Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16610
View
233
Reply

Suami Ku Kencing Malam

[Copy link]

Author: wanyta_tercypta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2017 12:02 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Sasha at 23-1-2017 02:11 PM

Salam korang...nak mntak pendapat dgn masalah suami aku yg kerap kencing malam.

Aku dan suami dah kawen hampir 4tahun dan belum dkurniakan anak. Utk pengetahuan korang rupanya suamiaku ada masalah kencing malam dh lama da start dia bujang. Dan ak dpt tau bilakami dah kawen. Suami aku xpon bgtau pasal masalh ni smp la satu hari ak terasatetiba katil basah dan bau hancing. Aku tanya dia kencing ker, dia jawab YER.Suami aku boleh tido dlm keadaan dia kencing ats katil yg basal dan bau hancing..Masaaku dapat tau tu rasa mcm nak nagis kenapa ak dapat suami cmni!


PAgi tu aku tny kenapa xbangun ptoilet nk kencing, knp nk kencing atas tilam, dia cakap dia xsedar ponterkencing atas tilamDari situ aku rasa dia ada maslah pelawasan kencing..TAPI.xkanla kau xda hidung boleh bau hancing dan rasa tilam tu basah?????



Korang tau x boleh dikatakan seminggusampai 2x kencing malam. TILAM, BANTAL, SELIMUT mmg habisla bau hancing....bilabenda ni jadi aku mmg decide tido lua bilik depan TV smp tunggu kencing/bauhancing tu kering dan hilang. Botol Febrez boleh dikatakan tahan semiggujer...Aku jadi sgt stres bila 2 3 pagi tetiba tilam basah dan bau kencing..Moodnk tido terjejas apetah lg nk p kerja mngenangkan keadaan bilik dan suami cmgitu.....Pagi buta nk p Jemur Tilam, bantal dan selimut nk p basuh..Bayangkanbilik tidor korg bau kencing!!! balik kerja penat, bilik tidola tmpt korg nakrehat, nk relax kan minda dgn aman tp aku...Sampai ak xselera nk msuk bilik akusndri dan mula nk piki tido berasingan dsbbkan maslah ni..


Kadang bila Family datang segan giler nk bg tumpang tido katil/bilik ktorg sb takut bau hancing tilam/bilik tu wp bilik aku ada pewangi bilik..Pernah sekali mak ak tegur, mcm ada bau kencing tp xtau dkt mana. mak ak ckp tkt kucing/tikus kencing jer..Ak mcm nk cerita dkt mak ak perkara sbnr tp xsggup kot nk aibkan suami sndri..


Ak xlarat nk facing bnda nie lg. Aku try google mslh suami aku ni tp masih xjumpa solution. Korang apa aku nak buat nie?? ak xtau nk bt apa sekrang.Tolong aku please..


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:17 PM | Show all posts
ajak la laki ko gi jumpa pakar moden dan tadisional..
kalau dia tak nak, ko belikan pampers orang tua tu..
suruh dia sarung sebelum tido..
kalau dia takde masalah kesihatan, aku speku dia ni jenis malas nak bangun kencing..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:27 PM | Show all posts
teruk betul perangai laki hang... setahu aku org yg suka kencing mlm ni jenis pemalas nk bangun pegi kencing, main sembur je....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:29 PM | Show all posts
yela..buat sementara kena pakaikan pampers.. kalau tidak stressnyaaa...
abih tu laki ko dah kencing dia x settlekan ke??
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada penyakit ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:39 PM | Show all posts
puan kena cakap terus terang kat husband bawak pergi hospital jugak. first time baca kisah camni. utk sementara waktu betul la kata cik mod tu beli diapers orang tua dulu. kencing budak pon haring kencing org tua lagi la semerbak.

