Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44085
View
139
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-3-2017 02:06 AM | Show all posts
mrs_salvatore replied at 17-3-2017 11:54 PM
Member aku laki org.  Tgk luaran nampak baik dan setia, tapi pasang awek. Dalam pasang awek tu,ceh k ...

kes macam ni buat kaum pompuan risau. laki ni pun nampak baik je. yee..setakat ni memang baik. tak kantoi ape2 lagi. tapi tetap risau. macam kes aku sendiri 2 tahun lepas. dekat status wechat, fb..selalu mengeluh..bila nak jumpa jodoh la..bila nak kawin la..aku pun mati2 ingat single lagi. tup2 kantoi..dah kawin rupanya. gado kejap kami kat wechat. lepas tu aku bleh plak jadi besfren bini dia. hari2 bini dia mengadu pasal laki dia tu. kaki pompuan. kaki sex

bukan 1 awek, bukan 2, bukan 3..banyak weii n ada sorg ex gf dia..jadi gundek sejati. wife dia kata..mana2 gf dia..semua dia penah main. mujur aku tak sempat jumpa dia lagi. hah..aku couple tanpa jumpa. tak sempat nak jumpa pun..dah puasa. syukur tak jadi mangsa kerakusan dia. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 02:06 AM
kes macam ni buat kaum pompuan risau. laki ni pun nampak baik je. yee..setakat ni memang baik. tak ...

Aku plak kawan ngan skandal sexting kawan aku tu. Skandal dia pun sbnrnye takde la smpi main ngan kawan aku tu takat sexting gitu2 je.  Tapi skandal aku tu citer kawan tu kekonon baik la nk jadikan gf dia tu isteri yg sah la xnak kawen larik nak kawen secara proper ape la, tapi ngantar mesej lucah kt skandal. Skandal tu pun cakap dr ada perasaan terus nyampah.  Lelaki mcm tu hipokrit lebih.  Sebab tu kami plan nk carik wife dia nak citer suami puan mcm ni mcm ni.  Memang sungguh ko tgk kawan aku ni muka ustaz ustaz suci murni tapi pasang keliling
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:20 PM
aku ni ha tak memasal terlibat. member aku ni meroyan..akhir2 ni laki dia lain macam. sekarang tak ...

Alamak kesiannya kawan kau. Harap urusan dia dipermudahkan. Nak cari bf pun susah zaman skrg ni kan.    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 10:29 AM | Show all posts
mrs_salvatore replied at 18-3-2017 06:24 AM
Aku plak kawan ngan skandal sexting kawan aku tu. Skandal dia pun sbnrnye takde la smpi main ngan  ...

dia ni pun muka bajet2 ustaz. upload pic kat mekah buat umrah..up status islamik. pic dia pun pakai jubah..bersongkok..kopiah..bajet alim betul la. ni namanya penunggang agama. setan betul. 1 lagi lupa aku nak bgtau..dia ni pjj dgn bini dia. bini dia dok dgn family kat shah alam sambung master. bini dia cantik giler kot. dia plak dok ipoh dgn family dia..dip pun tak abis. mengabihkan boreh je

dia ni memang jenis bangang la. mesej2 yg dia bg kat bini dia..dia forwad je kat aku n awek2 lain. banyak benda yg dia kantoi. tu la..suka main copy paste sekali tercopy dengan nama pompuan lain yg dia chat. nama sexmariam kot apejadah tah.

lain2..dia gi block aku kat wechat. katanya wechat dia prob..org hack. tapi aku tengok profile picture tukar2. fb pun sama..dia taknak aprove aku punya fren request..katanya takde fb. tapi masa hari lain kami gaduh..dia tercakap pula dia ada fb..hahaha..bangang. kat fb dah la buat public..siap tukar2 cover profile dan promote bisnes dia. lepas tu dia kata plak fb dia pun kene hack. hack hotak dia..takkan orang hack siap promote bisnes dia. baik betul hacker tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 10:36 AM | Show all posts
aciklola replied at 18-3-2017 08:51 AM
Alamak kesiannya kawan kau. Harap urusan dia dipermudahkan. Nak cari bf pun susah zaman skrg ni ka ...

malam jumaat lepas..member aku siap buat solat hajat n istikharah. Alhamdulillah..semalam bf dia contact dia. katanya masuk hospital..operate kaki. laa..masa jumpa sebelum tu tak bagitau plak member aku ni. buat orang lain susah hati je. watsap dia bengong kot. member aku cakap..mesej pegi 1 tick. profile picture dah boleh nampak..siap nampak online lagi. ingatkan kene block..boleh eh gitu..user tu tengah online..siap berbalas mesej..tapi mesej member aku tu macam tak pegi..1 tick je. tu yang member meroyan macam kene block. haha

bf dia dah balik kampung dah sekarang..mc 3 minggu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 10:36 AM
malam jumaat lepas..member aku siap buat solat hajat n istikharah. Alhamdulillah..semalam bf dia c ...

