CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3398|Reply: 33

[Tempatan] sapa kata drive waktu siang buta tak eksiden

[Copy link]
Post time 2-3-2017 10:15 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Two men were killed when the van they were travelling in crashed into the rear of a lorry parked on the emergency lane along SILK Highway today.
The 41-year-old lorry driver had earlier stopped his vehicle on the emergency lane as one of the gears was faulty and he was waiting for a mechanic when the incident happened at 1.40pm.
Kajang police chief Assistant Commissioner Othman Nanyan said the lorry driver heard a loud bang from the rear and saw shattered glasses on the side of the road.
"The lorry driver then saw a Perodua Rusa had rammed the rear of the lorry and immediately called 999 for help.
"The 19-year-old van driver and a passenger, who has yet to be identified, died at the scene as they were pinned to the front side of the van," he said.
Othman said the van driver was a carpet cleaner providing a mobile cleaning service.

**siang buta tu macam mana boleh tak nampak lori kat emergency lane?

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-3-2017 10:19 AM | Show all posts
Hah!! ko tgk ni @noni165.

Nak salahkan driver mana pula ni? Siang ari pun blh aksiden. Dia saja2 langgar lah kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 2-3-2017 10:19 AM
Hah!! ko tgk ni @noni165.

Nak salahkan driver mana pula ni? Siang ari pun blh aksiden. Dia saja2 ...

Dreba lori rusak tu lah salah, menyebabkan kematian....eh, kena tengok gak dia bangsa apa, kalau cina konpem salah ...    
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:25 AM | Show all posts
takziah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:26 AM | Show all posts
pyropura replied at 2-3-2017 10:22 AM
Dreba lori rusak tu lah salah, menyebabkan kematian....eh, kena tengok gak dia bangsa apa, kalau c ...

hahahahah!! haruslah bro. Klu cina mmg dia sengaja nak bg keta langgar dia smp org yg melanggar tu mampus
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:28 AM | Show all posts
akibat kurang fokus semasa memandu. kaktom yakin banyak lagi kereta yang melihat lori tersebut. kenapa kereta2 tu tak langgar lori tu?

sebab pemandu fokus semasa memandu, dari jauh dah nampak lori yang tak bergerak tu. datang seorang pemandu ntah tidak fokus ke, ntah bawak laju ke, ntah mabuk atau bermain fon, habis dilanggar lori yang berada di emergengy lane.



Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:30 AM | Show all posts
pada pemandu2 diluar sana, fokus, fokus, fokus dan fokus semasa memandu ok.



Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 2-3-2017 10:26 AM
hahahahah!! haruslah bro. Klu cina mmg dia sengaja nak bg keta langgar dia smp org yg melanggar tu ...

...satu lagi, keta tu posisi menyerong ke  tak?    
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-3-2017 10:36 AM | Show all posts
langgar kat emergency lane... bukannya lori tu dok tgh jalan.... takziah... muda lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kaktom replied at 2-3-2017 10:28 AM
akibat kurang fokus semasa memandu. kaktom yakin banyak lagi kereta yang melihat lori tersebut. kena ...

Setuju, berok2 jawa berbeskal kat fastlane highway tu pun tak fokus kan...  
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:38 AM | Show all posts
pyropura replied at 2-3-2017 10:35 AM
...satu lagi, keta tu posisi menyerong ke  tak?


Hancus ilmu fizik. Mgn budak noni ni salah sorang geng beskal. Mana lah dia tau apa tu fizik. Sekolah pun asyik ponteng
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:38 AM | Show all posts
Tak sebab pandu laju mesti sebab tengah main phone mendapat le.  Pihak lori pulak dia ada ke tak letak tanda amaran triangle kat jalan supaya pemandu lain boleh lebih alert yang ada lori berhenti rosak kat situ
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2017 10:40 AM | Show all posts
pyropura replied at 2-3-2017 10:37 AM
Setuju, berok2 jawa berbeskal kat fastlane highway tu pun tak fokus kan...

spot on!

udah la tak fokus, tak ikut undang2, road hogging, eh bawah umo pulak tu kuar di hening2 pagi buat pe?

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 2-3-2017 10:38 AM
Tak sebab pandu laju mesti sebab tengah main phone mendapat le.  Pihak lori pulak dia ada ke tak let ...

..kalau yg langgau tu jenis yg suka serobot dlm emergency lane, mendapatlah cash ....  
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:43 AM | Show all posts
kes bawak laju ni, tak sempat break, sib baik langgar belakang lori kau yang mati, kalau motor yang rosak, habis dengan orang lain kau bunuh sama.

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:45 AM | Show all posts
ni mesti lori tu berhenti tepi betul2 lepas turun bukit, pastu tak letak kon segala..
van dok tepi naik bukit clear, turun bukit terus jumpa lori, mana sempat nak brek..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-3-2017 11:08 AM | Show all posts
komen buat ai gelak ja pagi2 ni...hehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:09 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 2-3-2017 10:38 AM
Tak sebab pandu laju mesti sebab tengah main phone mendapat le.  Pihak lori pulak dia ada ke tak let ...

patutnya kena letak benda tu kan..klu tak mcm mana ada yg boleh terlanggar..kdg tak perasan lori tu bergerak ke tidak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:11 AM | Show all posts
myakayina replied at 2-3-2017 11:09 AM
patutnya kena letak benda tu kan..klu tak mcm mana ada yg boleh terlanggar..kdg tak perasan lori t ...

kat emergency lane la dol, perasan tak perasan yg kau bedal lane tu, apa jadah.

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:13 AM | Show all posts
rotitelur replied at 2-3-2017 11:11 AM
kat emergency lane la dol, perasan tak perasan yg kau bedal lane tu, apa jadah.

tau, ni klu yg bukan di emergency lane, kena letak benda tu.. klu kes pemandu van ni..mmg laju lah ni ikut emergency lane tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:33 PM GMT+8 , Processed in 0.092803 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list