Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55853
View
380
Reply

Si cantik manis Raja Sarina Iskandar berhijab..

[Copy link]

Author: d_dalia       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2016 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sigur/ros replied at 6-12-2016 08:37 PM
YM Raja Sarina Intan Bahiyah.... anakanda DYAM Raja Di Hilir Perak Raja Iskandar Dzulkarnain...  

...

2 beradik ni muka melayu klasik. Esp adik dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2016 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Joannalee replied at 9-12-2016 01:30 PM
Y nak kene adore ? Mohon penjelasan

Pulak dah. Mohon penjelasan?  

TT @d_dalia tolong jawab sekali. Takutlah soalan cengginii  

Raja adalah lambang org melayu dan agama islam di malaysia ni. So ko rasa siapa yg harus diadore oleh org melayu agak2 selain para ilmuan?

So org luar nak tgk org melayu, they will look towards their ruler. Same like us, kita tgk family maharaja jepun mcm mana..dah melambangkan serba serbi adab dan budaya jepun. Mcm tu jugakla raja melayu dan keluarganya..sekurang-kurangnya biarlah berbaloi kita pi sembah doa kan family diraja bila diorg semua semenggah. Taklah sakit hati..

Sorry kalau jwpn aku tak menepati soalan

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 9-12-2016 11:52 PM
Pulak dah. Mohon penjelasan?   

TT @d_dalia tolong jawab sekali. Takutlah soalan cengginii ...

Tq sudi jwb
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
syitaeyqa replied at 9-12-2016 09:02 AM
Smlm Sarina did some discussion ttg penggunaan awak. hehe

Dia ckp apa? Iols jarang usya insta. Last week cousin iols yg jauh muda dari iols sebut awak pada iols. Hamboi..sentap iols sekejap. Rasa kurang ajar gila..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2016 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Joannalee replied at 9-12-2016 05:30 AM
Y nak kene adore ? Mohon penjelasan

Iols adore raja sarina sebab iols suka tengok muka yg cantik manis dan penulisan beliyau yg sgt inspring.

Yes sebab dia royal dan lifestyle beliyau
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:36 AM | Show all posts
vender replied at 10-12-2016 12:25 AM
Dia ckp apa? Iols jarang usya insta. Last week cousin iols yg jauh muda dari iols sebut awak pada  ...

dia ckp pasal penggunaan awak tu mcm kinda kasar dan rude pd dia, sbb dia dibesarkan dgn tak menggunakan awak kpd org lain. n masa sekolah dia n kwn2 pernah kena marah sdgn cikgu sbb guna awak apasal tah (english dia i tak paham sgt hehe). N diorang ni diajar menggunakan nama/pangkat umur/pangkat kalau nak refer orang tu. So dia mtk opinion ttg penggunaan awk kpd org lain, she wants to educate herself laa kiranya

then ramai laa share thru dm. I pun share jugak.

So, dia baru tahu yg 'awak' ni bukanlah kasar atau rude, tp based on penggunaan. Ada yg disebabkan dialek, negeri, hubungan rapat/tak dgn pihak kedua. Dia reply dm i, dia ckp yg dia msa kt sekoah mmg xguna 'awak'. tp lpas kerja, dia terkejut ramai yg guna 'awak'
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon ku ina buat entry psl.penggunaan bhs wechat "awwaaa saiia ta kuad..awwaa"
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg kuat aura princess sheols ni..i terpikir la jgk sorg2..camna ye kehidupan ank2 kerabat ni..mesti bodigad kiri kanan kn .ku rina ni pun mesti dikelilingi bodigad kan
aritu i usha ig sheols p bcuti..suka btl tgk
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tp i rasa mcm xbebas je..eh entah la..kalau mcm tunku inah tu i tau la konfem la bodigad dayang bagai kiri kanan sbb ank sultan.mcm ku rina ni kan dh kira mcm kerabat dekat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 08:37 PM | Show all posts
siapakah dia ni, ELI5 please.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mak.esah replied at 10-12-2016 07:36 PM
mmg kuat aura princess sheols ni..i terpikir la jgk sorg2..camna ye kehidupan ank2 kerabat ni..mesti ...

