati pucuk, xda bg nafkah batin yg mencukupi, atau suami sakit lain yg menyebabkan isteri bosan kawen dgn org sakit
4-prasana / infrastuktur yg membosankan: rumah yg sama suasana yg sama,tidak ada perubahan jadi bawalah bercuti
5-terlalu bnyk masa dgn gajet: bila isteri bermadu dgn gajet, walaupun tiada perempuan ketiga maka rumahtangga jadi bosan sebosannya, mcm kita tersalah jadi bini dia, patut dia kawen je dgn gajet tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
faktor kebosanan dalam rumahtangga di pihak isteri
1- tiada komunikasi:tak bercakap, xbersuara, xda sentuhan
2-tiada kewangan yg kukuh:asek duif tak cukup panjang, asal bukak mulut gaduh pasal duit
3-tiada kesihatan yg cukup: suami mati pucuk, xda bg nafkah batin yg mencukupi, atau suami sakit lain yg menyebabkan isteri bosan kawen dgn org sakit
4-prasana / infrastuktur yg membosankan: rumah yg sama suasana yg sama,tidak ada perubahan jadi bawalah bercuti
5-terlalu bnyk masa dgn gajet: bila isteri bermadu dgn gajet, walaupun tiada perempuan ketiga maka rumahtangga jadi bosan sebosannya, mcm kita tersalah jadi bini dia, patut dia kawen je dgn gajet tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jeans81 replied at 31-3-2017 08:31 AM
marriage life mane indah.. mase couple je u will rase like a princess.. marriage full of responsib ...

Kesian u TT rasa pessimist terhadap marriage sampai u conclude marriage life oranglain pun tak indah. Bahagia ni kita yang cari & usaha. Banyakkan bersabar & always have heart to heart talk. Kalau perceraian yang u berdua rasa yang terbaik, go on. Anyway good luck cari jalan penyelesaian. Whatever happens, jangan bermusuh sampai abaikan emosi & keperluan anak2 ye..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 10:07 AM
What's with this umrah tingey eh????

Hang perlu atau boleh  nak ingat TUHAN hanya bila ada disa ...

Sbb tu sy pakai pkataan mungkin..x salah klu tt pegi pun, klu bkmampuan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 05:05 PM | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 10:07 AM
What's with this umrah tingey eh????

Hang perlu atau boleh  nak ingat TUHAN hanya bila ada disa ...

Agak2 mana lebih baik? Tentulah doa masa jadi tetamu Allah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2017 10:53 PM | Show all posts
Edited by jeans81 at 11-4-2017 02:05 PM

Hhhhhhhhhhhhhj
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 11:04 PM | Show all posts
jeans81 replied at 1-4-2017 10:53 PM
and... i rase my husband selalu lebih2kan family die.. adik beradik die sedara mara die.. and not is ...

Assalammu'alaikum TT,

Syaitan punya byk cara utk runtuhkan masjid.  Kita tolong dia kalau kita fikir pakai nafsu.  Fikir akhirat, kejar TT.  Bila kita kejar akhirat, yg tak elok kt suami tu nmpk kecilllll je sbb kita dah dpt ketenangan dunia.  

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
jeans81 replied at 1-4-2017 10:53 PM
and... i rase my husband selalu lebih2kan family die.. adik beradik die sedara mara die.. and not is ...

lepas tt berskandal dgn laki org tu, suami buat apa bila tahu? dia marah ke macamana

sy ni kalau masalah simple2 xberapa nk fikir ke arah cerai ni melainkan kalau suami ada pompuan lain

tapi sy ni jenis ignorant malas nk ambik kisah n hati pun x sakit, jangan harap apa2 kat suami sbb bila mengharap kita akan sakit hati

bila baca suami tt ni baik dgn in law maksudnya dia org baik, dia bukan ada masalah curang ke naik tangan ke kaki pukul ke
kalau sy berada di tempat tt, sy buat baik jugak dgn inlaw tu, sbb depa x salah, yg salah samada suami tt xpandai bahagikan masa atau tt tersalah pikir
bila suami tt ada masalah, cuba jgn bantu dia, minta lah dia bantu dgn in law yg dia suka sangat tu, yg hambar tu perangat kan balik, cuba hilang kan rasa marah rasa nak cerai rasa dendam kat dia n layan dia lebih sikit, mana tahu baru dia lebihkan tt
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 08:03 AM | Show all posts
berskandal sbb bosan? n u tak rasa bersalah pun ke?

lebihkan family mcmane? boleh explain?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dear tt, tanggungjwb anak lelaki kpd mak ayah die forever... tp kalo tt still rase hasben tt tak berlaku adil kpd tt sampai kesan dari segi emosi kpd tt sy doakan urusan tt dipermudahkan... tp sblm decide nk cerai, tt fikir dulu kebaikan2 hasben tt berbanding org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 07:59 PM | Show all posts
boogeese replied at 1-4-2017 05:05 PM
Agak2 mana lebih baik? Tentulah doa masa jadi tetamu Allah...

you asking me akan urusan TUHAN???

"Berdoalah padaKU, nescaya AKU perkenankan" ........samada doa kita itu diperkenankan semasa hidup kita atau disana nanti......exclusively HIS...never ours....

Hang nak manak sambung lagik??




Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 08:27 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 1-4-2017 04:21 PM
Sbb tu sy pakai pkataan mungkin..x salah klu tt pegi pun, klu bkmampuan.

Nothing will give TT that fulfilment kecuali bercerai...because she has found  the true hapiness...dgn berskandal.....no serious commitment needed....


Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 08:28 PM | Show all posts
jeans81 replied at 1-4-2017 10:53 PM
and... i rase my husband selalu lebih2kan family die.. adik beradik die sedara mara die.. and not is ...

Manak can never be further from the truth......you have found your real happiness.....BERSKANDAL.....

Tahniah.....


Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 09:09 PM | Show all posts
Edited by boogeese at 2-4-2017 09:11 PM

- double post -
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 09:10 PM | Show all posts
mannnakautau replied at 2-4-2017 07:59 PM
you asking me akan urusan TUHAN???

"Berdoalah padaKU, nescaya AKU perkenankan" ........samada d ...

Al-Quran adalah firman Allah SWT. Semua janji2 Allah SWT adalah benar.

Allah memerintahkan kita solat, kita wajib solat. Tatacara solat diajarkan oleh Rasulullah SAW.

Allah menyuruh kita berdoa, kita dengan rendah diri berdoa. Tatacara berdoa diajarkan oleh Rasulullah SAW. Ada adab2nya dan kita juga diberitahu tentang masa dan tempat2 mustajab berdoa.

Takkan hang doa dalam tandas?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088244s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list