CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3694|Reply: 5

Hujan sejak Selasa. Saudi dilanda banjir seluruh negara #PrayForSaudi

  [Copy link]
Post time 19-2-2017 01:43 PM | Show all posts |Read mode

Walaupun bukan kali pertama tapi hujan dengan kuantiti sebanyak tiga bulan, mencurah turun sekaligus hanya dalam satu malam berterusan sejak 14 Feb 2017 mengakibatkan flashflood banjir di lembah dan kawasan rendah di kebanyakan tempat di Kingdom of Saudi Arabia. Hujan lebat dan angin sejuk dijangka berterusan selama seminggu. Di beberapa kawasan, hujan batu bersaiz besar turut mencurah turun.

----------------------------------------------------------------


Masjidilharam. Air bertakung di kawasan mataf.


Asir eg: Bandar Abhar, 1 mati dan beratus-ratus penduduk dipindahkan, dengan 1000 panggilan meminta pertolongan dilaporkan.



Damman. Arus deras merosakkan struktur landasan, 18 cedera.



Riyadh. Mall masuk air, kereta di parkir bawah tanah ditenggelami air seluruhnya.


Hujan batu.

----------------------------------------------------------------



Gaza. Rakyat palestin yang miskin turut merasa banjir.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:30 PM | Show all posts
hujan kan rahmat... patut sujud syukur
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:49 AM | Show all posts
Semoga segala urusan dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 01:14 AM | Show all posts
Kalau macam ni punya hujan..........dan kerap pulak.........satu hari nanti Arab Saudi mungkin dipenuhi olih hutan hujan Khatulistiwa macam Malaysia. Malaysia mungkin jadi gurun sebab segala kayu kayan, sungai-sungai, tanah tanih, bukit bukau.......diteroka untuk isi tembolok keparat2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 09:25 AM | Show all posts
kat arab saudi ni sebenarnya xde sistem parit.......kalau ada pun maybe sangat simple & sikit...sebab tu bila hujan lebat sikit senang banjir....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 09:25 AM | Show all posts
akhir zaman...

takkan terjadinya kiamat selagi seluruh Tanah Arab tidak menjadi hijau dan dipenuhi sungai2..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 11:51 AM GMT+8 , Processed in 4.686337 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list