Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6533
View
123
Reply

SAPER ADE PENGALAMAN SUAMI AMBIL DRUGS

[Copy link]

Author: danaurindu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-3-2017 11:47 AM | Show all posts |Read mode
Saya br dpt tau yg suami ambil dadah jenis syabu...dah kawin 6thn plus2 br dpt tau...bygkanla perasaan time tu...dahla tengah mengandung 7bln...now dlam proses permohonan fasakh...tp boleh ke org yg ambil durgs ni berhenti n tgglkan trus ketagihannye tu???????
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 11:55 AM | Show all posts
Allahuakbar...kesian kat u....
susahla nk berenti, 6 tahun dgn u, sebelum kawin dgn u ntah dah berapa lama pula...
byk risiko nk kena tanggung tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:02 PM | Show all posts
harrypoter replied at 8-3-2017 11:55 AM
Allahuakbar...kesian kat u....
susahla nk berenti, 6 tahun dgn u, sebelum kawin dgn u ntah dah bera ...

sblm ni ade ambik katenye..lps tu berhenti...n then ambik balik dlm 2thn ni...die xdela naik kaki tgn smpai lebam..tp penderaan mental lg teruk...ade naik tgn tp xlebam2 la...xckup bukti nak kate yg die dere kan...ntahla..mmg ssh la nak terime semue ni...

kalo cte bab ppn lagila...dr mle kawin lg da byk kali kantoi msg dgn ppn lain...msg yg lbh dr kawan plak tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:02 PM | Show all posts
harrypoter replied at 8-3-2017 11:55 AM
Allahuakbar...kesian kat u....
susahla nk berenti, 6 tahun dgn u, sebelum kawin dgn u ntah dah bera ...

sblm ni ade ambik katenye..lps tu berhenti...n then ambik balik dlm 2thn ni...die xdela naik kaki tgn smpai lebam..tp penderaan mental lg teruk...ade naik tgn tp xlebam2 la...xckup bukti nak kate yg die dere kan...ntahla..mmg ssh la nak terime semue ni...

kalo cte bab ppn lagila...dr mle kawin lg da byk kali kantoi msg dgn ppn lain...msg yg lbh dr kawan plak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 12:16 PM | Show all posts
sy ada kenal 2,3 org yg ambil benda ni....pun sama dah ada family, tak perlu la sy ceritakan azab sengsara isteri dan anak2 dia, sy rasa awak lagi tau, kalau tak dpt apa yg dia nak sanggup buat apa saja. dua2pun sama keluar masuk pusat pemulihan/penjara...
pengujungnya kena penjara dlm jangkamasa yg agak lama sebab jenayah berat, nasihat sy kalau dia taknak tinggalkan bendatu elokla minta dilepaskan
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 12:31 PM | Show all posts
danaurindu replied at 8-3-2017 12:02 PM
sblm ni ade ambik katenye..lps tu berhenti...n then ambik balik dlm 2thn ni...die xdela naik kaki  ...

Your sexual life camna??? Over the TOP??? Sebab menurut mimik, isteri isteri penagih Yang pernah Dia interbiu rata rata kata the only reason why they are holding on to the marriage, coz the sex has always been second to none.....
Hang sendirik camna???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:44 PM | Show all posts
maaanaakautau replied at 8-3-2017 12:31 PM
Your sexual life camna??? Over the TOP??? Sebab menurut mimik, isteri isteri penagih Yang pernah D ...

sexual life???usband diver balik seminggu seklai...so now u can know la my sexual life...tp,tu bknnla bnde yg terpenting...now byk pikir psl anak2 n mse dpn sendiri...i ni mmg dr dlu xske n xbekenan dgn drugs addict...now usband sendiri ambik...so,,how?????sshla..hati da xleh nak terime...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:47 PM | Show all posts
harrypoter replied at 8-3-2017 12:16 PM
sy ada kenal 2,3 org yg ambil benda ni....pun sama dah ada family, tak perlu la sy ceritakan azab se ...

yup..itula yg sy tgh buat..failing permohonan fasakh..dr bln 11 sampai skrg blm setel lg.now kne sabar je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-3-2017 12:47 PM | Show all posts
harrypoter replied at 8-3-2017 12:16 PM
sy ada kenal 2,3 org yg ambil benda ni....pun sama dah ada family, tak perlu la sy ceritakan azab se ...

yup..itula yg sy tgh buat..failing permohonan fasakh..dr bln 11 sampai skrg blm setel lg.now kne sabar je...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 12:57 PM | Show all posts
sabar jela ye..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:06 PM | Show all posts
Khas buat TT:

You did the RIGHT THING dengan membuat permohonan fasakh. So, don't you ever looking back. Move forward.

