Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5691
View
84
Reply

Your last RM200 to last you till your salary day, Which is in two weeks time

[Copy link]

Author: maaanaakautau       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-3-2017 07:12 AM | Show all posts |Read mode
kalau solo......belum berkeluarga, probably takda masalah besar......

Kalau anak 4 orang masih kecil kecik dan ber sekolah, and you are the sole bread winner, how to priotise and manage????

Keadaan  meruncing seperti contoh diatas ini or something similar, pastinya pernah Kita lalui at some point in our family life......

Korunk pernah tak?????

Jom kongsi how you guys  ride through this difficult period..........




P.S...ini bukan thread PPRT, Bak kata KASSIM BABA, " kau ingat orang kaya itu senantiasa senang Kah?????.....kadang kadang pun sessakkkkkk daaaaaaa"







Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Mls nk masuk thread manak..nnt meroyan gila..mcm mne...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 09:08 AM | Show all posts
pichee replied at 7-3-2017 08:33 AM
Mls nk masuk thread manak..nnt meroyan gila..mcm mne...

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 09:27 AM | Show all posts
kalau dah kering nasib2 ada coupon. gunakan lah.

marrybrown coupon

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Monafake replied at 7-3-2017 09:27 AM
kalau dah kering nasib2 ada coupon. gunakan lah.

marrybrown coupon

     .betultu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 10:21 AM | Show all posts
situation yang tengah hadap sekarang. bebetul ada rm200 sampai 25hb ni. harapkan buat grab lepas kerja je, dapatlah cash cover duit minyak tol makan sikit. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 11:40 AM | Show all posts
mey12 replied at 7-3-2017 10:21 AM
situation yang tengah hadap sekarang. bebetul ada rm200 sampai 25hb ni. harapkan buat grab lepas ker ...

kalau single okay lagi..cukup jer RM200
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 11:57 AM | Show all posts
tayam replied at 7-3-2017 11:40 AM
kalau single okay lagi..cukup jer RM200

sebab single lagi tulah boleh hidup lagi ni hahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 12:36 PM | Show all posts
pichee replied at 7-3-2017 08:33 AM
Mls nk masuk thread manak..nnt meroyan gila..mcm mne...

Manak faham situasi hang picheet.....dalam keadaan hang having your last RM200 dalam tangan to last you until your payday...tentunya hang mesti punyai kebojaksanaan to set your priorities right...samada untuk gunakan that RM200 ringgit to replenish your high blood pressure medications, so that hang boleh masuk tred manak, tanpa khuatir meroyansss, atau avoid tred manak for the time being, so that hang boleh ration out duit hang tuh utk perkara lain Yang melibatkan ahli keluarga hang....

Betul tak????? It's ok...nanti hang dah dapat gaji, Dah replenish segala ubatan darah Tinggi hang, do pop by here ok????





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 12:38 PM | Show all posts

Betul hang cakap @pichee, contoh terbaik, tred baru dalam stage permulaan Dah ada yang  meroyans dalam kegelakkan..you very the spot on ler @pichee....


FENOMENA MANAK?????

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 12:50 PM | Show all posts
ta dapat pikir la kalau tinggal 200 nk bertahan sampai ujung bulan ni.. tahan makan boleh lagi.. tapi nk p keja tu xtaw nak pk mcmne.. naek bus naek train pon da dekat rm10 sehari..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 12:51 PM | Show all posts
Monafake replied at 7-3-2017 09:27 AM
kalau dah kering nasib2 ada coupon. gunakan lah.

marrybrown coupon

Coupons pun hang kena tengok jugak munafikkkkkkkk, ada ber bagai jenis coupons ...dan dalam kes hang Nee marrybwrown coupons.....Ada lagi ke marry brown nee?????

Anyway..first and foremost...hang mesti pastikan the validity of the coupons....hang ingat coupons Nee validitynya sampai setahun kah ????

And also mesti pastikan Tak Ada terms and conditions lain governing the used of the coupons....

