Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7833
View
167
Reply

mentua nak reunion

[Copy link]

Author: lemonjuss    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-1-2017 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lemonjuss at 29-1-2017 12:20 AM
aku.semut.merah replied at 28-1-2017 07:19 PM
TT, aku dulu kulit kering sampai berkeruping cam tt alami tu. Mcm2 aku telan dan pakai. Sampai satu  ...


hi semut,,, tq 4 ur concern but ai dah pnh try dh mandian ni. full set ai dh try tmsk lotion, cream but its not for me.
mmg utk normal people its work but not for alien people like me.
surface kulit je elok tapi sagging kulit tetap kekal. ni genetik ai. ur know sagging kulit mcmana. kendur yg hamat tp bkn kendur mcm kulit org tua. susah nak explain.

masalah kulit ai bkn luaran je tp kt dalaman kulit tu blh nmpk berjuta wrinkle. bergaris2 kedut tu. seluruh jari jemari n seluruh foot n legs. thats why ai ckp kolagen drink je yg dah reduce sikit masalah ai ni sbb drink tu mcm repair genetic ai dari dlm sbb dia msk dlm salur darah ai.
klu krim ni just utk permukaan kulit je sbb ai punya masalah bkn setakat permukaan kulit.
normal people biasanya kering bersisik atas surface kulit je.

kulit ai ni mcm tattoo corak sagging u know.
klu tattoo dihilangkan dgn laser... kulit ai? hmmmm klu blh hilangkan corak sagging tu dh lama I laser je    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
knnk replied at 28-1-2017 07:53 PM
Dah buat patch test?Skin biopsy?
Sebab I baca you kata your skin is super dry kan bahagian kaki a ...

hi.knnk. ekceli gomen hospital pun ai dh gi tapi dorg gelakkan ai lg adalah.
citer nye mcmni. first gomen hospital I gi dia cek dia ckp kulit bersisik then dia bg krim n losyen. dia just ckp biasa je ni kulit bsisik.
hmmm setakat krim sapu tu mana nak lega sbb dia baiki surface kulit je padahal kulit ai terbentuk drp sagging kulit. berjuta wrinkle di betis ai tapi dorg just ckp sisik biasa?
krim sapu tu just bg kuping2 tu nipis tapi wrinkle yg tbentuk dlm kulit tu x hilang.

cuba imagine mcmni... u tattoo kulit u dgn corak ular, then tiba2 atas tattoo tu bersisik n kering. u pun bubuh la krim tu so adakah krim tu hilangkan tattoo? no kan.

mcm tu lah kulit ai. kulit ai ni seolah2 di tattoo dgn sagging. corak sagging.
klu betis normal people licin berkilat n tegang. kulit ai ni pulak mcm penuh tattoo bercorak sagging wrinkle.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
second gomen hospital yg gelakkan ai ni pakar dermatology. dia ckp apa masalah? dia belek2 tgk kulit ai dia gelak. dia ckp waa mcm kulit ular.
tapi apa dia buat? dia just ckp ni masalah genetic. x blh hilang. then dia suruh ambik ubat. ubat yg dia bg just krim sapu kaler putih tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 28-1-2017 05:42 PM
Eh xde.. kat luar jarang nmpk dia garu2.. dlm umh je yg nmpak.. amybe x tahan gatal kot.. ye la ka ...

u still contact dgn dia lg x.
teringinnya ai nk kwn dgn org senasib
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sori klu ada yg dah bg idea..u da try sapu minyak vit e? Or apa tu minyak yg selalu duk iklan tu..yg khas untyk selulit n org preggy tu?

