Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44707
View
139
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-3-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nuerulcayang replied at 19-3-2017 01:57 PM
so apa resultnya...x pm ke forumer yg mntk ic laki tu.....

Sabar ye. Dah pm. Tengah tnggu jawapan. Harini ahad. Tunggu la waktu bekerja
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh sorg tu polis lh.. mmg xnmpk mcm dh kawen, nk kuar anytime blh, nk wassap salu pn xde mslh..skali bile selidik betul2 bru tau suami org.. deme2 yg dh kawen ni kt media sosial pn xnmpk mcm dh kawen..klu perempuan yg pjj ni ank dgn deme, so xde lh nmpk bujang..lelaki blik hujung minggu je,tu yg feeling bujang salu..serik dh skang ni.. bile berkwn pn jd mcm kwn tt lh, asyik was2 je..nk knalkn kt mak pn fikir seribu kali dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
princessjay replied at 19-3-2017 06:29 PM
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh s ...

Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng2 single. Rutin harian dia pun mmg mcm pompuan single je (kawan aku kaki upload segala mala aktiviti dlm fb). Penah tanya kenapa xbwk akak sekali kawan aku ni ckp nnt tak bebas bnyk pulak cost nk kena kuar  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
suka2 replied at 19-3-2017 07:08 PM
Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng ...

Yela..perempuan pn ade yg mcm ni tp aku rase lelaki lbh susah nk detect kawen or x..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
princessjay replied at 19-3-2017 06:29 PM
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh s ...

Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. So nampak macam tak kawin lagi la. Padahal bini kat kampung. Dia ni akhir bulan 2 kawan aku cakap dia kursus kat johor. Awal bulan ni pun kata kursus lagi kat johor. La ni mc pula balik kampung kat johor. Jangan2 dok ulang alik jumpa bini. Setakat amik pic kaki berbalut..sape2 pun boleh buat
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:30 AM | Show all posts
Kasihan perempuan zaman sekarang.. Susah mencari jodoh yang ikhlas...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:58 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

teringat cerita abang jamil dalam madu 3
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:07 AM | Show all posts
suka2 replied at 19-3-2017 07:08 PM
Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng ...

perempuan kalau badan sekeping & takde buncit mmg susah nak detect. akak pun susah nak cam kecuali tengok tangan aje.
kalau perempuan tu badan gemuk & buncit, akak anggap ppuan tu dah kawen aje. senang.

lelaki susah detect lebih2 lagi kalau masih slim & nampak muda.
boleh detect dari pengalaman berborak aje2. laki orang mmg pandai berborak. itu aje.
orang bujang boleh berborak sakan, susah nak jumpa. (dari hidup realiti la)



Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:10 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

polis byk buncit. takyah risau nak cam dah kawen ke belum.
kalau askar ye..kena risau sbb majoriti akan PJJ dgn bini pastu badan masih slim. askar selalu ada check BMI. BMI tak boleh lebih.
kekadang derang sepakat oo.tak cakap apa2 even dlm FB. FB tu, dia add ramai perempuan & kawan2 dia. kawan2 dia pun diam aje kalau ada kawan perempuan ajak dating terang2 kat post dia. (fb misti la tak fren dgn bini. gilo ke apo fren dgn bini)

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:35 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

kursus kat johor yer???
sebijik kawan aku kelentong aku nak gi dating kat johor
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:34 PM | Show all posts
cara mudah nak check....
dapatkan call opis.....
telefon opis.....menyamar .... saya siti dari bank rakyat....cawangan xxxxxx ingin buat semakan pegawai ini. pegawai ini  telah memohon pinjaman xxxxx. saya memohon untuk buat semakan  pegawai ini..1. adakah pegawai...ini bertugas disini.......2. status pegawai ini dah berkahwin ke....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:20 PM | Show all posts
dah balasss kay
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 02:14 PM | Show all posts
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:59 PM | Show all posts
xephyra replied at 20-3-2017 02:14 PM
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur

lega la kawan ko TT..apalagi dah boleh nikah dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 03:09 PM | Show all posts
myakayina replied at 20-3-2017 02:59 PM
lega la kawan ko TT..apalagi dah boleh nikah dah...

kan..aku pun lega. selesai sudah tugas. benang dah boleh close dah. harap diorg bahagia la till jannah
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 20-3-2017 02:14 PM
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur



Takut plot twist boipren dia porumer yg pm ckp cek status dia bujang tu    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 02:52 AM | Show all posts
pocongkiutss replied at 21-3-2017 01:29 AM
Takut plot twist boipren dia porumer yg pm ckp cek status dia bujang tu

adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke mana2 saje ke??
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...


Mana ada wajib bawa pun..kalau pjj lagi la mmg org tu boleh tinggal je khen
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:48 PM | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...

i dah kahwin 6 tahun... kami tak buat pun kad nikah
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:06 PM | Show all posts
xephyra replied at 21-3-2017 02:52 AM
adoyai..jangan cakap gitu..tak kot..jap..kad nikah wajib ke sekarang? laki pompuan wajib bawa ke m ...

Kad nikah tu tak wajib buat pun.

Macam mana confirm bf dia masih bujang?
Kawan iolss pernah juga minta tolong check status bf dia yang I kenal masa sek rendah dulu.
I suruh dia google je nama penuh bf dia tu.
Tup tup keluar senarai murid satu kelas dari sek ABC.
Kawan I google pula nama budak tu, keluar FB.
Maka terbongkar semua kisah
Dah tak boleh nak kata apa dah, bf mengaku bujang teruna tapi ada anak darjah 4 rupanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087966s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list