Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7940
View
167
Reply

mentua nak reunion

[Copy link]

Author: lemonjuss       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-1-2017 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 26-1-2017 10:41 PM
ooo.. apa masalah dgn kulit awak?
klu rasa teruk sgt, why dont gi jumpa pakar kulit..

dah jumpa pakar tp xde ubatnya.
pakar ckp ni masalah genetik.
rasanya dlm malaysia ai sorg je kot dpt penyakit ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 27-1-2017 01:03 AM
dah jumpa pakar tp xde ubatnya.
pakar ckp ni masalah genetik.
rasanya dlm malaysia ai sorg je k ...

Apa nm penyakit u?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 04:36 AM | Show all posts
Edited by WhiskeyScotch at 26-1-2017 08:42 PM

TT ada penyakit vitiligo ke? Dalam bahasa melayunya kita panggil sopak!

Kalau betul penyakit TT ni sopak, kak noraidil06 ada buka thread pasal isu ni dekat bod perubatan. Ke TT ni multinick kak noraidil06?

You may refer to that thread:
https://mforum.cari.com.my/forum ... 9597&extra=page%3D1

Jangan takut dengan masalah kulit yang TT alami, just deal with it. Kalau I jadi TT, I will explain about my skin problem to other people so that they will understand about it. Mungkin mereka boleh bantu bagi semangat dekat TT. Tolong TT atasi masalah tersebut. Jangan pernah malu sebab bukan TT yang minta penyakit ni hadir dlm hidup TT.

Apa yang penting ialah kejujuran dan penerimaan TT terhadap diri sendiri. Itu yg paling penting. You can handle this situation. Trust me, you can!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 27-1-2017 04:36 AM
TT ada penyakit vitiligo ke? Dalam bahasa melayunya kita panggil sopak!

Kalau betul penyakit TT  ...

Kalau sopak muka pun kena sekali wiski.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 27-1-2017 01:01 AM
bkn jerawat sebu. muka I halus mulus gitu xde masalah.
just kt tangan n kaki

Sakit kulit gatal2 sampai ada parut ke ape tapi pedulikan apa orang lain cakap dan manusia ni x perfect pun.  Aku lagi suka penerimaan suami dari apa orang sekeliling nk kate
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2017 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 27-1-2017 04:36 AM
TT ada penyakit vitiligo ke? Dalam bahasa melayunya kita panggil sopak!

Kalau betul penyakit TT  ...

bukan sopak.
sbb I ada mention awal2 I sorg je dlm malaysia ada penyakit ni.
sopak tu dh ramai org kena
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2017 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lemonjuss at 30-1-2017 06:19 PM
sebu replied at 27-1-2017 08:03 AM
Sakit kulit gatal2 sampai ada parut ke ape tapi pedulikan apa orang lain cakap dan manusia ni x pe ...


kulit gatal2 tu dh ramai yg kena.
I x pnh jumpa lg org lain yg ada penyakit mcm I ni kecuali kt obersea.

dorg xde ckp apa2 pun. just mak mentua je.

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 27-1-2017 08:08 AM
kulit gatal2 tu dh ramai yg kena.
I x pnh jumpa lg org lain yg ada penyakit mcm I ni kecuali kt o ...

Mmg aku pun pun x suka mertua mcm tu. Nasib muka kamu comel. Cuba sebut sakit apa lemon supaya mana tahu kami boleh tolong cari untuk rawat penyakit tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 08:49 AM | Show all posts
cuba describe or bgtau nama penyakit tu..mana la tau forumer dlm ni ada yg pakar atau ada rawatan2 yg sesuai..setiap penyakit ada ubatnya tt kecuali mati.so jgn rendah diri ok..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
lemonjuss replied at 27-1-2017 08:08 AM
kulit gatal2 tu dh ramai yg kena.
I x pnh jumpa lg org lain yg ada penyakit mcm I ni kecuali kt o ...

