CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4681|Reply: 28

Weight Limit di Universal Studio Singapore

[Copy link]
Post time 18-1-2017 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Hi warga Cari semua

Nak taknya soalan untuk noobies. Bulan 2 ni TT ada peluang nak ke USS, just nak tanya kat sana ada Weight Limit untuk rides tak?

TT seorang Obese (169cm/115kg)

nak tanya takut beli tiket kang buat rugi je

TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2017 05:30 PM | Show all posts
TT.. aku x pernah pergi dan mungkin x eran lanak pergi sana... sebab aku ni penggayat kronik... aku obese gak...so, aku x tau apa-2 sangat pasal USS ni.. dulu opis ade buat murah pon aku x pergi...

tapi untuk membantu TT.. aku cari gak jawapan... TT boleh donlod benda ni... mungkin membantu klik sini ..guide dia...




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2017 05:41 PM | Show all posts
kurga replied at 18-1-2017 09:30 AM
TT.. aku x pernah pergi dan mungkin x eran lanak pergi sana... sebab aku ni penggayat kronik... aku  ...

tq, dah jumpa bende tu tapi xde mention pasal weight


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tt. Kawan sy berat 120kg+ lepas je naik semua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2017 08:21 AM | Show all posts
Rayna90 replied at 18-1-2017 06:06 PM
Lepas tt. Kawan sy berat 120kg+ lepas je naik semua

badan dia mcm besar x?

kawan TT dia pernah pegi tapi kaki x boleh lock
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 08:39 AM | Show all posts
dekmieDandy replied at 19-1-2017 08:21 AM
badan dia mcm besar x?

kawan TT dia pernah pegi tapi kaki x boleh lock

Size XXL. selalunya kan per ride max berat 180kg for both people (yang ride naik dua org). maybe ada certain yg tak boleh naik tapi most of it InshaAllah boleh kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 10:38 AM | Show all posts
yg ride mcm roller coaster semua jgn naik..
(sbnrnya aku takut)
aku naik yg dekat Mummy tu pun mcm nak nangis rasa...

actually pasal weight aku x tau sgt ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 11:04 AM | Show all posts
dekmieDandy replied at 19-1-2017 08:21 AM
badan dia mcm besar x?

kawan TT dia pernah pegi tapi kaki x boleh lock

hah? main yang mana xboleh lock?
kat sana takde restriction berat rasanya
tapi limit had tinggi ada

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-1-2017 11:11 AM | Show all posts
syue86 replied at 19-1-2017 03:04 AM
hah? main yang mana xboleh lock?
kat sana takde restriction berat rasanya
tapi limit had tinggi  ...

entah, dia cakap pedal kaki xleh lock


so orang tu cakap xleh naik
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:11 PM | Show all posts
biasa min tgk mmg llimit utk height jek, yg weight tk prsn pun...TT nk pegi bile..? ank sedara min nk gi 1/2 ni.. nnti min suh dia tgk kan ade limit ke tak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 05:14 PM | Show all posts
TT ni besar sgt ke..?? sorry jgn terasa k, min tnye je... sbb takut kalau besar terutama tang perut tu,  nnti kalau naik ride tk leh nk turun kn penghadang nye..... ari tu min naik transformers, pakai beg sling longchamp pun tk leh nk letak atas paha... kena kepit kan celah peha baru leh tutup...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-1-2017 05:28 PM | Show all posts
minahmanja replied at 19-1-2017 09:14 AM
TT ni besar sgt ke..?? sorry jgn terasa k, min tnye je... sbb takut kalau besar terutama tang perut  ...

xpe x terasa pon

TT size XXL

bukan apa takut rugi je, cama ritu gi kat Times Square
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
115 ok je..tp cuma mana yg ada safety cm belt ke lock apa semua, kalau x muat x leh la naik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2017 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 19-1-2017 11:11 AM
entah, dia cakap pedal kaki xleh lock



Sebab peha lebar kot. Cam pucca naik roller coster, yg tukang jaga tu tolong lock      
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2017 06:54 AM | Show all posts
nuralisa replied at 19-1-2017 10:38 AM
yg ride mcm roller coaster semua jgn naik..
(sbnrnya aku takut)
aku naik yg dekat Mummy tu pun mcm ...

kahkahkah....kannnn

tapi kitaorg naik sampai dua kali jugak....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-1-2017 08:40 AM | Show all posts
puccafan replied at 19-1-2017 11:11 AM
Sebab peha lebar kot. Cam pucca naik roller coster, yg tukang jaga tu tolong lock

itular risau jugak sebab peha size tiang letrik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-1-2017 10:58 AM | Show all posts
klu ada wht limit pun...mcam bnyk benda yg boleh main/try...

tapi masa akak pegi takde pulak pasal weight limit dia tulis...height limit ada...(tuk budak2 klu rendah benor tak lepas)..pastu halangan  tuk org pregnant....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2017 12:11 PM | Show all posts
seri_mawr replied at 23-1-2017 02:58 AM
klu ada wht limit pun...mcam bnyk benda yg boleh main/try...

tapi masa akak pegi takde pulak pasa ...

tq kak

cume risau kalau x muat je skrg, weight limit tu memg org cakap xde
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 01:38 PM | Show all posts
aku gi uss 2 minggu sudah...xde la plak dia cakap pasal weight limit...rsnya setakat 115kg, insya allah xde apa2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 08:04 PM | Show all posts
tak perasan pulak pasal weight limit kat USS.. tapi kat genting highlwands ada..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:47 PM GMT+8 , Processed in 0.113076 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list