CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AbukRokok

[Tempatan] Tunku Idris kecam Perhimpunan Lajak

  [Copy link]
Post time 28-2-2017 10:02 PM | Show all posts
noni165 replied at 28-2-2017 01:04 PM
semoga kes ni didiadili dgn sebaik2nya.. bg saya, pukul berapa pun kejadian tu,xperlu jd isu..isunya ...

Dik non. Dulu ko sekolah ada tak cikgu ckp jgn main atas jalan raya atau highway?? Ada tak cikgu ckp jalan raya atau highway bukan taman permainan kita blh buat sesuka hati?? Pukul berapa kejadian tu sgt penting. Kenapa budak2 bawah umur msh berkeliaran pd awal pagi buta bila sepatutnya mereka tengah tidur?? Budak dr semuda 8 thn smp yg tua 23 thn. Ko agak2 klu ko ada anak, ada tak ko akan membiarkan anak2 ko bermain2 di luar atas jln raya atau highway?? Cuba jawab dulu ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2017 02:47 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 26-2-2017 10:01 AM
civilised johoreans...
bangsa Johor...
meluatnya baca...

igt aku sorg je meluat baca perkataan tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 03:01 PM | Show all posts
cadangkan rakan muda buatlah program utk budak2 ni, tolong carikan tempat yg sesuai utk main basikal
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 04:45 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 28-2-2017 10:02 PM
Dik non. Dulu ko sekolah ada tak cikgu ckp jgn main atas jalan raya atau highway?? Ada tak cikgu c ...

bagus gak ko bahasakan spesis jumud tuatas jalan raya
disalahkan kereta pulak sebab terlanggar
lain la ko duk main basikal dlm lama rumah
pastu datang kereta langgar
pastu konon2 kata waktu kejadian xpenting
kol3pagi bukan waktu yang normal untuk sapa2 duk luar rumah
hatta org dewasa pun
xtau la kalau dia tu jenis kutu berahak melepak tepi tembok sampai subuh



Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 05:53 PM | Show all posts
cmf_conan replied at 28-2-2017 01:41 PM
ye ke ada? kalo ada mesti dah bertebaran sana sini video tu..
jgn mix up ngan video kete2 lain yg ...

Maksud aku video cam dlm kereta ah moi. aku agak aje.  sebab polis tahu dia tak mabuk, dia tak bawak laju & dia tak main phone.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 10:30 PM | Show all posts
renko replied at 1-3-2017 04:45 PM
bagus gak ko bahasakan spesis jumud tuatas jalan raya
disalahkan kereta pulak sebab terlanggar
l ...

Mgkn bg set set jumud ni, beskal lg ada hak dr keta atas highway dan jln raya. Tu yg jd tak kisah nak jd kutu berahak smp ke pagi buta kat atas jalan. Se set ni jugalah yg jenis membiarkan anak jd kutu rayau tak blk mlm. Buat anak saja pandai, jaga anak negara pula yg kena urus.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 09:00 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 28-2-2017 10:02 PM
Dik non. Dulu ko sekolah ada tak cikgu ckp jgn main atas jalan raya atau highway?? Ada tak cikgu c ...

kalau kau drive,ada sesuatu atas jln rasanya kau akan redah je ke atau kau akan brake? kalau kau redah jugak mmg kau pun xwaras la..masalah diorang main atas jln raya tu, itu kes lain,ditangani dgn cara lain.mmg bdk2 tu salah,parent diorang salah,tp kes ni kes langgar org..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 09:06 AM | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:00 AM
kalau kau drive,ada sesuatu atas jln rasanya kau akan redah je ke atau kau akan brake? kalau kau r ...

dikkkk..kalo amoi tu jahat dia leh jer reverse keta pastu cabut...nape dia tak cabut je??...situ je dah tau ianya eksiden yg tak dijangka...dah la tu tak yah tegak benang basah lg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2017 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:00 AM
kalau kau drive,ada sesuatu atas jln rasanya kau akan redah je ke atau kau akan brake? kalau kau r ...

ko ni mesti tak pernah bawa keta yg terserempak dgn kawanan beruk atau lembu waktu mlm. Sedangkan driver berpengalaman pun pernah langgar lembu kat highway east north dr Penang ke Kota Bharu. Ini kan pula budak2 setan yg berpeleseran atas jln mcm jln raya tu tmn permainan. Klu binatang takde akal mana dia tau jln raya tu tak blh bermain. Ini manusia pula yg di beri akal dok bermain berpeleseran atas jln raya. Kan dah mampus. Sendiri tempah maut
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 09:59 AM | Show all posts
pyropura replied at 28-2-2017 09:55 PM
... kenapa pula dgn menyerong ketepi? So Kalau keta tu menegak pemandu tak bersalah?