saya tumpang simpati dugaan yang puan alami.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ni memang habit dari kecik2 aku rasa. bawak sampai ke besar. mmg ada je yg jenis malas angun kencing. bila lama2 dah x leh nakcontrol.otak x trigger dah rasa nak kencing tu. sbb dah terbiasa. nasihat aku bwk pegi jupe pakar. boleh pegi kk dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg ada aje org dewasa yg ada masalah kencing malam. Dia x sedar pun tau2 dh basah aje.. try pi check buah pinggang.. Sbb prnah trbaca yg masalah kencing malam ada kaitan ngan masalah buah pinggang..wallahu'alam.
Kalau x ada masalah kesihatan, alhamdulillah..nak2 pnyakit buah pinggang..pnyakit org2 kaya tu sbb kos mmg mahal. Try berurut etc..mngkin ada apa2 perubahan nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt jgn cerita kat mak. Cerita kat mertua lagi oke.  Mungkin dia ada penyakit tu yg dah 4 tahun masih x de anak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
lelaki pun ada? dulu kwn meols kencing mlm.tp pempuan la.romate sheols  ngadu suruh meols p hidu katil kwn kitorg tu.skrg tk thu la gitu lg ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dlu pon ada prob cmni tu yg org ckp kalo mimpi ko kt toilet buang air itu perangkap sbb mmg ko rasa mcm ko kt toilet.. Halfway baru tersedar ko kencing ats katil..seksa wei aku fikir cmne la nk hilangkn prob ni..

Apa aku buat everytime before tido make sure kencing puas2..if rasa nk kencing sikit tu trus je g toilet jgn biar konon x apa..then aku dok utk Allah jaga kn aku jika rasa nk kencing.. Alhamdulillah skrng problem aku da xde..lega sgtt
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
masa kecik meols pun pnh sbb dlm mmpi dh smpai toilet.rupanya kat ats katil lg.tp dh tua ni takde plak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
suami  u perlu berjumpa pakar(urologist)
kemungkinan besar dia ada medical problems yg perlukan pemeriksaan menyeluruh.. rawatan ada utk masalah ni tapi perlu cek punca dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg husband kau ni axa medical problem. Incontinence...aiyok jgnlah hina laki sendirik sampai mcm tu. Ajaklah dia oegi jumpak doctor utk dptkn rawatan. Maybe dia ada mazalah ni dr kecik sbb parents dia x potty train awal2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah aku carik relevant article.
Laki hang bukan saja2 mls bgn kencing. Tp mmg ada penyakit tu. Ape kata hang caruklah article yg berkaitan tambah ilmu dan ajak dia bdrubay dr dok bising kat sini.
http://www.humanillnesses.com/or ... tting-Enuresis.html

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:40 PM | Show all posts
selama 4 taun ko xpenah ke ajak dia pegi klinik?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah la kencing mlm2 time kecik,anak aku pun...tp mak aku n aku train la before tidur pi kencing segala..besor pepandai la...tp kalo dah tua2 kencing tak sedor ni bettee pi jumpa doktor..sbb mcm mak mertua aku ada kencing manis n selalu nak kencing mlm plus saraf2 dia pun tak baper sihat sbb gula tinggi tu kan...so dia pakai pampers la....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:54 PM | Show all posts
ada masalah@penyakit tu kut..
elok la jumpa doc..
sebelum tido tu suruh la di kencing
mcam kita latih budak2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:56 PM | Show all posts
misti MIL ko lega, anak lelaki dia dah kawen.
4 tahun ko kawen, mcm mana ko leh tahan nie? patut awal2 lagi gi jumpa doktor.
dah tua bangka, kena jumpa doktor la. takde lut dah nak nasihat2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 01:58 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 19-1-2017 01:29 PM
Mmg husband kau ni axa medical problem. Incontinence...aiyok jgnlah hina laki sendirik sampai mcm tu ...

potty train awal2, takde guna kalau budak tu tak memahami.
tapi, bila dah tiba stage yang mmg kena potty train, tapi, still kencing, rotan tu solutionnya.
maybe mak dia amalkan konsep ibu mithali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list