Oke tq sbb paste gambar tadi.  Mcm eczema tapi bukan.  Dia sensitif kena cahaya matahari ke lemon?  Cuba pakar kulit Dr khoo yg terkenal tu dan kerap sapu lotion. Insyaallah setiap penyakit ada penawarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 09:08 AM | Show all posts
ktew pon ada severe eczema kat kaki

tapi ktew x kawin lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 09:09 AM | Show all posts
lemonjuss replied at 26-1-2017 09:53 PM
masalah kulit kronik yg buat x selesa pastu org duk pndg2
serupa buat jenayah besar

setiap orang diberi fizikal berbeza beza....ada yang cantik, bersih, masaalah kulit....dan sebagainya..
jangan bezakannya....sebab itu pemberian tuhan...
yang boleh kita improve dan perbaiki .....adalah akhlak kita.
sebaik baik manusia....adalah paling takwa...insyallah.....org akan hormat kita kerana akhlak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sasha at 27-1-2017 09:35 AM
lemonjuss replied at 26-1-2017 09:48 PM
jumpa dgn ipar2 biras2. atuk nenek dh xde.

ekceli ai ada masalah kulit yg kronik.


Putih gebu x semestinya cantik. Yang hitam manis x semestinya buruk. Allah dah jadikan setiap umatnya ada kelebihan dan kekurangan. Jgn jadikan isu tuh merosak jiwa u.. ttg masalah kulit ni u bole dptkan khidmat pakar kulit. Ramai yg bertauliah. Carilah yg terbaik. Cuma murah dgn mahal jer isunya.

Kalau u msih rs x selesa jumpa dorg. Maybe u bole sekali sekala skip jumpa tiap2 bln.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 10:30 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 27-1-2017 04:36 AM
TT ada penyakit vitiligo ke? Dalam bahasa melayunya kita panggil sopak!

Kalau betul penyakit TT  ...



TT ni rasa rendah diri & negative sangat. Itu je issuenya.

dari apa yg TT citer, TT je yg fefeeling in law & ipar duai pandang2 & jeling2 dia. takdak pon lagi in law & ipar duai sindir2 ke itu ini.

ke TT tak citer details kot2 pernah kena hina ke apa?

to TT, buang perasaan negative tu jauh2. semua orang ada kekurangan & kelebihan. just be yourself & mingle around ok. Disebalik kekurangan TT tu, apa kata bila time reunion tu, TT tunjukkan kelebihanyg TT ada mcm memasak ke, kemas rumah ke, penglipur lara ke.



Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
yg bgtau TT yg sakit TT ni x bole diubati doktor pakar dermatologi atau doktor kt klinik biasa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 02:46 PM | Show all posts
susahnya2 sangat tt pakai je niqab & sarung tangan


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2017 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 27-1-2017 02:40 PM
yg bgtau TT yg sakit TT ni x bole diubati doktor pakar dermatologi atau doktor kt klinik biasa?

pakar dermatology
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 27-1-2017 02:46 PM
susahnya2 sangat tt pakai je niqab & sarung tangan

klu nk mkn mcmana.
skg sy pkai stokin n skirt labuh pun dia ckp "kt dlm umh pkai stokin buat apa"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-1-2017 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 27-1-2017 10:30 AM
TT ni rasa rendah diri & negative sangat. Itu je issuenya.

dari apa yg TT citer, TT je yg f ...

semua kelebihan xde.
nak buat apa pun jd kekok sbb fizikal mcm ni.
masa pegang anak pun dh rasa mcm cabaran plg hebat sbb semua org nmpk tgn.
klu x pegang ank, blh jgk cover2 tgn
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 02:59 PM | Show all posts
lemonjuss replied at 27-1-2017 02:56 PM
klu nk mkn mcmana.
skg sy pkai stokin n skirt labuh pun dia ckp "kt dlm umh pkai stokin buat apa"

boleh je makan uols,
kat kaki pun nampak jugak ke? smpi uols pki stokin








Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078557s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list