Hahhh..bio oil..da try belum?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 29-1-2017 06:57 AM
lemonjuss replied at 29-1-2017 12:22 AM
u still contact dgn dia lg x.
teringinnya ai nk kwn dgn org senasib


Contact lg. Tp mcm mn u nk kwn dgn dia... matik la nanti kalo dia tau i duk cerita perihal dia  

Dia tu jenis confident u.. even dia cmtu dia sntiasa ada bf, i ni punya payah nk dpt bf. Lg 1 kan, u punya kulit mmg x nampk ke ada masalah ni? Sbb based on u punya cite u nak sorok dr in law.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 28-1-2017 11:03 PM
Bgtaulah scientific name penyakit kulit tt ni?

disease ni xde nama mokcik.
doktor pun xtau apa nama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 29-1-2017 06:55 AM
Contact lg. Tp mcm mn u nk kwn dgn dia... matik la nanti kalo dia tau i duk cerita perihal dia   ...

bf? bukan u ckp dia dh kawen ke hari tu  

zmn ai ank dara pun konfiden level tggi n byk bf. sblum kawen mmg la konfiden tggi. tggu la lps kawen.

ai kaver kt tgn je. blh je nk cover klu cuba jauhkan diri n jgn sembang sgt.
bkn duk serumah. jumpa 2 3 jam je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 29-1-2017 05:38 AM
Sori klu ada yg dah bg idea..u da try sapu minyak vit e? Or apa tu minyak yg selalu duk iklan tu..yg ...

tq mommy bg idea.
tapi klu mommy baca blk semua yg sy dh tulis tentu mommy tau benda2 style sapu ni x mnjadi ng kulit ai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 28-1-2017 03:21 AM
Owh.. seluruh badan.. muka dia ok.. tp kwn i tu kulit dia sawo matang so mybe x nmpak ketara kot.  ...

haa yg ni u ckp dia dh kawen
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 29-1-2017 10:18 AM
bf? bukan u ckp dia dh kawen ke hari tu   

zmn ai ank dara pun konfiden level tggi n byk bf.  ...


Bf zaman dia single dulu la.. hehehe.. xpe la, u dh ada 4 org anak pun..for sure dah bertaun jgk kawen.. ape yg nak risaukan dgn mil tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Takyah stress la kalau laki ko dah terima ko seadanya. Buat bodo je kalau ada gathering dgn mentua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aku.semut.merah replied at 29-1-2017 12:14 PM
Takyah stress la kalau laki ko dah terima ko seadanya. Buat bodo je kalau ada gathering dgn mentua.

aku pun x hadap la klu laki aku x terima.
skg pun dh 3 thn x tdo sama.
ada aku kesah  

tapi bab kulit ni aku just geram MIL duk pndg2.  :
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 27-1-2017 03:11 PM
TT try jumpa doktor pakar dermatologi hospital lain pulak minta second opinion. wpun doktor yg TT  ...

suami xde komplen pun.
spnjg kawen ni xpnh skali pun kitorg bpegangan tgn mcm kapel lain.
dia akan touch ai bila nak sex je   tu pun tutup lampu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 29-1-2017 12:58 PM
aku pun x hadap la klu laki aku x terima.
skg pun dh 3 thn x tdo sama.
ada aku kesah   

Kenape lemon Ni Kamu sendiri yg x nak tidur sama atau suami sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 29-1-2017 01:06 PM
suami xde komplen pun.
spnjg kawen ni xpnh skali pun kitorg bpegangan tgn mcm kapel lain.
dia ak ...

Sabarlah lemon dah kamu jgn peduli asalkan kamu nampak dia x abaikan duit semua tu. Lelaki ni aku mmg x paham. Kecuali jatuh sakit teruk kut baru mereka hargai isteri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 29-1-2017 01:53 PM
Kenape lemon  Ni Kamu sendiri yg x nak tidur sama atau suami sendiri

ai pun x nak if 5 minit je  
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 29-1-2017 12:01 AM
hi semut,,, tq 4 ur concern but ai dah pnh try dh mandian ni. full set ai dh try tmsk lotion, cr ...

bole ke TT snap photo kulit TT yg kena sakit tu? tingin la nk tgk  
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt lupa nak tnya, masalah kulit u ni ada bau x? Sbb kwn i tu ada bau. Maaf ye tny tt. Kalo xnk jwb boleh ignore
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 29-1-2017 03:35 PM
Tt lupa nak tnya, masalah kulit u ni ada bau x? Sbb kwn i tu ada bau. Maaf ye tny tt. Kalo xnk jwb b ...

bau apa tu.
bau ketiak ada la  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090409s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list