Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5757
View
123
Reply

SAPER ADE PENGALAMAN SUAMI AMBIL DRUGS

[Copy link]

Author: danaurindu       Show all posts   Read mode

Post time 10-3-2017 03:33 PM | Show all posts
selalunya org yg ambik drug yg dah brtahun2 ni mmg dah susah nk berhenti..mcm dah jd lali dah..tambah kalau ada pengaruh2 negatif sprti kwn2,lg ssah nk berhenti..cepat je terjebak..apa yg awk buat tu dah terbaik utk dri awk..sebelom bnda bruk2 jadik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2017 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
jijee replied at 10-3-2017 03:33 PM
selalunya org yg ambik drug yg dah brtahun2 ni mmg dah susah nk berhenti..mcm dah jd lali dah..tamba ...

Tq jijie...buat mse skg itula yg terbaikk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2017 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pawie replied at 10-3-2017 03:17 PM
simpati apa yang berlaku
semoga tabah menghadapinya......kuatkan semangat....
tak rugi pun ber ...

Kan...mgkin bahgie lg sorg2 ngan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tabahla TT. ai tau bukan senang tambah lagi usia pekahwinan 6 tahun lebih dah. semoga TT bersabar dan pikir dengan rasional.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq...mmg bkn mudah...tp itula yg terbaik buat mse ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq...mmg bkn mudah...tp itula yg terbaik buat mse ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Move out from your marriage sis. Jgn bg harapan lnsg dah.lelaki dia xkan berubah selagi dia sendiri x berubah. Ive seen one in my hubs family. Bini bertahan dah 13taun kawen x pernah berubah..aku doakan spesis ni mayi cepat! Menyusahkan masyarakat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 05:59 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 13-3-2017 05:37 PM
Move out from your marriage sis. Jgn bg harapan lnsg dah.lelaki dia xkan berubah selagi dia sendiri  ...

Apa doa macam nee makcikKGB??? Nanti orang lain yang hang doakan mati, segar  bugar sihat, laki baru hang pulak Yang mati...memang hang suka Kan?? Supaya hang boleh continue ngan scandal hang Yang menanti diluar sana??

Cuba kawal emosi tuh.....kalau pun Tengah datang piyed, also bukan alasan ok?!



Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanaakautau replied at 13-3-2017 05:59 PM
Apa doa macam nee makcikKGB??? Nanti orang lain yang hang doakan mati, segar  bugar sihat, laki ba ...

Hahaha..mmglah period.tp manusia macam ni x payah hidup manak.biar mampos cepat.nnti merebak kan masyarakat. :
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:44 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum TT,

Semoga TT tabah dan kuat.  Semoga TT bertemu dgn ketenteraman baharu yg dpt memberi kebaikan kpd TT dan anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:43 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 14-3-2017 09:44 AM
Assalammu'alaikum TT,

Semoga TT tabah dan kuat.  Semoga TT bertemu dgn ketenteraman baharu yg dp ...

6 tahun lebih katanya ummi...kalau ummi manak rasa takda nak sampai tunggu setahun kan, ummi, kan,kan,kan????

Bak kata robin...ummi kalau petik jari sekali..bersepah mat bangla beratur kat luar sana ambik nombor Kan????






Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:48 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 13-3-2017 08:30 PM
Hahaha..mmglah period.tp manusia macam ni x payah hidup manak.biar mampos cepat.nnti merebak kan m ...

Hang Nee kalau piyed  memang pangai hodoh eh macam si robinnnn tuh makcikkgb????

Hang sorang jerk nak hidup..??? Hang Tak boleh nak coexists kah dgn golongan Yang hang doakan suruh cepat mati Nee?????...Kalau hang terus berdoa pada perkara Yang baik...semoga diberi peluang kedua olehNYA utk golongan camnee...agar dapat kembali kepangkuan masyarakat..berat sangat Kah hang nak panjatkan doa macam tuh????

Bukankah doa itu adalah senjata orang orang mukmin???

Udah pi salin pampers hang tuh.....bacin tau..........







Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:51 PM | Show all posts
apa ni asik petik nama kita..nama org lain la pulop
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:59 PM | Show all posts
rospinki replied at 14-3-2017 12:51 PM
apa ni asik petik nama kita..nama org lain la pulop

dah hang yang paling dekat dgn hati, jari dan bibir kissable manak...What to do????

