Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3568
View
59
Reply

DIpersimpangan Dilemma...........

[Copy link]

Author: maaanaakautau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-3-2017 06:27 PM | Show all posts
Edited by maaaanakautau at 17-3-2017 06:28 PM
Genkidesuka replied at 17-3-2017 11:52 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Anak aku tak boleh cope kelas tu sbb cikgu2 ajar laju.   Kelas pandai  ...

Salam,
She qualified to be in the TOP class based on her results aka merit kan???? So what's the isu??? Tak boleh cope kelas sbb cikgu2 ajar laju??? Harlowwwww I tell you what was her real problem...... She has been too complacent with  the rate of teaching in the 3rd class sehingga mentalitinya dah stuck to think that she cannot pushed herself more when she is in the TOP class.......And what did you do as parents??? Relent???? OMG?....takut kalau hang gave her that extra push and moral support , she would crumble???

Ini Yang manak benci dgn students Melayu.......when you have that opportunity to be at the TOP...to compete with the cream of crops, based on your merit...cepat mudah mengalah...sebab minda Dah terlalu dimanjakan...oh class ke3, I can do at my own pace.........harlowwwwwwww??? You think the world that we live in today, can wait for you all the time if you fail to seize the opportunity when you have it????

Seriously genda, no offence...I think you had done injustice to your Daughter Nee...period.......

Please tiupkan kata kata ke Dalam kepala otak dia that as Long as she is not ready to change her attitude, to push herself ever more stronger and  that she needs to be among the best to be able to get the very best out of her...then tell her don't waste her time and  tax payers money...studying abroad....Duk bawah ketiak ummi Dia dok ngadap forum sudah....












Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 06:36 PM | Show all posts
Edited by maaaanakautau at 17-3-2017 06:37 PM
Genkidesuka replied at 17-3-2017 01:27 PM
Dah ye Manak.  Sampai sini je la.  Anak aku pun baca ni.  Dia kata, dah la ibu jgn layan dia ni.  :l ...

Sampai Kan Salam manak pada dia...kata kat Dia...her 3 rd class mentality will not get her anywhere until she dares to challenge herself to be among the best..to get the best out of her....never settle for second or third best..just so to suit her so called paced.....DARE TO DREAM.......sematkan motto ini dalam hatinya...jangan jadik lembik macam Ibu nya....

Reality hurts genda...manak paham...bagi tahu Dia...Dia boleh jadikan nasihat manak ini sebagai pembakar semangatnya atau pembunuh segala aspirasinya....



Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum Manak,

Iyalah.  Terima kasih byk ye.  Sbbkn kau beriya-riya tembak, tadah telinga je la.  Aku tkmo disclose full story kat internet ni.  So kau pun ada hak la nk tembak based on input yg kau dpt.  Again, tq ya.  Susah2 je.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:03 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-3-2017 09:38 PM
Assalammu'alaikum Manak,

Iyalah.  Terima kasih byk ye.  Sbbkn kau beriya-riya tembak, tadah telin ...

Salam,

First time manak dengar orang Yang mintak sampaikan salam di jawab dgn iyalah....naper ummi, mind Tak fokus kah????

kenapa gunakan istilah beriya iya tembak ummi???? Ummi terasa kah? Atau camna????

manak kasi pandangan based on apa Yang diinputkan...so kalau ummi sedar akan perkara ini kenapa nada ummi macam Tak happy jerk kena tembak seperti Yang ummi sebut sebut nee???

diberi peluang based on her merit Tak mahu diambil....nak ikut kepala otak sendirik...kohnon at her own pace...dalam kelas ke 3.. kendian dapat results so so, berangan nak kuar negeri....

Harlowwwwwwwww?????





Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum Manak,

Yg kau pi baca dgn nada tak happy, bunyi tak happy le.  Cubalah baca komen aku dgn nada riang.  Aku senyum tu kan kt ujung komen.

Yg minta oversea tu, biarlh dia minta.  Dh layak minta kan.  Dpt tk dpt lain cerita.  Bukan tu je yg dia minta.  PASUM, PALAM pun minta juga.  Ada rezeki dpt mana2, Alhamdulillah.  Tk dpt pun Alhamdulillah.  Kita cuba lain kali pula.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:46 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 21-3-2017 12:59 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Yg kau pi baca dgn nada tak happy, bunyi tak happy le.  Cubalah baca kom ...

Salam ummi,

Dah sampaikan Salam manak pada Anak ummi itu Kah belum???? Atau nanti bila ummi jawab post manak Yang ini akan sebut iya lah lagik???!

Nada tak happy???? jika manak gunakan your same justification, si bujal Yang ummi nampak at the end of my komen tuh sedang kasi hang karate chop Kah???? Atau fuming mad????? Cer habaq......

bagi tahu kat Anak hang tuh lagi, jika berjaya pi obersea samada atas dassar merit atau betul Dia Yang berminat atau ummi Dia Yang macam dulu "Tak mo Cuba??? Takmo Cuba???", dan setelah berjaya complete her studies nanti, jangan lupa sumbang Kan tenaga semula pada Nusa dan bangsa...bukan Dah sedap duduk sana kat Negeri orang...Dah habis belajar, Takmo balik....kasi beban kat masyarakat disana pulak.....

Ok???

( tengok gelak  si bujal  Nee betul betul...pakai kanta purple ummi kalau masih kabur)






Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:21 AM | Show all posts
maaaanakautau replied at 21-3-2017 05:46 AM
Salam ummi,

Dah sampaikan Salam manak pada Anak ummi itu Kah belum???? Atau nanti bila ummi jaw ...

Assalammu'alaikum Manak,

Aku dah sampaikan salam kau.  Dia jwb dah pun ha.  