Masuk spital operet kaki operet bahu ligamen koyak jaga bapak kat spital mc berminggu kat kampung yg xda line maxis fb lama tak bukak ni semua alasan cliche. Skrip lebih kurg sama nak lari dari gf baru kenal yg x capai standard piawaian. Harap kawan TT bersedia dgn sebarang kemungkinan. Tah2 mamat tu diam sekejap sbb bini bersalin    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 11:41 AM | Show all posts
suka2 replied at 18-3-2017 11:35 AM
Masuk spital operet kaki operet bahu ligamen koyak jaga bapak kat spital mc berminggu kat kampung  ...

dia bagi bukti..tunjuk kaki dia yang berbalut. jangan dia buat mcm cerita p.ramlee sudah. aku pun pikir gak..takut balik kampung jaga bini bersalin. haha..jahat aku ni

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
klu polis ati2 laa..dh byk kli dh kena. kena push la tnya mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:08 PM | Show all posts
kalau tanya family lelaki pun,kadang2 ada yang bersekongkol dgn nk lelaki diorang.dh kawen kata belum kawen.sebabnya mak takutkan anak lelaki,jadi ikutkan aje perangai anak lelaki tue nak berkawen banyak.orang kalau nak menipu,memang panjang akalnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 18-3-2017 06:08 PM
kalau tanya family lelaki pun,kadang2 ada yang bersekongkol dgn nk lelaki diorang.dh kawen kata belu ...

Betul..lebih kurang kes macam ni gak la..kawan aku yg lain penah kena. Tup2 kawin dengan orang lain. Padahal famili si laki..pompuan tu dah kenal dah semua. Takde sape pun bagitau si laki ni nak kawin dengan orang lain. Mau mental kawan tu..dah bertahun kawan aku ni single..sampai sekarang. Sampai pernah la dia refer kat kaunselor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
donashikun replied at 18-3-2017 02:14 PM
klu polis ati2 laa..dh byk kli dh kena. kena push la tnya mcm2..

Ape yang nak kena tanya tu??
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:46 PM | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 10:46 AM
Betul..lebih kurang kes macam ni gak la..kawan aku yg lain penah kena. Tup2 kawin dengan orang lai ...

kadang2 family takut dengan anak laki tue yang 'sukarela' menipu.kawan saya pun kena tipu.jumpa family lelaki,mak mertuanya kata anak lelakinya dah bercerai,rupanya tak bercerai pun.bermadulah kawan tue.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:02 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 03:38 PM
sekarang ni macam2. laki dah berbini banyak pun nampak macam single. ni yang aku selalu peratikan  ...

kalau geng sekepala, takdenya nak sorok.  Adik ipar aku nikah adik aku diiringi kawan-kawan rapat je, keluarga pun tak tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 12:12 AM | Show all posts
aurorae replied at 18-3-2017 08:02 PM
kalau geng sekepala, takdenya nak sorok.  Adik ipar aku nikah adik aku diiringi kawan-kawan rapat  ...

tah la..taktau. macam2 perangai. susah nak cari yg betul2 baik dan jujur sekarang. harap laki ni betul2 jujur la dengan kawan aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:03 AM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:31 PM
apsal nak block plak? elok je diorang sebelum ni. dan2 lepas kenalkan kat mak..terus tinggal? kesi ...

Laki tu sebenarnya nak ni.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Zmn skg nk kawin pn was2 kn smpi tahap csi psgn tu bujang ke idak... ni smua salah siapa...? manusia skg manyak menipu.. tmbh2 lg skg ni ibu2, bapa2 semua yg umo 30-40 masih hot cm anak dara/teruna
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:12 AM | Show all posts
Ur friend da block uols eh.. last bet is to tell the situation tu her siblings. Let them handle. U have done ur best. So now its up to her to listen and weigh the matter herself. She is a grown ass woman. If she has done the worst thing i.e marrying laki org tu and end up in dispair, serahkan aja SOP mintak cerai.

People do stupid thing when they are in love. They dont reason in logic. So let her be.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:28 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 19-3-2017 09:12 AM
Ur friend da block uols eh.. last bet is to tell the situation tu her siblings. Let them handle. U h ...

tak block..mungkin masalah watsap kot. text yang kawan aku send tu si laki dah receive dan boleh baca. si laki dah call pun kawan aku tu jumaat lepas dan explain. siap bagi gambar bukti lagi

haihhh..payah la laki zaman sekarang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:30 AM | Show all posts
mujer_in_espejo replied at 19-3-2017 01:48 AM
Zmn skg nk kawin pn was2 kn  smpi tahap csi psgn tu bujang ke idak... ni smua salah siapa...? :mad ...

tu la tak kisah la laki ke perempuan..ramai je menipu. pompuan takut nak kawin dengan laki sebab takut si laki tipu status. laki pula takut nak kawin dengan pompuan sebab rata2 pihak pompuan la ni letak hantaran tinggi2

mereput la korang berdua..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:57 PM | Show all posts
so apa resultnya...x pm ke forumer yg mntk ic laki tu.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085054s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list