Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
6077
View
35
Reply

Petua kalau kena tindih waktu tidur..

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
chacon replied at 8-2-2017 09:26 AM
Bila rasa ditindih, tenangkan fikiran, jangan panic ,setkan dalam kepala anggap biasa-biasa  ...

Pengalaman aku la...bila bertugas di tempat baru...mesti akan kena...jd bila tidoq time rehat...aku ambik positip kita ditempat baru..mgkn sesi nak kenai la kot hihihihi...biaq aja...org kata jgn lawan...aku dok buat mcm tu...bila dah jaga ubah posisi tidoq...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
setankuning replied at 9-2-2017 05:45 PM
Aku kurang pecaya la bab2 kne tindih ni sbb benda ni ada scientific explanation
Aku mmg selalu kena ...

owh gigit lidah ke..
thanks..
meols kena selalu jadi sesak nafas & ofcos takleh gerak la kan,tensen sebab takde idea nak buat apa..
pastu tetiba boleh gerak dan tido..
macam mimpi jek, sok pagi lupa..
dah banyak hari baru teringat..haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
jangan jer bangun2 lidah dah putus..bahaya tu, kene hati2 jugak...btw btul lah tu, mende ni ada kaitan ngan sains dan mistik, sbb adakalanya gngguan benda halus lah penyebab gejala tindih2 ni,  kalau dari sudut lain pla kalau study bahagian altered states mmg bnde ni normal jer, walaubagaimanapun sy still believe dlm setiap gejala tindih2 yg dialami masih terdapat unsur mistik di dalamnya...iblis dan syaitan or whatever you call it, is everywhere and they are celebrating it at the moment when we started to believe that they are not exist or it wasnt them doing it.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 04:59 PM | Show all posts
penah kena tapi taktau la tindih ke apa sbb ade 3 jenis hantu ejek2 depan muka sambil badan semua takley gerak. last skali terbangun rupanya kepala terjuntai luar katil. pengajaran lah lepas terus seram nak tido katill hujung2
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:52 PM | Show all posts
dulu selalu jugak kena, sekarang dah lama x kena... waktu kena tindih tu berialah duk baca ayat macam2. habis semua terkeluar ayat kursi, mengucap selawat semua baca.. tapi iblis tu seboleh2 xnak bg kita baca . bila baca tu kadang2 x berbutir tpii kuatkan semgat jek.. lepas dah terjaga tu mul lah letih rasa, mcm baru lepas berlawan pon ada huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
I slalu kena masa remaja dulu. Da berumur ni jarang2 kena. Ada one time smpi lebam tgn i kesan genggaman makhluk ni. Bila terlepas mmg letih sgt. Lagi teruk mata kita mcm dipaksa-paksa lelap semula. So once trlepas i terus bangun brdiri supaya tak trlelap smula.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2018 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
cuba jangan tidur terlentang. cuba tidur mengiring. insyaallah ok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2018 11:53 AM | Show all posts
biasa kena..
mula2 takut tapi lama2 seronok
sebab bila berjaya unlock diri tu terasa kepuasan nya..
perasaan menang lawan antu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2018 03:52 PM | Show all posts
iolls pernah kena...paling tragis..lepas kena ..sambung tidor balik..pon kena lagi sekali...sampai la iolls pasang surah ruqyah kuat2 sebelum tidor...baru tak kena dah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena. Paling selalu time duduk asrama. Before tidur, baca al-mathurat ayat2 awal selepas Al-Fatihah. Sampai akhir ayat dlm surah Al-Baqarah. Senang cerita dr Ayat Kursi sampai ke 'Wa'fuanna waghfirlana, warhamna, anta maulana fansurna a'lal qaumil kafirin' (maaf kalau typo).

Tp, kalau dh terkena tindih, nk lepas boleh baca ayat dlm surah yasin. Ayat 9. 'Waja'alna mimbaini aidihim...'
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I will try my very best to move my finger.. then kaki... lepas tu babi tu hilang la
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 04:16 PM | Show all posts
dulu selalu kena.. rasa nya dh baca macam2 masa kena tindih tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:22 AM | Show all posts

tido separa bogel gamaknya la tu..
teruja makhluk halus nengok ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:12 AM | Show all posts
dah lama tak kena, baru2 ni g holiday tido kat homestay kena pula. sampai 3 kali pulak tu. padahal dah kibas2 tilam sebelum tido, tido pun mengiring ke kanan. masatu rasa mcm kena jerut dengan selimut. paling teruk kena setakat ni. mmg rasa sesuatu je bilik tu even nmpk bersih dan cantik.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:44 AM | Show all posts
Petuanya, lepas dah bebas dari himpitan tu ko jerit Allahuakbar kuat2. Sambil marah2 that thing. Suruh benda tu blah dari sini. Jangan ganggu lagi. Gittuuu...

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:14 AM | Show all posts
penah kerna...kt surau opis...tp bukan i je..kwn pon kena

sesuatu sgt
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078137s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list