Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18313
View
481
Reply

Proses cerai

[Copy link]

Author: zara78    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-1-2017 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 09:09 AM
Saje aku nk cerita kenalan aku dah 20 tahun kawin last2 isterinya minta cerai dan x de anak. Dia ker ...

i igtkn td kwn u pmpuan. Bila i bca blk, lelaki rupanya. Sakit pe? Wife dia keje pe? Lama jgk 2.. 20 thn kwin
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sebu at 22-1-2017 09:22 AM
zara78 replied at 22-1-2017 09:14 AM
i igtkn td kwn u pmpuan. Bila i bca blk, lelaki rupanya. Sakit pe? Wife dia keje pe? Lama jgk 2..  ...


Yang aku dengar dari rakan2 lain mereka bercinta sejak dibangku sekolah. Abis sekolah terus kawin dan masuk U sama2. Kawan aku tu kategori student pandai. Sakit apa aku segan nk tanya cuma masa bersembang dgn aku dia kata tiap bulan kena buat rawatan dan ambil ubat.

Wife dia aku x tanya pula kerja ape
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 09:26 AM | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 09:09 AM
Saje aku nk cerita kenalan aku dah 20 tahun kawin last2 isterinya minta cerai dan x de anak. Dia ker ...

Hang memang kepoh nak Mampos.....


Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiba2 aku terase nak kenalkan zara dgn kawan aku tu in future
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 09:44 AM
Tiba2 aku terase nak kenalkan zara dgn kawan aku tu in future

Pandai je u ni..  
Ada2 je  
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
zara78 replied at 22-1-2017 09:47 AM
Pandai je u ni..   
Ada2 je

Serius aku x main2.  Sbb dia solat x tinggal dan jenis agak pemalu nk mulakan perkenalan dgn perempuan  ni bukan aku sorang kate tapi kawan2 yg lain.  Solat x tinggal tu Sbb masa bersembang pernah dia minta diri untuk solat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 09:52 AM
Serius aku x main2.  Sbb dia solat x tinggal dan jenis agak pemalu nk mulakan perkenalan dgn perem ...

ic.. lg pon kwn u msih bru bcrai kn.. bg dia mse tempoh btenang. Maybe dia still trauma ke? Who knows.. walo apa pon, kna move on la  
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:02 AM | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 09:44 AM
Tiba2 aku terase nak kenalkan zara dgn kawan aku tu in future

Hang jangan jadi PEMBIAK persundalan dikalangan masyarakat kita sebu....

Nee nasihat tau....


Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:04 AM | Show all posts
zara78 replied at 22-1-2017 09:58 AM
ic.. lg pon kwn u msih bru bcrai kn.. bg dia mse tempoh btenang. Maybe dia still trauma ke? Who kn ...

Hang bagi tahu si sebu tuh...hang sendirik scandal Tengah standby...Tak payah nak jadi penyibuk utk jadik orang tengah.....

Kan????


Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
zara78 replied at 22-1-2017 09:58 AM
ic.. lg pon kwn u msih bru bcrai kn.. bg dia mse tempoh btenang. Maybe dia still trauma ke? Who kn ...

Dia dah mula move on.terima ketentuan jodoh katanya. Of course dia kata x pikir lagi sbb dia mmg bukan jenis kaki perempuan.  Nak cari makwe pun malu

Zara. Suami tahu ke kamu nk bercerai ni takut dia bg hint tu sbb kamu desak dan asyik kata nk cerai. Lelaki mcm ni ego tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:07 AM | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 10:05 AM
Dia dah mula move on.terima ketentuan jodoh katanya. Of course dia kata x pikir lagi sbb dia mmg b ...

Yang kaki pompuan laki hang kot????




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by zara78 at 22-1-2017 10:12 AM
sebu replied at 22-1-2017 10:05 AM
Dia dah mula move on.terima ketentuan jodoh katanya. Of course dia kata x pikir lagi sbb dia mmg b ...


Tau.. dh bincang pon sblm ni..

lg pon i pikir, smpai bila i nk idup mcm ni.. xkn smpai tua kot.. hidup kite ni singkat. i pon kna ada life sdiri. N i berhak utk idup bhagia
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:13 AM | Show all posts
zara78 replied at 22-1-2017 10:09 AM
Tau.. dh bincang pon sblm ni

Bab hang sendirik pun Ada scandal....Ada dalam topic perbincangan tak????





Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
zara78 replied at 22-1-2017 10:09 AM
Tau.. dh bincang pon sblm ni..

lg pon i pikir, smpai bila i nk idup mcm ni.. xkn smpai tua k ...

Zara ikut cakap aku jgn layan langsung posting yg kamu rase X perlu dilayan yg menyakitkan hati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2017 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 22-1-2017 10:16 AM
Zara ikut cakap aku jgn layan langsung posting yg kamu rase X perlu dilayan yg menyakitkan hati :l ...

Mmg x layan pon.. mybe some one 2, x matang kot  
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:23 AM | Show all posts
sebulan la awok lebih kurang, p pejabat agama kata nk cerai, isi borang & buat surat apatah bayar then tunggu pejabat agama panggil untuk lafaz talak, kalu ada tuntutan prosesnya selepas itu
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 10:25 AM | Show all posts
kalau nk cepat ko boxing la ngan laki ko yg xguna tu, bior lebam bijik mata ko p report & proses untuk cerai kt pebajat agama
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Zara.  Semoga semuanya berjalan lancar. Apa2 update le. Aku tahu mesti kamu sedih nk cari rumah sewa semua. Insya Allah ada hikmah semua ni dan kamu berhak bahagia di masa depan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 11:44 AM | Show all posts
semoga d permudahman urusan sis..single pn kalo bahagia..tu lg bgs drp bersuami tp sllu stress
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
I dlu lafaz cerai kt umh..g court buat pengesahan cerai di luar mahkamah. Sebulan je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075428s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list