Contoh....coupons Yang hang ada hanya layak untuk digunakan jika hang beli makanan marrybown worth more than RM50 baru dapat gunakan coupons itu to redeem big fries and drinks sebagai contoh.....so dalam keadaan hang Yang tinggal RM200 to last you till Hari gaji....would you actually want to spend RM 50 just to be able to get free drinks and fries , using the coupons???

Tapi kalau soal food voucher marrybrown...ah itu lain.......

Manak ambik contoh, staff manak , memang manak distribute kat derang every month....food vouchers worth RM50 every month Tak kira ler, mc Donald's kah, baskin Robbins kah, Wendy's kah...blablabla....so biasanya vouchers ini may have longer expiry dates dan Tak tertakluk untuk hang beli certain worth of products sebelum dapat gunakannya...

Hang paham Tak bezanya sekarang antara food coupons dgn food vouchers????

Benda benda macam Nee....memang manak champion.......hang Tak boleh tembok manak...ok????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 12:57 PM | Show all posts
LostStar replied at 7-3-2017 12:50 PM
ta dapat pikir la kalau tinggal 200 nk bertahan sampai ujung bulan ni.. tahan makan boleh lagi.. tap ...

So dalam keadaan meruncing tahap gaban camnee, lazimnya apa Yang selalu hang buat????

Bak kata Anak buah manak Yang baru setahun jagung tuh......kerja takkan Tak payah pergi just to save that RM10 daily kan????

makan tuh setakat ikut sunnah nabi...tamar dari stock ramadhan tahun lepas masih boleh hidup lagik Kan???? And ini semua Kita masih cakap dari sudut kalau masih hidup single,...belum berumahtangga kan??? Kalau Dah berkeluarga????

Takkan baby nak kasi sumbat Tamar jerk????



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 12:58 PM | Show all posts
tayam replied at 7-3-2017 11:40 AM
kalau single okay lagi..cukup jer RM200

Exact.....


Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 01:32 PM | Show all posts
Aku bujang, RM200 tak cukup for another 2 weeks...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 01:37 PM | Show all posts
Intanmahsuri replied at 7-3-2017 01:32 PM
Aku bujang, RM200 tak cukup for another 2 weeks...

Dari Nada serta roh ayat hang nee, manak confident, kalaupun gaji hang RM20K sebulan belum tentu boleh service your LIFESTYLE...kan?????






Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 01:47 PM | Show all posts
maaanaakautau replied at 7-3-2017 01:37 PM
Dari Nada serta roh ayat hang nee, manak confident, kalaupun gaji hang RM20K sebulan belum tentu b ...

Yes, probably.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2017 02:18 PM | Show all posts

Manak rasa hang nee Tak berapa nak bright...kalau nak jadik genteleman sekalipun, jangan asik bilik hotel hang aja Yang kena bayar.....sedap nak sama sama sedap...kalau dalam keadaan hang nee...patut nya partner in lust hang tuh paham ler....gilir gilir...minggu Nee hang bayar bilik...minggu depan Dia pulak Yang bayar......Bak kata Anak buah manak...ringan sama dijinjing, berat sama dipikul...Baru sedap yang sama sama dapat rasa tuh lebih syumul sifat nya...
Kan???




Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 03:59 PM | Show all posts
Intanmahsuri replied at 7-3-2017 01:32 PM
Aku bujang, RM200 tak cukup for another 2 weeks...

mkn megi dan roti..insha Allah cukup
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak katanya anak buah manak yang baru dua hari kenal dunia,berkat atau tak berkatnya rezki terletak bukan pada berapa banyak duit yang ada tapi pada kecukupan yang dirasa. Duit ada dua juta pound sekalipun tak cukup-cukup kalau rezki tak berkat. Tapi rezki yang berkat,duit duaplohsen pun rasa memadai dan mencukupi untuk lagi duaplohari.

Kan,manak kan?


Anak buah manak yang kata................Katanya laaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list