Sorry, Manak.  Aku tahu kau suka guna emoji baby dok buat somersault tu.  Aku ingatkan tu maksud dia play innocent.  Bukan yek?  Sorry.  Ehhh kau tahu nama Bujal?  Dulu ada satu komik femes nama Komik Bujal.  Ke mmg nama Bujal tu common n aku yg tak tahu?  

As for now, kena tunggu dpt tawaran dulu.  Kalau anak aku berjaya dpt tawaran tu, Alhamdulillah.  Lepas tu kena score pointer kat tmpt persediaan, dptkan tmpt kat U oversea n belajar sampai grad.  Usaha, doa dan tawakal sentiasa.

Ada kwn aku suruh aku minta tolong dgn org dlm XXXX.  Dia kata anak aku tak boleh main gamble je apply mana2 ikut procedure.  Hmm kita org tak nak la buat mcm tu.  Aku tak suka, suami aku tak bagi, anak aku pun tak nak.  Rasa mcm cheating je pakai org dlm ni.  Mcm tak berkat je.  Biar tak dpt, dari dpt through that manner.  Ni crossroad juga ni.  Tp exit org dlm ni, kita org remove awal2.  Pd kau la kan, tu kiranya mencantas peluang anak aku ke mcm mana?  

Aku pakai spek pun kabur lagi ni.  Rasa mcm nak develop mild dyslexia pun ye ni.  Tu la kan, Allah bg hint through my eyes.  Tazkirah la tu kan, Manak.  Usia dah semakin senja.  Jgn cari dunia, tapi burulah akhirat.  Tujuan hidup dan berdakwah bukan utk dipuji manusia.     

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:11 AM | Show all posts
Edited by maaaanakautau at 22-3-2017 09:16 AM
Genkidesuka replied at 21-3-2017 09:21 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Aku dah sampaikan salam kau.  Dia jwb dah pun ha.  

Salam.........
Nee nak Tanya...your walks of Friends memang ramai dari kalangan muka muka kabel kah ummi????

for them to even opened their mouth to ask you to contact orang dalam speaks volume of how they respect or not you and your hubby......

Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:54 AM | Show all posts
maaaanakautau replied at 22-3-2017 09:11 AM
Salam.........
Nee nak Tanya...your walks of Friends memang ramai dari kalangan muka muka kabel k ...

Assalammu'alaikum Manak,

Entahlah Manak, tak nak le buruk sangka.  Tp tu la kan, ramai org kita ambil ringan perkara ni.  Alasannya, pyh nak dpt zmn sekarang ni ramai budak pandai2 so kena pakai kabel.  Dgn tak sengaja, dah mcm tidak percaya dgn rezeki yg Allah dah tetapkan.  Na'uzhubillah min zalik.  Nak selamat (dunia akhirat), elok kita ikut saja laluan yg transparent.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 10:09 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-3-2017 09:54 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Entahlah Manak, tak nak le buruk sangka.  Tp tu la kan, ramai org kita ...

Salam,

"Jika kami perlu mengerah segenap  keringat kami sendiri  to see our kids through their entire education life...kami akan lakukan nya.......biarler bantuan diluar sana in whatever  form ...goes to those  yang betul betul memerlukan"

Do we still have these kind of parents today, you think??????


Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 10:32 AM | Show all posts
maaaanakautau replied at 22-3-2017 10:09 AM
Salam,

"Jika kami perlu mengerah segenap  keringat kami sendiri  to see our kids through their  ...

Assalammu'alaikum Manak,

Here, here!  

(Walaupun Manak tak nmpk dan takkan percaya, Allah tahu.  Itu cukup buatku.)

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 11:52 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-3-2017 10:32 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Here, here!  

Salam,

Darn..manak should have put disclaimer kat posting manak yang ummi reply sehingga sampai ada nada terasa dalam diri ummi kan????

Ummi baru sebut...ambik Yang baik jerk dalam tred luahan tuh kan????

Hmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautau replied at 22-3-2017 11:52 AM
Salam,

Darn..manak should have put disclaimer kat posting manak yang ummi reply sehingga sampai ...

Assalammu'alaikum Manak,

Dah jd buruk sangka kt kau pulak.  Sorry byk2 eh?

Ciao dulu.  Migraine is knocking.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:52 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-3-2017 12:47 PM
Assalammu'alaikum Manak,

Dah jd buruk sangka kt kau pulak.  Sorry byk2 eh?

Salam ummi,

Semalam manak Dah maafkan ummi utk Hari ini....nampak tak bezanya manak dgn ummi??


Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 04:17 PM | Show all posts
sian manak... bertahun menaruh hati kt singlemum, tp x dilayan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 04:32 PM | Show all posts
carly_lah replied at 24-3-2017 04:17 PM
sian manak... bertahun menaruh hati kt singlemum, tp x dilayan....

harlowwwwwwwww Carla rino .. kalau hang takda nak pandang kat manak......kasi toleh sikit kat Jackie manak boleh Kah??


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautau replied at 24-3-2017 04:32 PM
harlowwwwwwwww Carla rino .. kalau hang takda nak pandang kat manak......kasi toleh sikit kat Jack ...

Apa saja yg ada sangkut paut dgn manak, carly x hingin nk toleh... Jeling pun x mau...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 05:53 AM | Show all posts
carly_lah replied at 27-3-2017 02:03 PM
Apa saja yg ada sangkut paut dgn manak, carly x hingin nk toleh... Jeling pun x mau...

Betul3x......dan sebab ini jugak  hang  berada dalam benang ini.......

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Monafake replied at 10-3-2017 11:59 AM
i am flying high .....  maaf my life tak macam kamu manak. stuck in the jem at FD bert ...

Hahahahaaaa funnehhh  
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Lol ko da nk kawin ke manak oii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112389s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list