Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10502
View
111
Reply

Kecil hati dgn suami dan adik ipar

[Copy link]

Author: asdlkj       Show all posts   Read mode

Post time 7-5-2017 02:36 PM | Show all posts
sabar je byk2 sis...sis fikirkan diri n anak sisi je bt mse ni..buat yg terbaik...

yg adik ipar tu kan ke dh beso panjang..awat la xley nak bdikari n pk solution sndiri...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:49 PM | Show all posts
uikkkkk tk berbaloinya laki dan ipar gitu
maaf TT for my harsh word

kesian bini dan anak dlm kandungan
mak ayah penat2 bela ... dah dikawinkan... anak jadik super dupersusah

moga Allah beri jalan keluar utk kau ye
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:53 PM | Show all posts
aku tak setuju kalau TT keluar dari rumah ibu bapa
TT tu dh la tak sihat...  dpt lak suami sawan... sib baik ada ibu bapa boleh tgkkan
duduk tumpang mak ayah pun TT dan suami cukup makan sahaja
bagaimana pula nak cekau duit utk duduk sendiri

kesian kat TT sangat
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:47 AM | Show all posts
asdlkj replied at 7-5-2017 01:45 AM
Salam semua.. saya rasa sudah betul2 give up.. Suami saya ada sawan. Dia pernah diberhentikan kerja  ...

kesian nya TT
makin teruk keadaan skrg
sawan pulak....cekik pulak
takut aje lepas ni pukul bantai da jadi kes

TT bertabah ye
cuba cari jalan penyelesaian
sedih pulak baca ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:08 AM | Show all posts
ooooooooooooooooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:07 AM | Show all posts
suami superduper xde pendirian,xde keje,xde duit,pas2 bantai bini..

kalau tt duduk asing mau dia bunuh tt..

kalau duduk luar 400rm tu cukup ke laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:08 AM | Show all posts
asal berlaki tt,

hadap la laki sawan pun,

kena cekik pun xpe,kang dia pujuk, baik balik..

tang duit belanja tu hari2 tt bagi duit belanja laki mcm budak sklah, xde dia boros..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:14 PM | Show all posts
ronapink replied at 10-5-2017 12:07 AM
suami superduper xde pendirian,xde keje,xde duit,pas2 bantai bini..

kalau tt duduk asing mau dia  ...

Itulah takda ilmu macam Mommymonter atau sebu....ada tangkal pakai sembur ubun ubun ...utk tundukkan suami......Kan????tak ler sampai kena bantai...

Hang sendirik ronaroda, kalau nak letak Kan Suami hang di bawah telunjuk  atau tapak kaki hang...pi ambik ilmu dari mereka ber Dua tuh.....






Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:16 PM | Show all posts
ronapink replied at 10-5-2017 12:08 AM
asal berlaki tt,

hadap la laki sawan pun,

hang punya laki Tak sawan Kan rona???? Mana Dia berani dgn hang Kan????


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2017 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
T.T Skrg ni sy cuba nk bawa suami pergi berubat kat darusyifa, harap2 dia sembuh cpt.. Sy dah xlarat nak fikir pasal benda lain.. Memang sedih, mak ayh jaga sy sebaik2nya dari kecik.. Tapi suami sy .. hmm.. Sy harap derita ni sekejap sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 09:18 AM | Show all posts
asdlkj replied at 13-5-2017 11:43 PM
T.T Skrg ni sy cuba nk bawa suami pergi berubat kat darusyifa, harap2 dia sembuh cpt.. Sy dah xlarat ...

Awak bw darusyifa buat apa. Pg la hospital. Sawan ni bukan main2
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 09:26 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 14-5-2017 09:18 AM
Awak bw darusyifa buat apa. Pg la hospital. Sawan ni bukan main2

air yasin doctor kapir kat sepital mana tau nak buat Kan?? Hang Nee pun kemal?

P.S...Selamat Hari Ibu kemal...moga ucapan manak Nee jadik doa buat hang....pasnee......bunting.....ameennn


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 09:27 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 14-5-2017 09:18 AM
Awak bw darusyifa buat apa. Pg la hospital. Sawan ni bukan main2

Geng gossip board gossip carik hang....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2017 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
dah bawa ke hospital jugak.. dah 8tahun dia makan ubat hospital sampai skrg makan lagi tapi xsembuh2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 07:32 PM | Show all posts
allahuakbar..banyaknya dugaan TT..
akak cuba mampu doakan yangterbaik untuk awak..
jangan stress sangat..sian baby..
Allah ada..mengadulah pada DIA..insyaAllah ada jalan keluar untuk awak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 06:01 PM | Show all posts
Byk betol masalah ko TT..nasib ko kuat jgk.. tp kandungan tetap kena jaga..
AKu mampu doa je utk ko..semoga segalanya dipermudahkan utk ko TT..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 11:51 PM | Show all posts
U better start dari skrg bila masa mengandung, perlu lebih perhatian dan kasih sayang dari suami. Nak buat pe'el pun boleh. Tapi better if u manja and lemah or letih selalu.
Alasan pembawakan budak. Jgn nampak kuat sangat. Sebab lain kali bila mengandung lagi, dia tahu u can take it.
Tiap kali adik dia buat hal, u pun guna kandungan u sebagai alasan.
Eg. tak larat, letih, pening,tak boleh bau itu ini dsb
Dan jgn argue dgn suami pasal hak. Just mintak je hak u baik. Buat muka kesian pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 20-3-2017 04:45 PM
akak nak tulis sesuatu tapi akak risau nanti TT kecik hati dengan akak pulak.

Biar aku cakap bagi pihak akak... Pasal aurat kan?  Yes pasal TT kata kat rumah mertua kena jaga aurat dengan adik2 ipar semua kan?  Sampai berdarah2 hidung... Kalau memudaratkan kenapa tak nak bukak tudung?  Akak tgk how pariah agama dan pakar2 aurat dah meracuni fikiran ummah?  Walaupun aku berfahaman yang rambut wanita bukan aurat... Tapi TT ada otak guna lah common sense.... Ni lah hasil didikan pakar aurat..  
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 08:07 AM | Show all posts
kesian ko ni dik..ko sendiri leh fikir apa yang terbaik untuk diri kau dan anak yang bakal lahir tu..cubalah tanya pendapat orang tua dulu, mereka lebih dulu makan garam mungkin ada tindakan yang boleh diambil..kalau fikir pasal duit memang buleh sakit jiwa dibuatnya..akak simpati dengan ko dik

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 10:39 PM | Show all posts

.. hmmmm ... kesainjugak kat TT ni .. mangandung pelamin .... suamisa kit sawan .. duit takdak ...

tapi tu la ... kenaap TT takmo balik rumah mentua? panas macam neraka sekalipun .. tidurlah semalam dua ......

allah bagi cash ke apa ni?

semoga TT dapat cari jalan penyelesaian.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091637s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list