Percayalah, teramat sukar untuk penagih ini berhenti dari terus mengambil dadah. Jangan termakan dengan pujuk rayu suami (jika ada) yang dia mahu berubah dan tidak akan ambil dadah lagi. Kebanyakkannya sekadar retorik sahaja. Sukar seorang penagih untuk pulih sepenunhya dari ketagihan. Don't risk yourself. Selamatkanlah diri you dan yang paling penting your kids sebelum terlambat. You deserve a better life dari hidup dengan seorang penagih. You deserve better.

Be strong. You can handle this. You did the RIGHT THING. Remember that.

Good luck and all the best.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:09 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 8-3-2017 05:06 PM
Khas buat TT:

You did the RIGHT THING dengan membuat permohonan fasakh. So, don't you ever lookin ...

Kalau Addict scotch and whiskey masih boleh turn back the clock Tak hang rasa????


Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:12 PM | Show all posts
danaurindu replied at 8-3-2017 12:44 PM
sexual life???usband diver balik seminggu seklai...so now u can know la my sexual life...tp,tu bkn ...

Dalam interbiu/ serbey itu jugak ..isteri isteri drug addicts Nee kata sex derang  terlalu power ranger, satu kali bersesi...cukup to last you for a month Tak payah sex lagik...apa betul kah danauwindu????


Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:18 PM | Show all posts
maaanaakautau replied at 8-3-2017 09:09 AM
Kalau Addict scotch and whiskey masih boleh turn back the clock Tak hang rasa????

Bila kita cakap pasal ketagihan ni memang satu perkara yang bukan mudah untuk dipulihkan. Tak kisahlah seseorang itu ketagih dadah mahu pun ketagih arak (alcohol). Jawapan I masih sama teramat sukar. Perlu pergi pusat pemulihan. Tapiii itu pun belum tentu 100% pulih. That's why I cakap dengan TT don't take risk. She deserves better.

Bagaimana pula dengan opinion Maaanaak?

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:26 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 8-3-2017 05:18 PM
Bila kita cakap pasal ketagihan ni memang satu perkara yang bukan mudah untuk dipulihkan. Tak kisa ...

kalau nick @nolya Ada kat tred ini tentu Dia sarankan beri mandi air yassin....Hang pernah dengar air yassin tak WS?????
manak yakin ...USAHA ITU JAYA...HARD WORK LEADS TO SUCCESS.......

Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 05:31 PM | Show all posts
maaanaakautau replied at 8-3-2017 09:26 AM
kalau nick @nolya Ada kat tred ini tentu Dia sarankan beri mandi air yassin....Hang pernah dengar  ...

Hahahaha air yasin? Mudahnya solution.

Setuju juga dengan maanaak hard work leads to success. Tapi, jarang penagih ni betul-betul nak berubah. Ada tapi tersangat sikitlah nisbahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 06:41 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 8-3-2017 05:31 PM
Hahahaha air yasin?  Mudahnya solution.

Setuju juga dengan maanaak hard work leads t ...

Dato Jamal Abdillah.......the champion.......

Hidup mati semula satu ler WS...jangan Tak jadik.....


Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn pandang belakang!
Go head
Dont go stang
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 08:10 PM | Show all posts
afja replied at 8-3-2017 08:07 PM
Jgn pandang belakang!
Go head
Dont go stang

Hang ingat kalau go ahead  tuh tak ramai lagik addicts lurking????





Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanaakautau replied at 8-3-2017 08:10 PM
Hang ingat kalau go ahead  tuh tak ramai lagik addicts lurking????

Whatever!












    
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093416s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list