jadi kau rasa kenapa dia menyerong?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:03 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 2-3-2017 09:37 AM
ko ni mesti tak pernah bawa keta yg terserempak dgn kawanan beruk atau lembu waktu mlm. Sedangkan  ...

itu stopping sight distance nye sikit.mmg la xsempat brake..ini jalan lurus kot.wpun turun bukit tp brp je gradientnye? design jalan tu dah ok dah.siap lampu lg.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:59 AM
jadi kau rasa kenapa dia menyerong?

Ntah,  ko yg cakap teori keta nyerong, tu aku tanya ...  
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:17 AM | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 10:03 AM
itu stopping sight distance nye sikit.mmg la xsempat brake..ini jalan lurus kot.wpun turun bukit t ...

Kot? Ko pun tak tau keadaan jln raya and yet ko kata dia sengaja langgar budak2 tu?? Mcm mana ko blh tau dia sengaja langgar budak2 tu?? Ada ke orang yg waras saja saja nak langgar orang?? Ko ni mmg lembam. Klu pun amoi tu speeding, klu takde orang berpeleseran atas jln raya, dia langgar tiang ke, divider ke, dia mampos ke, hal dia sorang. Kita  blame dia alone. Tp ini dah beruk2 tu berpeleseran atas jln raya mcm taman permainan, dah di rodok smp mampus, padan mukalah kan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:00 AM
kalau kau drive,ada sesuatu atas jln rasanya kau akan redah je ke atau kau akan brake? kalau kau r ...

...kalau dia redah aje tak ramai ler yg mati sebab dia lanyak berok beskal yg kat lane yg dilalui nya aje... kenapa ramai mati sebab dia brake mendaadak, kemudian terbabas ke lane yg lain dan langgau yg lain ... basic logik jer  
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:19 AM | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:59 AM
jadi kau rasa kenapa dia menyerong?

eh kau ni tak penah belajo fizik ye?
kau tak penah terpaksa brek mengejut?
cuba ko try sekali
pastu bitau kt sini kenapa keta kau menyerong
ke kau geng bawak basikal jgk ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 09:00 AM
kalau kau drive,ada sesuatu atas jln rasanya kau akan redah je ke atau kau akan brake? kalau kau r ...

Kalau amoi tuh tak berusaha untuk brek mmg ramai lagi yang kiok dek.. ko fikir kalau ko brek terus kereta tuh akan berhenti ke?  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2017 11:22 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 2-3-2017 10:17 AM
Kot? Ko pun tak tau keadaan jln raya and yet ko kata dia sengaja langgar budak2 tu?? Mcm mana ko b ...

mmg lurus kot jalan tu.dlm paper je pun dah byk kot tunjuk kronologinya..itu lah yg cuba aku maksudkan.kalau xde sesiapa kt jln tu,dia akan langgar tiang or pokok kt situ.kebetulan pulak ada budak2 tu kt tepi jalan..mmg nasib la.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:25 AM | Show all posts
cHimo replied at 2-3-2017 10:50 AM
Kalau amoi tuh tak berusaha untuk brek mmg ramai lagi yang kiok dek.. ko fikir kalau ko brek terus ...

mmglah dia brake.tp brp jauh dia start brake.sedangkan stopping sight distance situ selamat.sloping pun sikit je.maksudnya dia x alert.dgn keadaan bdk2 yg kena langgar lg.nmpk la momentum tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:27 AM | Show all posts
cHimo replied at 2-3-2017 10:50 AM
Kalau amoi tuh tak berusaha untuk brek mmg ramai lagi yang kiok dek.. ko fikir kalau ko brek terus ...

woii bongok, kes dah semasa dah tak panas kau masih memekak. kau tarak life ka?


Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:28 AM | Show all posts
noni165 replied at 2-3-2017 11:22 AM
mmg lurus kot jalan tu.dlm paper je pun dah byk kot tunjuk kronologinya..itu lah yg cuba aku maksu ...

Ko punya kot menunjukkan ko pun sebenarnya tak pasti. So tak perlulah di perpanjangkan lg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:11 PM GMT+8 , Processed in 0.107640 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list