Iols ade member kerabat dekat royals ni taraf cucu jugak from a royal kat malaysia ni. Diorg sama je macam kita takde pun bodigad bagai..time event kt istana je keluar gaya kerabat dia sbb baju kot. Time hari biasa mcm anak org kaya biasa jah..cuma ku amalin je iols tau dia ada bodigad and dayang duduk skali kat uia tu dulu.tp dia anak sultan  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
syitaeyqa replied at 10-12-2016 11:36 AM
dia ckp pasal penggunaan awak tu mcm kinda kasar dan rude pd dia, sbb dia dibesarkan dgn tak mengg ...

Kat blog ke insta chuols? Iols cari tak jumpa sorry  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:08 PM | Show all posts
vender replied at 10-12-2016 09:36 PM
Kat blog ke insta chuols? Iols cari tak jumpa sorry

kat ig stories hee
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mak.esah at 10-12-2016 11:14 PM
vender replied at 10-12-2016 09:34 PM
Iols ade member kerabat dekat royals ni taraf cucu jugak from a royal kat malaysia ni. Diorg sama  ...


ku amalin tu ye la sbb ank sultan..yg mcm ank sedara.sepupu sepapat ni la mcm ku rina ni.agak2 ada bodigad ke ek.motip i tny u kan.
i pnh stu sekolah ngan kira kerabat la kn..mmg ada bodigad.sheol dk hostel.tp ada hr2 jgk bodigad dtg.tp sorg je la bodigad nya  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
lostfaith replied at 7-12-2016 07:31 PM
Memang subjektif tapi berlambak lagi warga marhaen lawa dari dia. Pada i dia rupa biasa biasa saja ...


Hang kah rakyat marhaen yg lagi lawa tuh? Mai sket pic tgk  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mak.esah replied at 10-12-2016 11:13 PM
ku amalin tu ye la sbb ank sultan..yg mcm ank sedara.sepupu sepapat ni la mcm ku rina ni.agak2 a ...

Ku rina ni taraf cucu kan..sama la dgn member i dia taraf cucu jugak. Iols dah bgtau da dia takde bodigad.mungkin dia tahap kaya so so je kot  
Yg member uols tu might be species kaya harta berlimpah ruah kot. So bahaya takut kena culik  
Mohtip pulak kita ni sibuk pasal bodigad kan    
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 10-12-2016 11:22 PM
Ku rina ni taraf cucu kan..sama la dgn member i dia taraf cucu jugak. Iols dah bgtau da dia takde  ...


kan..sibuk dk pikir psl bodigad org..
mcm best je ada bodigad  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:40 PM | Show all posts
nk kata lawa sgt idok la jugak tp mmg manisss...muka x sombong kepam berlagak mcm kuda sekoq tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2016 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
syitaeyqa replied at 10-12-2016 11:36 AM
dia ckp pasal penggunaan awak tu mcm kinda kasar dan rude pd dia, sbb dia dibesarkan dgn tak mengg ...

Orang Perak bahasakan diri as awak. My arwah auntie especially suka guna awak to refer to herself. Fave term,'awak bukan lah gemor sangat' hahaha

I guess anak raja tak tahu loghat Perak gaknyer
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2016 12:12 AM | Show all posts
Hotatei replied at 10-12-2016 11:51 PM
Orang Perak bahasakan diri as awak. My arwah auntie especially suka guna awak to refer to herself. ...

Mungkin sbb dia tak pernah guna kot. i perasan Sarina selalu cakap English, so maybe kata ganti in Malay dia tak familiar.

It looks like there're really sad to leave Istana Negara. And I never know that the other relative of YDPA pun stay kat IN
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.289058s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list