Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
6067
View
35
Reply

Petua kalau kena tindih waktu tidur..

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2017 09:26 AM | Show all posts |Read mode




Bila rasa ditindih, tenangkan fikiran, jangan panic ,setkan dalam kepala anggap biasa-biasa aje. insyaAllah disini ada beberapa tips untuk anda
.
1. Tarik nafas sedalamnya dan tahan nafas beberapa saat sambil zikir dalam hati Allah sebanyak2nya, kemudian hembuskan perlahan
2. Ulang beberapa kali.
2. Azan sekuat-kuatnya dalam hati, sehingga anda melepaskan suara azan dimulut.
3. Membaca ayat kursi atau apa-apa surah yang terlintas dikepala. Baca didalam hati.
4. Cuba gerakkan ibu jari perlahan2 sehingga anda mampu menggerakkan keseluruhannya.
5. ubah posisi tidur.


Cara mengelakkan ditindih.

.
1. Kibas tilam sebelum tidur
2. Menjaga kebersihan bilik / tempat tidur
3. Menjaga kebersihan jasad dan rohani sebelum tidur,
     (berwuduk, zikir, mengaji sebelum tidur)
4. membaca 3 qul tiup ditangan dan sapu keseluruh tubuh
5. membaca ayat kursi sebelum tidur
6. Istighfar
7. Bismillah 21 kali
8. tidur dilambung kanan
.

InsyaAllah ikhtiar

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah kena..
Nauzubillahiminzalik
Moga kekal begitu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 09:56 AM | Show all posts
baru kena pagi tadi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 10:09 AM | Show all posts
tak pernah kena lagi. nak tidur mmg kibas2 tmpat tidur dgn kain 3 kali. baca al qursi & doa tidur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 10:13 AM | Show all posts
pernah kena banyak kali juga... mula2 kena tu rasa takut sangat..lama2 dah biasa.. tapi mmg elok amalkan yg di listkan tu..sebelum tido tu baca lah surah2 yg patut..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 10:19 AM | Show all posts
akak kena ok je. jangan nafas sesak.. kalau kena tindih buat xtahu je.. nafas sesak akak cuba unlock badan dan cuba bernafas..

org yg selalu kena nafas sesak ni pesakit GERD
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 10:54 AM | Show all posts
Tq atas tips tt... ada gak beberapa kali kena. sebelum kena tu mmg rasa bulu roma naik lepastu xleh gerak dah. haihh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena...tertido dkt sofa rasa xleh gerak.. sebut Allah..cuba gerak hujung jari..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekolah duduk hostel dulu kerap kena. Bila dah lali, rasa kebas sikit je terus gerakkan2 tangan pusing badan ataupun bersentuh kulit dengan member sebelah. Pegang tangan sampai tertidur tu tips elakkan kena tindih le kat asrama dulu

Note: pompuan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2017 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena mase follow member blk kg kat kelantan. Sampai sana pagi buta jadi kitorg cari rumah tumpangan utk tido sblm ada bas balik rumah dia. Gelap gelita dunia bila kena tindih,puas baca ayat kursi sampai tertido
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2017 02:03 PM | Show all posts
cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek
siap tidur dalam hammock kat laman rumah
sekali rasa ada benda berbulu melekap kat badan
rasa kejung, cubalah baca.. kumat kamit, takut hantu jembalang yang tindih
maklumlah dah nak senja kekdahnya
sekali bunyi krik krik krik...cit cit cit
perlahan aku buka mata
Ceh! Beruk yang panjat pokok kelapa tuh rupanya!
Sedap je dia landing atas aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kurang pecaya la bab2 kne tindih ni sbb benda ni ada scientific explanation
Aku mmg selalu kena esp kalo badan letih sangat
xde kne ngena ngan mistik2 la pd aku
selalu benda aku buat ialah gigit lidah
bila satu saraf gerak, yg lain otomatik akan terbangun sama
aku pnh try gerak ibu jari tp kdg2 x jd. paling senang gigit lidah la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 01:24 PM | Show all posts
penah kena dlu.. skali... takuttt...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 03:38 PM | Show all posts
pernah kena, tapi antara mistik dan sains. ada pendapat masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 06:12 PM | Show all posts
penah sembang dgn sorang yang boleh nampak makhluk ni tapi he is non muslim lah. he said benda ni akan tidoq atas katil/tilam kita kalau kita bangun/lama tinggal mcm pegi holiday ke and buat mcm tempat tidoq dia. sebab tu kena tepuk. nak bagi hilang bau dia and inform yg katil tu kita punya. wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 9-2-2017 02:03 PM
cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek

Comel gila beruk tumpang tidur atas badan      tapi beruk bukan ke ganas suka menyeringai?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah ditindih tapi ada pengalaman sleep paralyze.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Rayna90 replied at 10-2-2017 06:12 PM
penah sembang dgn sorang yang boleh nampak makhluk ni tapi he is non muslim lah. he said benda ni ak ...

Benda ni boleh jadi kt sesiapa je kan? I came across few experiences from caucasian too.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2017 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 10-2-2017 09:12 PM
Comel gila beruk tumpang tidur atas badan      tapi beruk bukan ke ganas suka menye ...

Beruk ni penyayang...manja
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 9-2-2017 02:03 PM
cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek

Dia kata malam ni tidoq ada kawan pulak...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090530s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list