Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
4142
View
38
Reply

7 tahun Najib vs 22 tahun Mahathir

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-12-2016 11:19 PM | Show all posts |Read mode
Edited by tobby at 18-12-2016 11:21 PM

7 TAHUN vs 22 TAHUN



7 TAHUN vs 22 TAHUN


PM DS Najib Razak buat LRT-3 (total 24 stesyen), MRT-1 (total 34 stesyen), agihan BRIM 5 bilion setahun, Pan Borneo Tol Percuma 2200km panjangnya, KLIA2 kapasiti 45mil passenger 2x ganda kapasiti KLIA, MRT-2 (total 36 stesyen) , KERETAPI ELEKTRIK KL-PADANG BESAR, Keretapi Elektrik Laju Pantai Timur etc.. jelas rakyat dapat manfaat terbanyak.

DSN juga buat extension tambahan MRT-1 (total 24 stesyen tambahan) dari yg ada sebelumnya.

DSN sudah meterai perjanjian projek bernilai rm600 juta pembaikpulih air kelantan yg keruh spt kopi yg sudah tertangguh selama 22 TAHUN utk rakyat Kelantan.

Klu tanya pembangkang pasti mrk jwb ini DEDAKKK.

...

Ya, Tun M buat Litar Lumba Sepang, KLCC, lebuhraya bertol, subsidi minyak etc jelas kroni-kroni beliau paling banyak dapat manfaat. Namun kita x nafikan itu juga jasa beliau.

Pembangkang asyik zikir dedakkk..dedakkk..dedakk.. memang semua tu dedakkk.. dedak utk siapa? utk rakyat.

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 11:22 PM | Show all posts
Monorail pun dari 2 coach jadi 4 coach kan

lepas tu ada Komuter Utara sekarang kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 11:25 PM | Show all posts
Komuter Utara

Padang Besar - Kamunting







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2016 12:00 AM | Show all posts
Voyagers replied at 18-12-2016 11:25 PM
Komuter Utara

Padang Besar - Kamunting

yg Tun buat semua kena bailout kesudahannya. berganda2 kerajaan rugi. Tetapi syukur sekarang semua kerajaan dah baik pulih semula utk rakyat marhaen guna.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2016 12:02 AM | Show all posts
Voyagers replied at 18-12-2016 11:22 PM
Monorail pun dari 2 coach jadi 4 coach kan

lepas tu ada Komuter Utara sekarang kan

Ini perbandingkan infrastruktur zaman Mahathir vs Najib.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2016 12:04 AM | Show all posts
bagus jugak dedak-dedak yg Najib tabur utk rakyat dlm masa 7 tahun pertama pemerintahan beliau berbanding 22 tahun Mahadet.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
tun lebeh tang projek ' TER '. tertinggi, terbesar tercanggih, termewah, terpanjang . tak kesah lah janji lebeh  ter dr jiran terdekat spoke, thailand , indon.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:14 AM | Show all posts
Dr M lebih RETORIK

DS Najib lebih RASIONAL
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat yang bijak akan undi umno dan najib
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:36 AM | Show all posts
Di mana ada umno/bn, di situ ada masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:38 AM | Show all posts
Edited by dcruins at 19-12-2016 10:41 AM

Tun Dr M membiarkan tauke2 & tycoon crony nyerrrr main "trade mis-pricing" dengan port, bank2 Singapura sampai puluhan billion USD kiterrr rugi dari segi tax revenue tiap tahun(illicit outflow).....tak upgrade taxation system kiterrr puluh tahun, pelaksanaan GST gagal jerrr dilaksanakan walau dah lama dicadang, tauke2 besar & tycoon memang tak suka kiterrr ada system tax yg advance, nanti rugi negara sebelah JB tuuu, tempat mereka park harta.

tengok Q3 2015 Singapura, tiba2 growth finance industry mereka seperti orang mabuk, tambah lagi tahun 2016 Indon piii buat tax amnesty pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
kami x kisah sgt erl monorail bagai tu..habis2 kuat pon kesannya utk area tertentu..

ni zaman madey ekonomi merudum mcm mana pon sampai ada kompeni tutup..tp madey x suruh rakyat susah tolong ekonomi negara..

zaman jibby..baru merudum sikit dh kena bayar gst utk membantu jibby bayar gaji penjawat awam..apa cer?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:53 AM | Show all posts
Ni dari forum2 temasek yg tak habis2 nak kiasu tentang kiterrr, ada yg pelik kenapa M'sia begitu tahan lasak ekonomi nyerrr walaupun ringgit di tekan kow kow,stock market pun tertekan sebab investor lari balik ke safe haven macam America, di tekan media2 rupert murdoch kiri & kanan, demonstrasi jalanraya bla bla bla....



Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:03 AM | Show all posts
Edited by dcruins at 19-12-2016 11:04 AM

ada lagi carta tiba2 keluar dari forum mereka, gigih mereka pi cari....



Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:39 AM | Show all posts
Zaman Chedet, walaupun gaji kecil tapi kurang terkesan dengan kos sara hidup dan ringgit yang merundum bang oit. Zaman DSN?

Alasan politikus, kesan dari ekonomi dunia. Dunia mana? USD, SGD, Thai Baht, Yuan dan Won steady je.

Abg membesar zaman Chedet ka atau DSN?

Projek2 mega di ibunegara seperti MRT, LRT dan razakExchange tak banyak memberi kesan bang pada ekonomi negara. Cuma untung kepada masyarakat setempat serta pekerja asing/ PATI yang bersepah2di ceruk tempat.

Cuma boleh di puji untuk track berkembar dari Gemas ke Padang Besar tapi kenapa perkhidmatan KTMB perlu di mahalkan sedangkan "train" merupakan pengangkutan utama rakyat?

Yang mendatangkan untung bina, besar dan banyakkan port untuk kapal berlabuh. Utamakan warganegara bekerja di situ. So banyak cukai boleh kutip dari luar, bukan gila sakan kutip cukai pada rakyat.

Pelbagaikan hasil pertanian, bukan sawit merata tempat. Kita pengeksport utama dunia minyak sawit tapi rakyat beli untuk pakai pun mahai. Tang mana bagusnya?

Ambil contoh terdekat Thailand, depa negara pertanian terbesar dengan kepelbagaian tanaman serta industri pelancongan. Tengok GDP depa. Pelabur2 pemotoran terkemuka pun sanggup bina kilang2 untuk "assemble" kenderaan untuk pasaran asia. Pasai apa depa minat melaburkan di siam?

Nak negara kaya raya bukan bawa 'immigrant" untuk pasaran pekerjaan tapi utamakan rakyat tempatan. Tengok negara maju berapa kerat depa bawa pekerja asing bekerja? Wang gaji depa di bawa keluar ke kampung halaman. Siapa yang untung?

Sejak zaman kesultanan Melaka tiada pun UMNO wujud, tapi menjadi juga pelabuhan terpesat di rantau dunia siapa kata jika tiada UMNO Malaysia akan teruk dari ekonominya?

Mintak abang jawab soalan seperti di atas.

Bagi fakta depan mata bang, bukan berfantasi semata2 dari realitinya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 11:47 AM | Show all posts
macai bangang
kalau najib yang perintah dulu
ngat najib boleh wat ape
bodo disamakan zaman 90 an dengan sekarang
bila orang banding rm50 dulu dapat beli macam2 banding sekarang
macai gak yang meroyan dulu
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mykembara replied at 19-12-2016 11:39 AM
Zaman Chedet, walaupun gaji kecil tapi kurang terkesan dengan kos sara hidup dan ringgit yang merund ...

Terbaekkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman najib nih banyak perbelanjaan yang tak wujud zaman madey dulu..

Zaman madey dulu tak perlu bayar bil postpaid.. zaman najib nih peon pon pakai iphone 7, pakai tudung freedada..

Zaman dulu nak buat laon senang.. kerani cabok n17 pon boleh buat loan sampai 100k.. zaman najib nih dah takleh dah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman madey dulu majoriti macai2 masih makan tanggung makpak.. sebab tu tak merasa..

Sekarang macai2 dah kerja sendiri, tetibe kate zaman najib lebib membebankan.. dah tentu le..

Zaman madey dulu rokok rm4 je sekotak, sekarang rm20.. mana tak duit habis
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 12:32 PM | Show all posts
dcruins replied at 19-12-2016 11:03 AM
ada lagi carta tiba2 keluar dari forum mereka, gigih mereka pi cari....

terbaiklah malaysia beat sinkapoh, lebih sepuluh anak tangga tu


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093051s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list