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanaakautau replied at 14-3-2017 12:48 PM
Hang Nee kalau piyed  memang pangai hodoh eh macam si robinnnn tuh makcikkgb????

Hang sorang je ...

Likewise ler manak..get lost je depa semua ngan manak sekali sampah fd
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 03:24 PM | Show all posts
maaanaakautau replied at 14-3-2017 12:43 PM
6 tahun lebih katanya ummi...kalau ummi manak rasa takda nak sampai tunggu setahun kan, ummi, kan, ...

Assalammu'alaikum Manak,

Rasanya kau salah baca ni.  Walaupun TT dah 6 tahun berkahwin, baru2 ni je dia tahu tabiat suaminya. Suami TT rupanya mmg dah lama ambil benda ni even before kahwin lagi.  Dah kahwin stop kejap, then 2 tahun baru2 ni dia ambil balik.  And somehow baru ni TT dpt tahu.  Itu yg aku faham dari penulisan TT.  Sorry ye TT, kalau silap.  Sbbkan rasa tertipu, TT pun tuntut cerai fasakh.  If I were in here shoes (na'uzhubillah min zalik), aku akan ambil tindakan yg sama.

Kalau aku petik jari, kucing aku yg dtg, Manak.  Feral cats pun dtg jugak.  Kalau aku muda jelita lagi dan ada jodoh lain, ada la org dtg minta.  Ni dah kedut2, gelebeh2 sana-sini, bak kata org putih, sesuailah I know my place.  Kejap sakit lutut la, sakit pinggang la, BP naik la, semput la.  Buat nyusahkan org je kan?  Lama2 suami baru nyampah pulak tak layan mkn pakai dia elok2.  

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 05:41 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 14-3-2017 03:24 PM
Assalammu'alaikum Manak,

Rasanya kau salah baca ni.  Walaupun TT dah 6 tahun berkahwin, baru2 n ...

Salam ummi,

jangan ler terlalu merendah diri sampai sebut Dah menggelebeh segala ummi........  takkan drop sampai menyapu lantai benda Yang melekat tuh, nak sebut sebut gelebeh Nee????







Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 05:42 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 14-3-2017 01:54 PM
Likewise ler manak..get lost je depa semua ngan manak sekali sampah fd

Nanti kalau ditakdirkan anak hang pulak jadik pemadat...manak nak tengok hang sumpah Dia jadik kapal titanic...ok???



Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 09:42 AM | Show all posts
u did the right thing TT...just tinggalkan suami...sbb trust me...once kita terlibat dgn dadah...sgt la susah nak berhenti...keluar masuk pusat pemulihan pon tak menjamin yg dia akan tinggal that thing...

I ada 2 org neighbours...kes mcm TT...

sorang tu anak dah 3...umur pon nak dekat 40...
keluar masuk pusat pemulihan...tapi tak berubah2...
isteri dia mmg redha gila la kot..
sanggup bertahan sampai skrg...tak cerai2 pon laki nyer...
lps kuar pusat baik la kejap 2 3 bulan..dok rumah..
lps tu star kuar malam segala..then kena tahan balik..

yg sorang lagi tu..pasangan muda..baru kawen jer..
anak pon baru sorg...kantoi amik drugs..wife dia terus blah balik dok dgn parents..
I think diorang dh divorce sbb lama dah tak Nampak wife dia..
kitorg syak dia amik drugs sbb kt rumah dia ramai mat rempit melepak..
siang malam mesti ada org dtg...kira rumah tak pernah kosong..
pstu yg dtg tu pon muka toya je...cakap2 kuat2..rem moto kuat2..
sekali tu kitorg report polis..bila kereta peronda lalu, besepah lari....

selagi ada pengaruh kawan2..n dia sendiri tak de daya nak berubah..
baik la TT back off..kesian kt anak2 nti hidup dlm family environment tak sihat..
tgk ayah panas baran..ayah asyik tido tak bangun2..ayah ckp merepek sbb otak tgh high..
seriously not good for your kids...

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:19 PM | Show all posts
meols cerai sbb dadah ni, sengsara kawen ngan taik syabu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078495s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list